Mit tegyek, ha kérnek interjún tölem olyat, ami bajba sodorhat?
Kulföldön élek és interjú elött szóltak , h kell két referencia / ajánló szemely, tehat 2 volt fönököm , akik rólam beszamolhat az új fönöknek .
Sajnos a 2 volt fönökkel haraggal váltam el , mert beigértek hosszabbitást , dicsértek de végul kiraktak igazsagtalanul, kegyetlen módon , karácsony elött.
Azóta semmi kapcsolatom nem volt veluk , most ök kell rólam konferáljanak.
Söt kellett volna felhivnom öket , felkesziteni öket h hivni fogja az új fönök mindjettejuket esetleg. ( igy szokas felkesziteni)
Nem hivtam öket , nem tudnam szembenézni öket , letudtam öket.
A baj az h most nem tudom miket fognak mondani rólam .
En annak idejen sirtam a kollegaknak h hogy atvertek , biztos visszamondták nekik.
Most lecsökken az eselyem h megkapjam az új munkát , emiatt a két agyatlan miatt?
Vajon rosszat fognak mondani?
Jól végeztem náluk a munkam, csak folyton szorongtam , h kiraknak , ezt megerezhették a vérszagot es meg is törtent amitöl feltem.
Mit szóltok ?
Ezt amúgy én sem értem. Tudhatnák, milyen az átlag ember / főnök. Sértődékeny, ferdítős, hazudozós és még csak be sem látja a saját hibáit, pluszban jó színben akarja magát feltüntetni. Persze, hogy nincs biztosíték arra, hogy az igazat fogja mondani, és lehet, hogy inkább a munkaerőt mártja be...
Én szimplán megmondanám, hogy nem szívesen adom őket referenciának az alábbiak miatt. Ha ők szeretnének mégis beszélni velük, lelkük rajta, keressék ki a nyilvántartásból, aztán beszélgessenek el velük, az én lelkiismeretem tiszta.
"Nem kellene szabályozni mikor van joguk kérni az új helyen ilyen véleményt?? "
Azért elég durva lenne, ha az állam akarná megszabni ki kivel és miről beszélhet!
Ha valakit a volt főnöke még az eltávozása után is meg akar szivatni, az tett is azért. Én megadtam referenciának olyat, aki kirúgott, mégis felvettek, mert nem viselkedtem vele hülyén, csak nem ment az a munka, így nem mondott rólam rosszat.
"Nem tudom miért erőltetik annyira ezt a referencia dolgot. ...
Mindenhol van 3 hónapos próbaidő, ez felér egy referenciával, nem?"
Ha a saját céged lenne/saját zsebedre menne mit választanál (melyikre költenél), egy telefonálást 50 forintért, vagy 3 hónap próbaidőt 500 ezer forintért?
#15.
Az én munkahelyemen tudok olyanról is, hogy sz@r dolgozóról jó véleményt mondtak, pont azért, hogy mielőbb megszabaduljanak tőle.
Ennyit a referenciáról....
"Na, olvassál utána a próbaidőnek, tizenötös ..."
Ezt miért irtad? Én probaidőztetek sokszor, de nem tudom mire utalsz.
Azt hiszed probaidőre nem kell fizetést adni? Kell, tehát pénzbe kerül.
Ha a #16 szerinti történik, akkor az mennyivel rosszabb, mint referencia nélküli próbaidő?
A munkáltató a referencia kéréssel vagy spórol, vagy nem, de pénzt nem veszít, akkor miért ne kérné?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!