Ennyi "közvetlen" munkatársakkal tudnátok dolgozni?
Azt vettem észre, hogy nagy részüknek nincs "magánélete", például épp ma volt az egyikőjük házavató bulija és szinte az egész irodát meghívta magukhoz (kb. 20 ember), együtt járnak futni, együtt járnak inni, stb. Én nem ilyen vagyok, szerintem fontos meghúzni egy vonalat, hogy hol a munkahely és a magánélet, a munkahelyre dolgozni járok, nem feltétlenül barátkozni, egy házavatóra is csak maximum 1-2 nagyon közvetlen munkatársat hívnék meg. Ők azonban szinte a nap 90%-ában beszélgetnek, pletykálnak a magánéletükről.
A legjobban azonban az zavar, hogy olyan szinten "közvetlenek" egymással, hogy elmesélik, ha az ebédtől hasmenést kapnak, ha épp menstruálnak, ha mennek betétet cserélni, stb.
Múltkor például az egyikük azt mesélte, hogy moziban volt, amit evett csípte a száját, majd a gyomrát, a beleit, végül szerencsére csak otthon kapott hasmenést, de a "fos csípte a segglyukát is". Egy másikuk épp azt részletezte a mellettem ülőnek, hogy "olyan büdöseket fingott tegnap otthon, hogy még ma is érződik rajta, érzi-e". Ugyanez a kolléga beszólt egy másiknak ma, hogy "itt van egy rágó, büdös a pofád".
Mindez egy cég menedzsment osztályán, nagyrészt diplomás emberek között. Van egy diáksrác nyárra, főleg fénymásolás, adatrögzítés a feladata, őt ma kibeszélték a háta mögött, hogy folyton a munkába van bújva, ha beszélgetni próbálnak vele csak röviden válaszolgat, nem pletykál velük, ebből adódóan szerintük biztosan autista. Ezek után feltételezem, hogy mivel én is hasonlóan állok hozzájuk, rólam is hasonlóan vélekednek. Ezt ki lehet bírni valahogy? Én lennék túl távolságtartó?
A munkatársait tekinti egyben a barátainak is. Mi ebben a kivetnivaló?
A szövegek alapján ritka tapló, mit talpó, paraszt kollégáid vannak.
Az emberek nagy része imád magáról fecsegni. Ezen nem tudsz változtatni, fogadd el.
Ha te nem vagy ilyen, azt is fogadd el. Döntsd el, hogy a munkatársaidnak akarsz-e megfelelni vagy nem ér neked annyit ez az egész történet. Ha előbbit választod, akkor egyértelmű a válasz. Csináld azt, amit ők. Ha meg nem, akkor viselkedj úgy, ahogy jól esik.
Én hozzád hasonlóan nem vagyok egy extrovertált személyiség, de a munkatársaimmal azért elbeszélgetek mindig egy kicsit, hogy örüljenek. Nem nagy művészet. Megkérdezed tőlük, hogy mi újság. Jön egy párperces monológ, te közben bólogatsz, meg hümmögsz. Aztán ha kérdeznek valamit rólad, akkor te is előadsz valami nem túl rövid, de nem is hosszú történetet. Nyugodtan hazudhatsz is. A legtöbb dolgot úgysem tudják leellenőrizni. Ennyi a legtöbb embert ki szokta elégíteni.
Te vagy a diáksrác? :D
Nekem is voltak hasonló kollégáim, amikor gyárban dolgoztam, én voltam a "sznob pcsa", mert nem tudtam idétlenül flörtölgetni a raktárossal, és nem akartam bekapcsolódni a pletykába.
Nem sokáig bírtam ilyen környezetben, szerintem te sem fogod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!