Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Normális, hogy egy munkahelyen...

Normális, hogy egy munkahelyen nem kérdeznek szinte semmit egymásról/tól?

Figyelt kérdés
Egy közepes cégnél dolgozom, lassan két éve. Nem szokták egymástól megkérdezni, hogy pl: hogy telt a hétvége, mit fogtok csinálni, hová mentek nyaralni, stb. Ez normális, vagy mostanában ez van a legtöbb helyen? Közvetlen kollégák 5en vagyunk. És semmi. Hogy van a gyerek, hogy vagy, semmi. A közvetlen főnököm ha valaki nagyon kivan, nem kérdezi meg, hogy mi a baj, csak ha munkaügy. Nekem nagyok az elvárásaim?

2017. jún. 3. 08:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Bárcsak az én munkahelyemen is ilyenek lennének.
2017. jún. 3. 12:41
 12/15 Fatal_3rror_ ***** válasza:
100%

Nálunk szerintem pont az a baj, hogy el tud szabadulni a pokol és mindenki csak dumál ahelyett hogy dolgozna.

Én mindig olyan voltam, hogy hamar meguntam az üres trécselést és inkább visszaültem dolgozni. Az is zavaró tud lenni mikor én dolgoznék körülöttem meg mindenki csak beszél és beszél a semmiről.

Ráadásul nekem is "unalmas" életem van. Itthon ülök, alszok fél napot, gépezek, így érzem jól magam. Erről nincs igazán mit beszélni. Vagy ha érdekel is valami, akkor olyan dolgok mint villamosok, vonatok, autóversenyek, harci eszközök és ezzel kapcsolatos rendezvények, múzeumok. Csak ez meg annyira nem érdekel senkit hogy úgyse beszélünk róla.

2017. jún. 3. 14:31
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Bárcsak nálunk is ez lenne!!! Sajnos a munkahelyek nagyobb részén épp az ellenkezője az igaz: az emberek túl sokat kérdezősködnek. De nem azért, hogy beszélgessenek, barátkozzanak, hanem hogy utána legyen miről pletykálni, egymás háta mögött fúrni a másikat, hazugságokat kitalálni, stb.

Én személy szerint nem szoktam kérdezősködni a kollégák magánéletéről, mert nem érdekel egyiké sem. Amikor ők kérdezősködnek, akkor meg kitérő válaszokat adok, mert azt sem akarom, hogy az én magánéletem legyen az aznapi fő téma.

Az emberek a túlélésért járnak dolgozni, pénzt keresni, nem azért hogy kibeszéljék a magánéletüket gyakorlatilag egy csapat idegennek, akik ki nem állhatják egymást és csak kényszerből vannak összezárva!

2017. jún. 3. 20:18
 14/15 anonim ***** válasza:
68%
Én szoktam beszélgetni, illetve próbálok, de nem nagyon érdekel senkit. Esetleg illedelmesen végighallgatnak, de látszik rajta hogy nem érdekli...
2017. jún. 4. 11:16
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Szívesen cserélnék veled, bárcsak én is ilyen helyen dolgozhatnék. Én egy hónapja kezdtem egy cégnél, 5-en vagyunk egy irodában, de 5 perc nem telik el anélkül, hogy valaki ne kezdene el pletykálni, ha én a munkára koncentrálok, akkor meg beszólnak, hogy milyen csendes vagyok, miért nem kapcsolódok be a beszélgetésbe. Persze mindez a munka rovására megy, mert nem tudok annyira odakoncentrálni, így nagy az esélye, hogy hibázom. Múltkor például megkérdezték, mit csinálok hétvégén, elmondtam, hogy a párommal leszek, elmegyünk majd kirándulni vagy moziba, persze utána jött is a megszólás a kérdező részéről, hogy ő aztán nem tudna párkapcsolatban élni, ő inkább elmegy minden hétvégén egy nagyot bulizni. Ebédelni sem lehet csendben, kint az étkezőben megy a vihorászás, így általában bent eszem az asztalomnál, közben híreket olvasok, de egy másik kollégám is bent szokott enni, őt nem zavarja, hogy én legalább az ebédszünetet csendben tölteném, ha nincs jobb témája arról faggat, hogy mit eszek, milyen ízű, stb. Én sokkal jobban örülnék egy olyan helynek, ahol szépen eldolgozik mindenki, nem fut felesleges pletykaköröket, én nem barátokat szerezni járok dolgozni, hanem hogy ne haljak éhen. Annak örülök, hogy feltetted ezt a kérdést, mert kicsit megnyugtat, hogy van ilyen hely, nálunk még kötelező 2 napos csapatépítő is van (péntek + szombat), amire nekem biztos nem lenne kedvem elmenni, na meg ilyen környezetben nem tudnék sokáig dolgozni, így nagy valószínűséggel a próbaidő utolsó napjáig bírom csak, és inkább keresek a tiédhez hasonló helyet.
2017. jún. 5. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!