Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Normális dolog hogy ezért...

Normális dolog hogy ezért könyörögnöm kell?

Figyelt kérdés

Egy hete kezdtem eg cégnél, irodai munka. A főnök első nap körbe vitt, majd azzal hagyott itt, hogy első pár nap csak ismerkedjem az itteni rendszerrel, aztán majd a kollégák megmutatják a dolgokat. Szerdán már csináltam egyszerűbb feladatokat, de igazából senki se mutatja meg mit hogy kéne, csak ha elkészültem akkor közlik h ez meg az nem jó benne.

Pénteken megkérdezte az egyik kollégám h akkor most ki fog betanítani engem, mondtam h nem tudom. Mondta h akkor jó lenne ha intézkednék és felhívnám a főnököt ez ügyben. Aznap már nem értem el, így holnap fogom. De elegem van egyébként. Miért nekem kell hívni a főnöket és kvázi könyörögni h vki tanítson már be? Szerintetek ez normális dolog? Ez az első munkahelyem.

2017. aug. 27. 07:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%

Ismerős helyzet. Én se voltam sok helyen, összesen 4 cégnél melóztam. És a legjobban ez a fejetlenség borított ki engem is. Annál az egy cégnél ahol ez volt hogy konkrétan könyörögnöm kellett hogy csinálhassak valamit, de jött a leszúrás ha semmit se csináltam 3 nap után betelt a pohár és annak ellenére hogy a munka ott volt a legkönnyebb, inkább leléptem.

Nem normális dolog. De nem is tudom hogy tudnád megoldani. Azt mondom hogy hagyd ott, vagy játsszál úgy hogy "csak lesz valami". Idővel csak betanítanak vagy kitesznek. És míg ki nem tesznek addig ki vagy fizetve. Akkor is ha kicsit kellemetlen.

2017. aug. 27. 07:30
 2/11 anonim ***** válasza:
84%

Volt olyan kollégám, aki majd 1 év után sem tudta meg, mi is lenne a dolga.

Havi nettó 250-ért azért tudta magát jólérezni.

U.i.: a főnökön kívül senki nem bírt rájönni, mért is vették fel az illetőt, a főnök meg nem volt hajlandó elárulni.

2017. aug. 27. 08:04
 3/11 anonim válasza:
81%
Nem, nem normális dolog. Új helyen nem kötelességed tudni egyből, mik a feladataid és mit hogyan kell csinálj. A munkaköri leírás csak 1 lista. A betanítás tölti fel mögöttes tartalommal. Ha nem gondoskodnak errők, és nem kapcsolati alapon kaptál 1 kreált munkát, tipli. Keress más munkát.
2017. aug. 27. 08:33
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok helyen ez van, ne várj rendes betanítást.

A munkatársaid meg tipikus gyökerek, akik féltik az új embertől az állásukat. Több helyen is ez volt, ahol dolgoztam, mindenhol idegesek voltak, ha jött új munkatárs, főleg ha az illető képzettebb vagy lelkesebb volt náluk. Igyekeztek kicsinálni, mondjuk ilyenekkel, hogy szándékosan nem segítettek neki semmiben, nem mutattak meg neki semmit.

Ennek tudatában hülye tanács az, hogy keress más munkahelyet, hiszen szerintem ritka az a hely, ahol nem ez megy. De sok sikert.

2017. aug. 27. 09:16
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem normális el sem tudom képzelni hogy milyen munkakör lehet, ahol majd elmondják, hogy mit csinálj. A főnököd hívd fel, hogy a kollégák nem tanítanak be, azt sem tudják, hogy mit kellene nekem megmutatni ők kérték hogy hívjam fel Önt. Az a szar, hogy a főnök majd még rád lesz mérges, mert zavarod, meg rohangálhat. Amúgy mi a feladatköröd ami le van írva a szerződésben?
2017. aug. 27. 09:19
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván van egy munkaköröd, amit az elődöd vitt, azt most eddig vitte más. Legyél azért te is kicsit talpraesettebb, ne megkérd, szólj a főnöknek, hogy a betanításod úgy tűnik, nincs senkinek delegálva, jelölje ki legyen szíves azt a kollégát, akitől át tudod venni a feladatokat.
2017. aug. 27. 10:40
 7/11 anonim ***** válasza:

Majd megtanulod hogy egy új helyen mindenki az ellenséged és meg akarnak törni,a főnök meg magasról carik az egészre. A többi kollégának hol érdeke betanítani téged?Ha erre nem kapott közvetlen utasítást nem fogja egyik sem megtenni.Miért is tenné? Nem kap érte plusz pénzt ,pedig ez plusz munka és a sajátjával nem halad ,amiért majd jól lecseszik ,és lehet éppen a saját utódját neveli ki éppen,ő meg megy a lapátra mikorra átadta az anyagot,sose tudhatja.

Szóval vagy elüldögélsz ott várva hogy lesz valami,vagy még egyszer odamész a kedves főnökhöz ,de sok jóra ott se számíts,mert majd te leszel a hibás mert zaklatod. Pszichoterror infok szándékos elhallgatása, bizonytalanságban tartás ,tipikus műfaj kb az irodák 90% -a ilyen.

2017. aug. 27. 11:04
 8/11 anonim ***** válasza:
52%

Hát igen, a munkahely az már nem anyuci öle, itt mindent magadnak kell intézni, légy talpraesett.

És ne hepajkodj rögtön a második héten, se a kollégáknak, se a főnöködnek, mert az próbaidő alatt necces, normális hangnemben keresd meg a főnököt, és beszéld meg vele a betanítást.

2017. aug. 27. 11:30
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2017. aug. 27. 14:55
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tűnik, nekem eddig szerencsém volt a munkahelyekkel, mert mindenhol normálisan betanítottak. Igaz, nem irodában dolgoztam, mert az egy más világ lehet. Nem is vágyom rá.

Ahogy a kollégád javasolta, kérdezd meg a főnöködet, hogy ki mutassa meg, merre hány lépés. Mert így csak idegeskedni fogsz, hogy megint mi nem jó a munkádban. Az elején már le kéne tisztázni a dolgokat.

Aztán majd csak minden megoldódik. Új vagy még ott, időre van szükség. Annyira nem érdemes ugrabugrálni más állás után. Semmi garancia nincs rá, hogy az jobb lesz, sőt. Nagyon nehéz normális munkahelyet találni.

2017. aug. 27. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!