Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy közöljem a közvetlen...

Hogy közöljem a közvetlen kolléganőimmel, hogy ne legyenek bunkók más osztály dolgozóival? Kell egyáltalán közölnöm?

Figyelt kérdés
Már nem egyszer szóltak nekem, pl. raktáros, munkaügyön, hogy örülnek, ha velem összefutnak, ha én megyek hozzájuk, mert a kolléganőim nem köszönnek, csak ukk-mukk-fukk közlik, hogy mit is szeretnének, stb. Végighallgatom, igen, fogok szólni, hogy ne legyenek már ilyen távolságtartóak. EGyszer már szóltam, hogy ha kell nekik vmi, vagy nem tudják, akkor kérjenek ettől, attól, segítenek, itt mindenki köszön a másiknak. Most kezdjem megint?

2016. aug. 4. 23:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért a kolleganõidnek nem mernek szólni?Utána majd te leszel a hibás.
2016. aug. 4. 23:51
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem szólnak nekik, mivel engem ismernek, őket meg nem. De nem is fogják megismerni egymást, ha még annyit sem bírnak tenni, hogy köszönnek? Én is így ismerkedem meg más kolléganőkkel, kollégákkal, köszöntem mindenkinek az első naptól, ha kérdeztek, válaszoltam.

1: én is ezt gondolom, hogy utána rám fognak haragudni, viszont a másik fél meg tőlem várja a megoldást, hiszen az én közvetlen kolléganőim.

2016. aug. 5. 00:51
 3/8 anonim ***** válasza:

1. Nem lehet, hogy köszönnek, csak halkan?

2. Nem lehet, hogy a napi első találkozáskor köszönnek, utána meg már fölöslegesnek tartják (meg tudok őrülni, amikor valaki naponta már 20-szor köszön).

3. Nem lehet, hogy a kolléganőid köszönnek, de a maradék 10%, akinek véletlenül nem köszöntek oda, az érzi sértve magát?

4. Nem lehet, hogy fölöslegesnek tartják a köszönést, mert ők is ugyanúgy állnának hozzá a másikhoz köszönés nélkül is?

Ettől függetlenül szólj nekik még egyszer. Mond azt, hogy xy csupán próbál mindenkivel kedves lenni, tisztességes, és ezért elvárja másoktól is ezt, pl mint a köszönést. Mert őt úgy nevelték, hogy bla bal bal, köszönni kell. ...stb. Tehát érted. Valahogy fogalmazd meg nekik. Kérd meg őket rá, mond nekik, hogy bántaná a többieket, ha nem köszönnének nekik, és szeretnék, ha köszönnének nekik.

Érdekes, hogy sokan ezen is megsértődnek amúgy, és a nem köszönést is valami hatalmas bűnnek tartják. Itt most megjegyzem, hogy a legjobb, legközelebbi barátomnak szinte alig köszöntem, olyan közeli volt a kapcsolat. Nem tudom átérzed-e mire gondolok (nem, nem vagyunk melegek).

2016. aug. 5. 01:17
 4/8 anonim ***** válasza:

"De nem is fogják megismerni egymást"

Nem mindenki akar ismerkedni a munkahelyén.

Van aki dolgozni jár oda.

2016. aug. 5. 04:56
 5/8 anonim ***** válasza:

Én a helyedben megmondanám, hogy nagyon sajnálom, ha a kolleganőid ilyet tesznek, azonban a köszönés, a kedvesség, a nomális kommunikáció mindenkinek a saját hatásköre. Már felhívtam rá a figyelmüket, hogy nekik is könnyebb lenne, ha kedvesebbek lennének, azonban amint látjátok nem fogadták meg a tanácsot. Én nem szeretnék ebből konfliktust, így kérlek beszéljétek meg velük Ti.

Csúnyán ez úgy hangzik: nem vagyok üzenőfüzet és nem vagyok az anyukájuk sem, de nektek sem, tehát intézzétek el felnőtt módjára egymással és ne velem szúrjatok ki, hogy megtesztek rossz hír hozójának...

Nem, ne kezdd, mert mindenkinél Te leszel a rossz. A kolleganőknél azért, mert nevelni próbálod őket, a raktáros szerint meg béna és tehetetlen leszel (miközben éppen ő az, különben nem kellene ilyet kérnie). Úgyhogy most üsd vissza a labdát és mondj nemet mielőbb. Kedvesen, tapintatosan, de határozottan. Mindig csak annyit mondj, hogy beszéljék meg egymással. Semmi többet.

2016. aug. 5. 09:10
 6/8 A kérdező kommentje:

3#: nem köszönnek, se halkan, se hangosan. Reggel se, ezt az élelmiszeresek mondták. Nem azt mondom, hogy senkinek sem, de már 4 osztály max. 10 dolgozója mondta a kb. 30-ból.

A 4. válaszodhoz: vkinek el kell(ene) kezdeni a köszönést, ők 20-25 évesek, akik szóba hozták 45 felettiek. Elvárnak egy minimális tiszteletet. Vannak diákok is nálunk, úgy dicsérik őket, hogy normálisak, pedig nem állandó dolgozók, ők tudnak köszönni, értelmesen kérni, a kolléganőim meg nem? Ezt mondják.

A legközelebbi barátoddal való köszönéshez: köszönés nélkül nem is tudok elképzelni semmilyen kommunikációt indulásképpen.

Köszi a javaslatot. Egyenlőre még várok, hátha szóba hozzák a kolléganőim a köszönést hiányoló kolléganőimet vmilyen formában és akkor nekifutok a témának burkoltan.

2016. aug. 5. 20:18
 7/8 A kérdező kommentje:
4#: Az idősebb kolléganőim nem recepteket szeretnének cserélni, gyerekek, unokák képeit mutogatni. Csak azt, hogy vmivel normálisabb felnőttek legyenek.
2016. aug. 5. 20:23
 8/8 A kérdező kommentje:
5#: az első variációd tetszik a legjobban.
2016. aug. 5. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!