Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ennyi "közvetlen" munkatársakk...

Ennyi "közvetlen" munkatársakkal tudnátok dolgozni?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre, hogy nagy részüknek nincs "magánélete", például épp ma volt az egyikőjük házavató bulija és szinte az egész irodát meghívta magukhoz (kb. 20 ember), együtt járnak futni, együtt járnak inni, stb. Én nem ilyen vagyok, szerintem fontos meghúzni egy vonalat, hogy hol a munkahely és a magánélet, a munkahelyre dolgozni járok, nem feltétlenül barátkozni, egy házavatóra is csak maximum 1-2 nagyon közvetlen munkatársat hívnék meg. Ők azonban szinte a nap 90%-ában beszélgetnek, pletykálnak a magánéletükről.

A legjobban azonban az zavar, hogy olyan szinten "közvetlenek" egymással, hogy elmesélik, ha az ebédtől hasmenést kapnak, ha épp menstruálnak, ha mennek betétet cserélni, stb.

Múltkor például az egyikük azt mesélte, hogy moziban volt, amit evett csípte a száját, majd a gyomrát, a beleit, végül szerencsére csak otthon kapott hasmenést, de a "fos csípte a segglyukát is". Egy másikuk épp azt részletezte a mellettem ülőnek, hogy "olyan büdöseket fingott tegnap otthon, hogy még ma is érződik rajta, érzi-e". Ugyanez a kolléga beszólt egy másiknak ma, hogy "itt van egy rágó, büdös a pofád".

Mindez egy cég menedzsment osztályán, nagyrészt diplomás emberek között. Van egy diáksrác nyárra, főleg fénymásolás, adatrögzítés a feladata, őt ma kibeszélték a háta mögött, hogy folyton a munkába van bújva, ha beszélgetni próbálnak vele csak röviden válaszolgat, nem pletykál velük, ebből adódóan szerintük biztosan autista. Ezek után feltételezem, hogy mivel én is hasonlóan állok hozzájuk, rólam is hasonlóan vélekednek. Ezt ki lehet bírni valahogy? Én lennék túl távolságtartó?

2017. jún. 23. 17:37
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Igazából én a felmondáson gondolkodom, csak addig jó lenne kibírni, amíg nem találok mást, bár néha úgy érzem, hogy nem bírom egy percnél sem tovább. Eddig egy vidéki nagyobb városban dolgoztam, persze ott is néha beszélgettünk, de nem ennyire semmitmondó dolgokról, és nem a nap 90%-ában, hanem mondjuk csak 10%-ban. Volt egy kollégának az esküvője, mondta, hogy a templomi hol és mikor lesz, volt aki el is ment rá, de a lagzira nem hívott senkit, meghagyta a barátainak és családjának.

Félek, hogy mi van, ha váltok és itt Budapesten mindenhol ilyenek.

2017. jún. 23. 18:27
 12/18 anonim ***** válasza:
50%
Nem minden budapesti munkahely ugyanolyan. Tudom, meglepő. Másrészt meg ha téged ez tényleg ennyire zavar, akkor valóban a legjobb másik állást keresni. Addig meg csak kibírod valahogy. Azért nem nyárson sütögetnek, csak sokat pofáznak a környezetedben.
2017. jún. 23. 18:30
 13/18 A kérdező kommentje:
Egy szóval nem állítottam, hogy nyárson sütögetnek, ha utóbbi állna fenn, már leléptem volna. :) Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy ez mennyire megszokott egy munkahelyen, velem van-e a gond, vagy természetes, hogy ez egy átlagembernek kicsit sok.
2017. jún. 23. 18:42
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

1. A legtöbb munkahelyen nem megszokott.

2. Nincs veled semmi baj.

3. A magyar átlagembert az égvilágon minden idegesíti, úgyhogy teljesen normális.

2017. jún. 23. 18:49
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Én dolgoztam gyárban és közmunkában. Ott leginkább a szex volt a központi téma. De az olyan részletesen, hogy még arról is rézletesen beszámoltak, hogy hogy élveztek a nőjük képébe, valamint hogy kevertek le neki egy taslást, miután oralizálás után a padlószőnyegre köpött. Én, mivel nem beszéltem ilyen dolgokról, rendre kibeszélt egyén voltam. Mindenáron tudni szerették volna, hogy hogy miképpen vesztettem el a szüzességemet, és hogy a kkor a nőbe élveztem-e vagy kirántottam a végén. De mivel nem beszéltem ilyen dolgokról, mentek a találgatások, hogy tuti szűz, búza, vagy impotens vagyok. Sőt, egyesek odáig merészkedtek, hogy lehet, hogy nincs is farkam.

És ez nem kamu, tényleg így volt.

2017. jún. 24. 08:44
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy részben az ilyen dolgok miatt jöttem ki külföldre (Hollandia). Érdekesmódon itt ez nem annyira jellemző, talán mert a jobb megélhetésből kifolyólag még a minimálbéres melósok élete is eseménydúsabb hazánkhoz képest. Talán neked is ezt tudom javasolni.
2017. jún. 24. 08:48
 17/18 A kérdező kommentje:

Utolsó, erőteljesen gondolkodom én is a külföldi kiköltözésen, elsősorban a pénz miatt, de második szempont az, hogy talán ott az emberek mentalitása más. A párom azonban szereti a munkahelyét (egyedül van egy irodában, nem cseszegeti senki, szereti a munkáját is és

a fizetése is jó), így ő nem szívesen költözne most. Úgy vagyok vele, hogy kipróbálok még pár helyet, egyik csak jó lesz.

2017. jún. 24. 13:36
 18/18 anonim ***** válasza:

Nálam a mentalitásbeli különbség volt az elsődleges szempont, a jobb kereset csak másodlagos, mert az őseim nem élnek annyira rosszul otthon.

Ha a párod esetleg univerzális világcégnél dolgozik, akkor létezik olyan, hogy egyszerűen átközvetítik egy másik székhelyre.

2017. jún. 24. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!