Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit mondjak interjún, miért...

Mit mondjak interjún, miért váltok munkát?

Figyelt kérdés

Azért jövök el a jelenlegi munkahelyemről, mert eléggé megromlott a viszony a munkatársaimmal, van egy nő, aki ellenem hergelt mindenkit, szerintem igazságtalanul. Ez egy hosszú sztori, a lényeg, hogy nem vagyok képes és hajlandó továbbra ezen a helyen dolgozni. Még nem mondtam fel, de lesz egy interjúm a jövő héten, és egy az azutánin, ha minden igaz.

Mit mondjak, ha megkérdezik, miért akarok munkát váltani? A munkatársaimat nem szidhatom, akkor rögtön elkönyvelnek összeférhetetlennek, még mielőtt "kipróbálnának". Azt se mondhatom, hogy másban szeretném magam kipróbálni, mert a végzettségemen belül, a jelenlegihez nagyon hasonló pozíciókba adtam be a jelentkezésem. Annyira régóta meg nem dolgozok teljes állásban, hogy eluntam volna... Hogyan lehet diplomatikusan válaszolni erre a kérdésre, ha tényleg ez a helyzet?

22/L

2017. ápr. 1. 17:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A FŐ, hogy máris van továbblépési lehetőséged.

Mivel, ha kirúgna egy cég (és itt most nem ez a lényeg),

nem köteles megindokolni, hogy miért rúg ki.

Fordítva is igaz.

Nem vagy köteles megindokolni, hogy miért váltasz munkát.

Ott szeretnél dolgozni, mert az jobban érdekel és jobb karriert látsz, jobban tudnád csinálni mint az előzőt.

Ha nagyon erőltetik, ezt bárki elmondhatja anélkül, hogy hazudna.

Mondj valamit amit (szerinted) szeretnének hallani :D és a legközelebb van az érdekeidhez + az igazsághoz.

Ebből ne csinálj nagy ügyet.:)

2017. ápr. 1. 17:30
 2/6 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%
Én azt mondanám, hogy szimpatikus a cég, és a karrierlehetőséget itt jobbnak ítélted meg. Szeretnél szakmailag fejlődni.
2017. ápr. 1. 17:45
 3/6 anonim ***** válasza:
94%
A jelenlegi helyeden nem érzed, hogy fejlődni tudnál, nincs előrelépési lehetőség. Kb. ennyit lehet nekik mondani.
2017. ápr. 1. 18:01
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2017. ápr. 1. 18:56
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha más-jobb a munkaidő, hivatkozhatsz arra.

A távolság vagy megközelíthetőség előnyösebb.

Érdekesebbnek találod ezen helyet-munkát...

Úgy hallottad itt beszállnak a bérletbe...

Viszont semmiképpen ne mondj rosszat az előzőről és munkatársakról, mert egy "fikázót" senki sem akar felvenni.

2017. ápr. 1. 22:03
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát én őszinte voltam az interjún, de nekem ez az egyik jó és egyben legrosszabb tulajdonságom is. Mindig nyíltan megmondom, amit gondolok.

Na de, engem felvettek annak ellenére is, hogy bizony azért nem hallgattam el, hogy a volt főnököm a sírba vitt a viselkedésével és hogy lépnek ki az emberek havonta. Még ezek után is, örömmel vártak.

De ha nem szeretnéd ezt nekik elmondani, akkor hallgass a többi válaszolóra, abból baj nem lehet.

Sok sikert! :-)

2017. ápr. 3. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!