Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mihez kezdhetnék a megszerzett...

Mihez kezdhetnék a megszerzett tudásommal? Milyen területen fejlesszem magam szabadidőmben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretném vázolni a problémámat és a hátteremet:

26 éves férfi vagyok, alföldi srác. Szinte peremvidéken élek, nem nagyon lehet válogatni a munkalehetőségek között. A családom 18 éves korom óta nem tud anyagilag támogatni. Pár évet nyugat Magyarországon dolgoztam és sikerült annyi pénzt összegyűjteni, hogy elkezdjem az egyetemet. Szakmám sajnos nincs. műszaki területen dolgoztam eddig, betanított és szakmunkás szinten. ( esztergálás, összeszerelés, stb )

Maga a probléma az, hogy a képzés felénél elfogyott a pénzem, amin a diákhitel sem tud segíteni. ( sajnos nem tudok megélni 50 000 Ft-ból, úgy, hogy ennek fele kolira, albira megy ) Dolgozni próbáltam mellette, de a jegyeimen ezek meglátszottak erősen. ( gépészmérnöknek tanulok)

Szerintetek angol közép+szakmai nyelvtudással és műszaki orientációval csak betanított munkát kaphatok?

autodidakta módon képezzem magam cad-cam területen?

A gépi forgácsolás áll hozzám a legközelebb.

Gondolkodtam külföldön is. ( Anglia ) Mit kellene minimum elsajátítanom, hogy egy átlagos fizetésem és megbecsülésem legyen itthon vagy külföldön?

Köszönöm, ha érdemben és építő jelleggel hozzászóltok a kérdésemhez!

2017. ápr. 17. 10:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Hogy gondoltad? Majd elmeséled hogy te mit dolgoztál? Végzettséget azért tudni kéne igazolni. Amúgy az első 2 OKJs tanfolyam ingyen van. Lesz papírod,tudsz dolgozni,lesz lóvé befejezni az egyetemet.
2017. ápr. 17. 10:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Nyugat MO-ra való költözés, osztrák munka. Megtanulod azt a 30 mondatot ami kell hozzá és kész. (Vállalj el bármit, lényeg, hogy legyen lóvéd a lakhatásra és a sulira)

Ebből a bérből meg fedezed a gépészmérnöki sulit. Levelezőn letolod aztán kész, megvan a papírod róla.

Én biztos , hogy ezt csinálnám.

2017. ápr. 17. 12:47
 3/4 anonim ***** válasza:
Diákmunka
2017. ápr. 17. 16:55
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez lemaradt:

Ha meg már a képzésed fele megvan akkor basszus pláne, hogy be kell fejezned. Több évnyi időd, energiád, pénzed benne van hatalmas nagy hiba lenne ezt elengedni véleményem szerint.

2017. ápr. 17. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!