Manapság a huszonévesek miért mennek el párhónap után új munkahelyre?
Többnyire itt olvasgatom, meg néhány emberről hallom, hogy új munkahelyre ment egy pár hónap után-itt most nem az egyetemistákra, tanulókra gondolok akik azért melóznak, hogy megpróbáljanak saját lábra állni, vagy legyen egy kis pénze, hanem a már "dolgozó" fiatalokra. El vannak egy párhónapig aztán írják a felmondási papírt, hogy elég volt, mennek máshova. Lehet csábítják több pénzért, de lehet egy idő után emelték volnaa a bérét.
Anyukám mikor 18évesen befejezte a sulit elment a helyi gyárunkba dolgozni, ott vmi papírokkal foglalkozott, ott kitanulta ezt a "szakmát", a gyár bezárása után elment egy helyi céghez könyvelőként. A gyárban egy kb. 10 évet dolgozott mostani helyén sztem már van 20éve. Apukám több helyen dolgozott-ők szegények voltak, mindent elvállalt, mikor idejött a falunkba akkor egy cégnél pakolta a trágyát, majd egy ismerőse mondta, hogy egy nagy vállalatnál villanyszerelőket keresnek és mivel ilyen végzettsége van, elvállalta, és ő is egy 20éve ott dolgozik.
Ez a kérdés mindig felvetődik bennem, ha ilyenről van szó akkor mindig írja vki, hogy az önéletrajzban milyen "szépen mutat", hogy egy csomó helyen volt(a családi kapcs. Téma körben olvastam egy olyat, hogy a csaj 2.3hónap után megy világot látni és a szülője, még ha kispénzzel is kisegíti)
Azért mennek el, mert megtehetik.
Nagyanyám mesélte nekem nemrég, hogy egész életében ugyanazon a helyen dolgozott... egy órán keresztül ecsetelte, hogy mennyire szar volt. Csak akkoriban éppen nem volt szokás munkahelyet váltani, hacsak nem zárt be az adott üzem.
Most már szabadabb az élet, az emberek mobilisak, próbálnak segíteni magukon. Ha éppen új pozícióval, akkor azzal.
Egyébként nem mindig a fizetés a fő hajtóerő, én pl. eddig mindig a munkatársak, vagy főnök miatt léptem tovább.
Azt tapasztalom, hogy az 50 - es évükben járók is keresgélnek. És bizony pattannak is többnyire a több fizu miatt.
Hogy mennyire tudunk / tudnak fejlődni, az megérne akár 1 litániát is.
Néha biza nem fejlődünk, megmaradunk a segédmunkás pozícióba.
Akkor se megy az illető segélyért, pl. Azt is tiszteletbe kellene tartani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!