Mehetek szandálban a munkahelyre?
Figyelt kérdés
Nálunk vannak különféle szabályok, hogy csak térd alá erő szoknyát vagy nadrágot lehet viselni, meg ilyesmik. Viszont arra nem emlekszem, hogy szandálban, "fedetlen labbal" lehet-e menni. Vagy illik-e. Ti tudtok esetleg erről valamit, hogy mi az általános?2017. szept. 10. 21:24
1/8 anonim válasza:
Konkrétan mi a dresscode? Business casualnál nem nézik jó szemmel, de ez munkahely függő is.
2/8 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs. Egy szociális intézményben dolgozom.
2017. szept. 10. 21:34
3/8 anonim válasza:
Én egy bíróságon dolgozom. Ha ügyfelekkel foglalkozom, akkor alap a kosztüm (legalábbis nekem, mert van aki képes tornacipőben bemenni egy tárgyalásra) és a zárt cipő, de amikor csak az irodában vagyok, akkor szandálban is szoktam menni.
4/8 anonim válasza:
Bármiben mehetsz, amíg beérsz, de ha van valami öltözködési elvárás, akkor át kell öltöznöd. Nem ismerem, nálatok van-e erre szabály. Az én munkahelyemen bár nincs konkrét előírás, de mivel olyan a munka, ezért célszerű sportcipőben dolgozni. Vannak kollégáim, akik átveszik a cipőt munkakezdéskor és a végén vissza utcaira, van, aki csak télen vált cipőt.
5/8 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudom, van-e erre vonatkozó előírás nálunk:( És holnap kéne szandálban mennem, mert fáj a lábujjam és nem tudom rávenni a cipőmet:( Csak nem tudom, hogy ez nem gáz-, vagy valami. Amúgy sima utcai ruhában szoktunk lenni.
2017. szept. 10. 22:32
6/8 anonim válasza:
Business casualba pont belefér, viszont business professionalba nem.
7/8 anonim válasza:
Jobbulást!
Szerintem vigyél magaddal táskában egy olyan cipőt, amiben még elviselhető lenned, és menj el szandálban, aztán kérdezd meg ott a kollégákat, vagy a főnöködet, hogy vedd-e át, vagy maradhatsz-e a szandálban, és azt is mondd el, hogy miért. Én voltam már zokni-szandálban (sportos kialakítású lapos szandálban) hasonló okból, persze, volt, aki egyből rákezdett a szokásos zokni-szandál megjegyzésre, de nem érdekelt, mert fájt a lábam, ki is sebesedett, és csak úgy volt elviselhető.
8/8 anonim válasza:
Szociális intézményt nem feltétlenül neveznék business-nek, persze ott is van olyan munkakör, ahol az üzleti megjelenés elvárt. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!