Felmondási idő munkanapokban?
Ez egy diákszövetkezet egyébként.
Arra lennék még kíváncsi, hogy a munkanapot vajon hogyan kell értelmezni. Mert a szövetkezetben bent azt mondták szóban, hogy 40 munkával töltött nap, lényegtelen ugyebár az óraszám. Tehát a lényeg h 40 napot dolgozzak le. Viszont (most sajnos nincs nálam a szerződésem, de ha jól emlékszem) a szerződésben csak annyi volt leírva, hogy 40 munkanap a felmondási idő. Próbáltam utánaolvasni a témának, mert nem csak én, hanem barátnőm is a felmondását tervezi és azt olvastam, hogyha munkanapban van megadva sem azt jelenti, hogy 40 napot le kell dolgozni, szimplán a hétvégét nem kell beleszámítani. Tehát hétfőtől-péntekig kéne a napokat számolni.
Sajnos nem vagyok igazán jártas a témában ezért lennék kíváncsi, hogy a 40 munkanapot hogyan értelmezzem?
igen H-P-ig értendő a munkanap
a BKV oldalán amikor ki van írva, hogy munkanapokon és munkaszüneti napokon, hogy járnak a szerelvények azt sem a diák munkához igazítják :)
40 munkanap az kb 2 hónap és a törvény szerint az általános felmondási időtől (30 nap) közös megállapodásban eltérhettek és maximum 6 hónapot lehet kikötni.
Hogy most munkanapokban van meghatározva az így önmagában nem törvényellenes,csak máshogy kell számolni. Pl. ha lesz munkanapra eső fizetett ünnep,akkor az a nap nem fog beleszámítani ezekbe a napokba.
"azt sem a diák munkához igazítják"
nyilván...
Tehát akkor az, amit nekem szóban mondtak, hogy 40 napot kell dolgoznom az így ebben a formában nem érvényes, szimplán csak a hétvége nélkül kell számolni a 40 napot és ezalatt az idő alatt teljesen mindegy hány napot dolgozok le.
Köszönöm a válaszokat!
Létezik olyan, hogy szóbeli szerződés, csak utólag tudni kell bizonyítani.
Azaz ha te nem írtál alá munkaszerződést velük, és abban nem volt kikötve, hogy mennyi a felmondási idő, akkor az 30 naptári nap.
Van írásbeli szerződés, 40 munkanap áll benne.
Az egyik ott dolgozó mondta szóban, hogy ez 40 munkával töltött napot jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!