Gyakorlatilag van bármi értelme annak, hogy a Tesco-ban sztrájkolnak?
Nyilván van. Szerintem ez nem a külvilágnak szól, sokkal inkább annak, hogy a vezetőség vegye észre, hogy a meg nem becsült dolgozóik nélkül sehol nem lennének. 15-20% bér emelés egy nettó 120 ezres fizetésnél? Viccelünk? Az sem sok, még is egy gesztus a munkavállalók felé.
Egyébként ha figyelnének itt egyes válaszolók, akkor lehet látni, hogy szinte mindenhol harcolnak a magasabb bérekért. Valahol eljutnak a sztrájkig, valahol megegyeznek még ezelőtt.
Ha sztrájk nélkül nem megy, akkor igenis egyetértek azzal, hogy küzdjenek az igazukért. Mondom ezt úgy, hogy olyan városban élek, ahol kb. 1 km van az Auchan és Tesco között, fizetésben viszont ég és föld a kettő, pedig mindkettő multi és ugyanazzal foglalkozik.
10-es. Nyílván nem tudod hogy megy a szabad piac. Nyílván senkinek se érdeke hogy minél többet fozessen valamiért, akár az alkalmazottakért is. De ha az adórendszer hagyná hogy esetleg a kiskereskedések elcsábítsák az alkalmazottakat akkor igenis meg kellene őket fizetni.
Tudom hogy működik az áfa. Te viszont ránézhetnél az adózás mikéntjére és mértékeire egyes nyugati országokban, majd összehasonlíthatnád a keresettel és az életszínvonallal. Valahogy fordítottan arányosak. Mert működik a piac, ami megszabja az árakat és béreket.
Szerintem nem sok, max ha emelik a fizut elküldenek egy pár dolgozót. Aki marad, annak több munkája lesz, több helyre berakják.
Amúgy én pár hete voltam Tesco-ban jelentkezni árufeltöltő állásra. Teljesen kihalt volt az egész üzlet. Termékek lefogyva, vásárló alig. Az interjún nagyon kérdezgették tudok-e kasszázni, tehát mindenesnek kellett volna lenni...
" Most mondták atvben hogy az egyik tescoban a diákokat megfenyegette a vezető ha sztájkolni akarnak ki lesznek rúgva. Volt aki sírva ment vissza a pénztarhoz de végül haza ment mert idegileg nem birta."
Lemaradtam valamiről? Általában a " szakmunkás tanulókat " nem túlóráztathatják, és nem dolgozhatnak szombaton?
Ha az összes tescos dolgozó úgy érzi alul vannak fizetve, jól teszik hogy szrájkolnak.
Más ágazatban akik 140.000 Ft alatt visznek haza, és legyalább 20 éves szakmai munka áll mögöttük, mindnek kellene sztrájkolni!!!
Szakszervezeti tagság léte / nem léte nélkül...
#11:
A diákok nem sztrájkolhatnak! Nekik ugyanúgy kellett dolgozniuk, mint máskor. Hogyha nagyon közösködni akartak a dolgozókkal, akkor el lehetett ballagni. A melósoknak sem fizeti ki azt az időt a cég. Sok áruházban felbujtották a dolgozók a diákokat is, de csak azt érik el vele, hogy holnap már nem kell jönniük esetleg. (Én is diák vagyok és szombaton kettő helyett kellett dolgoznom. A sztrájkolók ezt normálisan elfogadták.)
Tévedések vannak itt a fizetések terén is még:
Az alap fizetést ezen a héten emelték 176.000 forintra. Erre jönnek a plusz szolgáltatások és a műszakpótlékok. Ez a tavalyi bér 20%os emelését jelenti. A szakszervezet a tavalyihoz képes 25%os emelést kért. Pár ezer forint a különbség.
A munkaerő-emelést pedig hogyan oldják meg? Komolyan...
Nem tudnak embereket kényszeríteni arra, hogy ott dolgozzanak.
Munkaerő hiányra a gyógymód? Kedvező feltételek, jó munkakörnyezet, kellemes hangulat, a munkaerő megbecsülése, élhető fizetés.
És ezt nem pont a Tesco-ra értem. Mindenhol így kéne.
Nem mondom, hogy milliókat kéne kapnia egy sok esetben végzettség nélküli dolgozónak, de valljuk be egy bruttó 200 ezres fizetés sem sok mondjuk fővárosi viszonylatban, márpedig még ezt sem éri el a legtöbb emberi. Gyakorlatilag egy albérlet elviszi a teljes fizetést, vagyis két gyerektelen minimálbéresnek itt esélye sincs normálisan megélni.
Igenis igaza van a kispénzű embereknek, hogy kiállnak az igazukért, felállnak és tesznek azért, hogy jobb életük lehessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!