A próbaidő utolsó napján felmondani mennyire korrekt? Mi a menete?
3 hónap próbaidővel vettek fel, az első pár héten még tetszett a munka, de egyre kevésbé éreztem jól magam, a kollégák és a munkahelyi légkör egyre kevésbé tetszett, így nagyjából a második hónap eleje-közepe felé elhatároztam, hogy a próbaidő utolsó napjáig kihúzom - hogy addig is keressek pénzt - és az utolsó napon felmondok. Közeledik a próbaidő vége, szerintetek nagy szemétség az utolsó napo-n felmondani? Hisz ekkorra már valószínűleg nem is számítanak rá, mivel ha valakinek nem tetszik a munkahely, akkor nem vár a próbaidő utolsó napjáig.
Illetve a másik problémám, hogy a főnököm 10-11 körül szokott érkezni, sokat van megbeszéléseken, az épület másik felén ül, így hogyan kellene kivitelezni a felmondást? A HR vezetőnél is felmondhatok, aki felvett , ha a főnököm nem elérhető?
Nem kell túlkomplikálni, minél előbb közöld, és minél egyszerűbben. Főnök, HR, munkaerő kölcsönző, cégtől függ, hogy épp ki a felelős.
Sok sikert!
Van esetleg már más is helyette?
Még nincs, a héten kezdtem el nézelődni és pályázni, mert a múltkor is nagyjából 2-3 hétbe telt, mire elkezdett csörögni a telefonom interjú kapcsán. Úgy gondoltam, hogy munka mellett interjúra nehézkes lenne eljárni, így eddig nem próbálkoztam.
Még azon gondolkodom, hogy tudom, nem kell megindokolni, hogy miért mondok fel, de ha mégis rákérdez a főnök, akkor nem jön ki hülyén, ha azt mondom a próbaidő utolsó napjain a felmondáskor, hogy kaptam jobb lehetőséget? Az igazat nem akarom mondani, hogy nem érzem magam jól a kollégák között, nem tetszik a munkamorál, mert akkor biztosan megpróbálnának ott tartani, mert a cégnél az a szokás, hogy igen alacsony béreket ad, így nehezen találnak munkaerőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!