Nem lehet érdeklődni az állásinterjú eredményéről, mert ezért nem vesznek fel? Hallottatok már ilyet?
Jelentkeztem egy multihoz rendes, meghirdetett pozícióba. Részt vettem az állásinterjún, amire behívtak, minden szabályos volt. Azt mondták, az eredményről majd értesítenek (a szokásos "köszönjük, majd értesítjük" ) a következő héten; ha sikerült, hívni fognak, ha nem sikerült, emailt küldenek.
Nem telt még el teljesen a hét, minden nap a telefonommal jöttem-mentem, hangra tettem, ha hívnának és az emaileket is rendszeresen frissítettem, amikor is egy másik álláslehetőség miatt szükségem lett volna az eredményre. Férjem azt mondta, ne reménykedjek, hogy a sablon "köszönjük, majd értesítjük" -re bármit is tényleg szólni fognak, érdeklődjek én.
Én szívem szerint kivártam volna a megadott hetet, de mi bajom lehet egy udvarias érdeklődésből, felhívtam őket.
Az interjúztató csaj vette fel, nagyon udvariasan érdeklődtem, elnézést kérve a zavarásért, csupán érdeklődni szeretnék, ha lehet, stb.
Erre megemelte a hangját és emelt hangon kioktatott, hogy: NEM SZERETEM HA SIETTETNEK! A HÉTEN MÉG INTERJÚZTATOK, A TÖBBIEK PÉNTEKEN KAPNAK VÁLASZT, DE MAGA MEG FOGJA KAPNI AZ EMAILT! (Ami tudjuk, mit jelent) És köszönés nélkül rámtette a telefont. Köpni-nyelni nem tudtam.
Ez volt szerdán, 12:20-kor, rá 10 perccel (!!!!!!!) 12:30-kor pedig jött is az email, hogy "sajnálattal értesítjük..."
Úgy, hogy megmondta, hogy a többieknek pénteken küldi ki, én meg pontosan a telefon után 10 perccel kaptam meg, a hét közepén.
Mit szóltok hozzá?
Én megvártam volna a határidőt és utána érdeklődtem volna, addig a másik céggel tárgyaltam volna, mivel egy lehetőséget sem szabad elszalasztani.
Egyébként szerintem nem is akartak felvenni, feltehetően az interjún nem csak a HR-es vett részt, hanem a majdani vezetőd is, így a HR-es bármilyen idegbeteg is, de nem dönthet egyedül, tehát már el volt döntve, hogy te kiesel majd a kosárból, a HR-esne meg vagy rossz napja volt, vagy alapból idegbeteg, így levezett rajtad a feszültséget.
22-es: korábban leírtam, hogy a siettetés miért nem áll meg az esetemben.
Egyébként oly sok minden kimeríti a tisztességtelen gyakorlat fogalmát, így ez is.
Mert még ha siettetésről is lett volna szó (nem volt! olvass vissza!), ilyen indokkal nem jogszerű egy pályázó kiszórása sem, ha megfelelő kvalitásokkal rendelkezik. Főleg nem az a bosszú/indulat hatása alatt történt döntés. Sok mindennek meg kell felelni, de ez már az a kategória, amikor kiszórnak, mert kisgyereked van/kövér vagy/nem tetszik a neved/nem tetszel te magad/stb.
Nem ártana már egy szabályozás a HR részlegeknek sem.
A viselkedésed alapján egy egoista, lekezelő tróger vagy, ahogy előttem már írták is.
Ha telefonban csak feleennyire voltál "nagyon udvarias" akkor nem csodálom hogy elküldtek a búbánatos p..csába.
Azt mondod nem siettetés, nem a szövegértés hiánya...akkor mégis mi? Kapsz egy időpontot te meg nekiállsz napokkal előtte kérdezősködni, persze hogy ezt nem szeretik az emberek.
Azt mondod nem vagy nagyképű, de olyan szinten lekezelően beszélsz, mintha te magad lennél az Atyaúristen. Te tanultál, négy diplomád van, mindenki főnöke lehetnél...aztán még sincs munkád.
Azt írod nem érdekel kinek a kije ül ott ahol, lefikázod azt aki téged interjúztat és osztod az észt hogy nem ő az illetékes...hát b..szod. Őt bízták meg az interjúztatásoddal, valószínűleg nem ok nélkül. Persze egyszerű mindenkit HR-es p..csának nevezni, de az esetek 99%-ban olyan ember interjúztat aki sok éve a cégnél van és számít a tapasztalata, véleménye.
Na meg miért ne lenne "illetékes"? Ő interjúztat, sírhatsz te a "főnök" után, a "főnöknek" van jobb dolga is mint az x+1 munkaerőt keresgélni. Az esetek 99%-ban a cégvezetőhöz akkor jutsz, ha túl vagy az interjúkon és biztosak benne hogy te vagy aki nekik kell.
Normális cégnél ha ismeretlenül a "főnökkel" akarsz mindenképp beszélni akkor úgy b..sznak ki, mint macskát szarni. Egyszerűen azért, mert az ügyvezetőnek nem az a feladata hogy végig interjúztasson és keresgessen 100+ embert, hanem a cég vezetése.
Ráadásul ahogy írtam, az is elég undorító hogy te "letitkárnőzöl" valakit ismeretlenül, úgy hogy nem tudod milyen pozícióban és mióta van a cégnél.
Másik, hogy számomra alapból kizáró ok lenne, ha egy vadidegen ember lekezelően beszél akármelyik alkalmazottammal, még a takarítóval sem...
23-as vagyok:
"17: na, álljon már meg a menet egy pillanatra. Engem pont nem érdekel, hogy kinek a kije ül milyen székben, nem is az én dolgom. Ha én a cégvezetővel akarok beszélni, akkor a cégvezetővel FOGOK beszélni, és NEM az unokahúgával, titkárnőjével, kiskutyájával, stb"
hát ez kb a vicc kategória... te a cégvezetővel fogsz beszélni? állítólag 4 diplomád van, tudhatnád, hogy ez nem így megy...
miért gondolod úgy, hogy a cégvezető majd felrúg mindent miattad, és könnyes szemmel bocsánatot kér, hogy légyszi dolgozz már nálunk
bennem már az kérdéseket vet fel, hogy van a 4 diplomád, állás után kajtatsz, és kiborulsz ha nem vesznek fel bőven a határidő előtt
nem vall egy túl határozott személyiségre, inkább hisztis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!