Ismertek olyat, aki ennyi pénzért nem megy el dolgozni?
# 11
Te írtad és ezt nem lehet másképpen érteni...Rossz vagy bizony, mert te gondoltad, én csak meglepődtem;)
Még annyit azért hozzátennék, hogy soha nem voltam hosszú ideig munkanélküli, a munkát, még ha nem is olyan, amilyet akarok, tapasztalatnak fogtam fel, hogy legalább annyival is tájékozottabb vagyok, és igazából meg is térül ez a szemlélet, és egy tapasztaltabb embernek azért szívesebben adják meg az akár magasabb elvárt fizetést, mint olyannak, aki soha nem dolgozott, könnyebb az esetleges előrelépés lehetősége is, mert látják, hogy nem csak a hátsómat vakarászom és várok a csodára. Nem is lenne lakásom, ha vártam volna a sült galambot, amíg a szüleimmel éltem, és nem dolgoztam volna.
Most pl. van egy főállásom és mellékállásban bedolgozok egy másik cégnek, mellette pedig fejlesztem a tudásomat, tanulok önállóan a továbblépés reményében, még munka mellett.
De a fizetésemnek fedeznie kell a kiadásaimat, ebből nem engedek, amelyik munkáltató azt a szintet nem tudja biztosítani, az felőlem csődbe is mehet.
Akik ketten élnek együtt, vagy társas albérletben élnek, az más, ott több felé oszlanak a kiadások, nálam ez jelenleg nem opció.
14-es válaszoló voltam.
Én csak azt nem értem, hogyha valaki egyedül él, miből tartja el magát addig, amíg új állást nem talál?
Nekem mondjuk általában van 3-4 havi megtakarításom baj esetére és még sosem veszítettem el az állásomat, mindig én léptem tovább a biztosba, de két diplomával is tuti beülnék egy pénztárba, vagy beállnék egy szalag mellé, ha átmenetileg nincs jobb, hogy ne vigyem magam minuszba. Az, hogy ehelyett képezzem magam (ami mégtöbb pénz), számomra logikátlan lépésnek tűnik, még ha nem is vall buta emberre.
# 13
Nem vagy túl meggyőző még magadnak se talán, ha így írod, hogy "...lehetnek kellemes pillanatai..."..Más, ha azt írod, vannak!:DDD
A másik, hogy "...családot teremteni és eltartani"
Ha csak egy barátnőd van és te komolyan eltartod család címén már most, ő meg napozik a kényelemben?Hmmmm...
S ami vicces, hogy még te is elismered azt, hogy sokkal kényelmesebb otthon ülni, mint család-nő miatt dolgozni egy falatnyi kellemes pillanatért.Kell neked a "rabszolgaság" valójában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!