Dolgoztál már olyan helyen, ahol a munkatársak nagyon primitív, kulturálatlan emberek voltak?
Alkalmi munkám van: egy gyár területén segítek a sofőrnek rakodni. Ő is egyszerű, mint a szög, hímsoviniszta poénokat nyomat, köpköd folyamatosan stb. A gyári raktárosok közül is páran nagyon primitívek: pl. azt is viccesnek találták, h nagyon vékony vagyok, mégis rakodok. Tisztában voltam eddig is azzal, h sok „eccerű” ember él ebben az országban, de pl. amikor diákként közmunkás voltam egyik nyáron, semmi gond nem volt a munkatársakkal, többségük teljesen normális volt.
Szóval kicsit sokk volt, hogy egy 14 éves gyerek szintjén megrekedt emberek is vannak a raktárosok között.
Ha nincs más melohely a kilátásba bizony ott kell maradni.
Az ára? Az amit írtak előttem is. Lesüllyedümk a szintjükre.
XY ideje takarítok, előtte a termelésben voltam. Voltak igényesemm munkadarabok is. Oda kellet figyelni. Pontosság, darabszám...
Aztán amikor már jól ment, " agyalhattál " azon, hogyan lehetne hatékonyabban csinálni? Mert nem igazán így, az biztos.
Illetve valahogy másképp kellene, mert nincs meg az elvárt darabszám, nem tudom megcsinálni...
Bent a termelésbe is van több " zizi " kolléga. De ha lehet haladni vele, nem hátráltat, ez a szépséghibája felejtős...
" Valaki " megkérdezte tőlem : Nálatok ilyen zizi emberkék vannak??
9-es ! Nekem az eccerű emberek nem = a primitívvel.
Remélem nem így érted Te se??
Felvettek az önkormányzathoz gyakornokként, miután végeztem az egyetemen. Tök jó irodai munka volt, néha stresszes sok melóval, néha nagyon laza. Nagyon szerettek, mert átláttam a rendszert könnyen és segítettem az ügyfeleknek. Aztán jött valami új jogszabály a kormányváltás után, én maradni szerettem volna, amíg befejezem az egyetemen a másik szakomat levelezőn, úgyhogy diplomásként alkalmazott közmunkás lettem ugyanazzal a munkakörrel. Aztán jött az új polgármester, meg megint új jogszabályok és kiraktak. Az új polgármesterrel nem igazán kedveltük egymást már a megválasztása előtt sem. Viszont az érvényben lévő munkaszerződésem alapján dolgoznom kellett a határidőig.
Annyi szerencsém volt, hogy beraktak a könyvtárba, viszont történt olyan is (ez nem volt teljesen szabályszerű), hogy téglát kellett pakolni meg a csatornából kilapátolni a ganét.
Hát ott volt minden. :) Meséljek?
a) volt egy értelmi fogyatékos kolléga a közmunkán, aki maga alá kakkantott és vizelt olykor, a többiek meg kiröhögték
b) az egyik fiatal lány (annyira nem csúnya) mindenkivel lefeküdt, még az utolsó alkoholistával is. Annak a száját ki kellene mosni Domestosszal. Minden második mondantában volt egy kva, egy bzmeg, vagy egy kcsg.
c) politizálnak, de nem értenek ahhoz semmit. Nem észérvek alapján, hanem szimplán érzelmek alapján. Volt ebből is verekedés két ellentétes nézetű ember között.
d) pisi, kaki után nincs kézmosás, aztán hozzányúlnak az ételhehz
e) némelyikük megalázott, mert odabent dolgoztam és "jaj, hogy jártál, kikerültél, haha"
f) hát igen, azt ecsetelték a férfiak, hogy ki hogyan kefélte meg a nőjét vagy a bandában a kurvoid lányt
g) és a legjobb, amikor mindent meg tudnak magyarázni az egyszerű eszükkel!
6 és 13-as válaszoló vagyok.
Új év nem hoz " okosabb " kollégákat. Gyanítom megint napi szinten úgy fog minden kinézni ahogy...
Föleg a wc-k... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!