Gyári robot vs. Külföld?
Figyelt kérdés
Megjártam már a hadak útját voltam külföldön,itthon,váltakozva,vagy sok pénzem volt,vagy semennyi mert elúszott,szóval volt már minden.Ezek után azt gondoltam tavaly,hogy kell itthon egy biztos munkahely,amiből fenn tudom tartani az albérletemet,és magamat.Fél éve dolgozok is egy gyárban,meg tudok élni belőle,de félrerakni nem tudok,így csak tengődés a dolog,de hazai viszonylatban viszont elégedett vagyok,mert sok pénz az albérlet,meg a kaja is,szóval normálisan elvagyok.Viszont ez nem életcél.Albérletből bármikor kirakhat a tulaj,ennyire olcsót(relatív olcsót),nem tudnék találni.Elegem volt már a külföldi életből,megszakítottam mindenkivel a kapcsolatot,hazajöttem.Viszont kezdem azt érezni mióta ebben a gyárban dolgozok,hogy ennél többre vagyok képes,nem állhat meg itt az életem,mert begolyózok lassan.Csak nagy dilemmám az életkorom.37 éves vagyok,szám alapján rendesen öregnek érzem magam.pedig agyilag,kinézetre meg se közelítem.Szerintem ha nem akarom ezt a napról-napra küzdést változtatnom kell,útnak kellene indulnom,beszélek angolul-németül-olaszul társalgási szinten,tehát feltalálom magam,viszont félek,mert ha a mostani helyemet feladom,oda nem vesznek vissza többet,és ha nem sikerül egy külföldi meló,akkor nézhetek nagyokat.Ti kockáztatnátok lesz ami lesz alapon ?2017. júl. 15. 01:36
1/8 anonim válasza:
Én 10 év külföld után jöttem haza pár éve elég sok pénzzel. Több ingatlanom is lett akkor, jó szinten élhettem volna itthon. Munkát kerestem, találtam is gyorsan, persze magyar fizetésért. Amikor mondták hogy fel vagyok véve utána elgondolkodtam. Nem volt kedvem annyiért dolgozni, derogált volna. Azt gondoltam, hogy nem leszek lúzer, külföldön 10x ennyit kerestem normális, kényelmes munkával. Nem is kezdtem el a melót, visszamentem külföldre még pár évre. Amíg nincs családod azt csinálsz amit akarsz. De ha beszélsz nyelvet akkor tudod, hogy külföldön nincs olyan hogy nem találsz munkát. Ha kimész dolgozni fogsz. De mindenki más, sokan ledolgozzák az életüket itthon bagóért és ez teljesen természetes nekik.
2/8 anonim válasza:
Egy magyarországi gyári melóhely miatt aggódsz mikor több nyelven beszélsz és már van tapasztalatod külföldön? mi van? :D én nyelvtudás nélkül jöttem külföldre, szívok is vele, de ember, 5 napi munkáért kapok annyit mint otthon egy hónapban ugyanezért. A te esetedben az nem kockáztatás, nyelvtudással könnyen találsz jó munkát és építheted a jövődet. Én azt mondom mindenkinek aki teheti hagyja ott a szemétdomb Magyarországot, ott csak rosszabb lesz a helyzet.
3/8 anonim válasza:
Azt kellene meggondolni hogy mi az ami Magyarorszagra kot. Mert ha semmi akkor a kulfoldi gyari robottal tobbre mesz. Viszont ha mas okod is van maradni, peldaul csalad vagy baratok, vagy egyszeruen csak ugy erzed hogy ide tartozol, akkor maradjal. Szoval ne csak az anyagi oldalat nezd, es akkor konnyebben dontesz.
4/8 anonim válasza:
Én külföldet választanám, ott nemcsak tengődni lehet a fizetésből.
5/8 anonim válasza:
Egy pár évvel idősebb vagyok nálad. Nekem is volt lehetőségem kimenni a párommal külföldre dolgozni, és pont akkor, amikor egy jó munkahelyem megszűnt. Számba vettünk mindent, de mindent: szülőket, munkalehetőséget, nyelvtudást, családalapítást, stb. Végül jött egy kedvező lakhatási lehetőség, mellette aljadék munkával. Itthon. Ezt választottuk. A rokon, akivel kimentünk volna, megházasodott, gyerekei vannak, normálisan megél. Mi meg közel tíz év, sok vacak munkahely után most kezdünk talpra állni. Bánom, hogy akkor nem mentünk ki. Azzal a befektetett energiával, amivel itthon probáltam érvényesülni, ma már normális családi házam lenne idehaza, és mostanra a szakmámmal is el tudnék helyezkedni itthon, nem úgy, mint tíz éve. E helyett szinte rakosgatjuk a filléreket, hogy mire 50 leszek legyen külöm szobája a gyerekeimnek... Én kockáztatnék, sőt, ha itthon így alakul a helyzet, ki is megyek családostól, nem fogom még egyszer végigcsinálni azt a ro::dék minimálbérezést, vagy a tizenkét órázást bagóért.
6/8 anonim válasza:
Ha itt gyárban dolgozol, akkor külföldön is gyárban fogsz dolgozni, jobb munkára ne számíts, csak jobb fizetésre!
7/8 anonim válasza:
Utolsó: nem feltétlenül. Nyelvtudás kérdése, és lehet ülni a targoncán napi 8 órában, sokkal jobb bérért, mint egy gyártosoron kapni. Ha mindenáron vállalkozna, lehet menni házakat, lépcsőházakat takarítani, meg tud élni belőle. Londonban még egy csomagszállító is tisztességesen meg tud élni, albérletet fizetni, ellentétben Budapesttel.
8/8 Laylah válasza:
Magyarországon a gyári fizetések jobb esetben 6 jegyűek, de szinte kivétel nélkül 1-essel kezdődnek. Angliában, még ilyen rossz váltással is, a napi 8 óra, heti 5 napra kapott minimálbér szintén 6 jegyű, és 4-essel kezdődik. Nem értem, mi a dilemma oka.
Plusz, vannak, akik 50-60 évesen is nekivágnak a külföldi álláskeresésnek, én magam 26 évesen jöttem ki.
Olyan pedig nincs, hogy külföldön nem találsz munkát, mert minden sarkon találni hirdetést, max. nem álmaid melója lesz, de elindulni tökéletes. Utána lehet nézelődni tovább, próbálkozni máshol. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!