Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem lehet érdeklődni az...

Nem lehet érdeklődni az állásinterjú eredményéről, mert ezért nem vesznek fel? Hallottatok már ilyet?

Figyelt kérdés

Jelentkeztem egy multihoz rendes, meghirdetett pozícióba. Részt vettem az állásinterjún, amire behívtak, minden szabályos volt. Azt mondták, az eredményről majd értesítenek (a szokásos "köszönjük, majd értesítjük" ) a következő héten; ha sikerült, hívni fognak, ha nem sikerült, emailt küldenek.

Nem telt még el teljesen a hét, minden nap a telefonommal jöttem-mentem, hangra tettem, ha hívnának és az emaileket is rendszeresen frissítettem, amikor is egy másik álláslehetőség miatt szükségem lett volna az eredményre. Férjem azt mondta, ne reménykedjek, hogy a sablon "köszönjük, majd értesítjük" -re bármit is tényleg szólni fognak, érdeklődjek én.

Én szívem szerint kivártam volna a megadott hetet, de mi bajom lehet egy udvarias érdeklődésből, felhívtam őket.

Az interjúztató csaj vette fel, nagyon udvariasan érdeklődtem, elnézést kérve a zavarásért, csupán érdeklődni szeretnék, ha lehet, stb.

Erre megemelte a hangját és emelt hangon kioktatott, hogy: NEM SZERETEM HA SIETTETNEK! A HÉTEN MÉG INTERJÚZTATOK, A TÖBBIEK PÉNTEKEN KAPNAK VÁLASZT, DE MAGA MEG FOGJA KAPNI AZ EMAILT! (Ami tudjuk, mit jelent) És köszönés nélkül rámtette a telefont. Köpni-nyelni nem tudtam.

Ez volt szerdán, 12:20-kor, rá 10 perccel (!!!!!!!) 12:30-kor pedig jött is az email, hogy "sajnálattal értesítjük..."

Úgy, hogy megmondta, hogy a többieknek pénteken küldi ki, én meg pontosan a telefon után 10 perccel kaptam meg, a hét közepén.

Mit szóltok hozzá?

2017. máj. 31. 22:45
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

Hát azért "problémázni" kell (a te szavaid szerint, tízes), mert sok minden árnyalja a képet egy ilyen esetben:

fizetés, munka minősége, melyik van közelebb, stb. Nem olyan egyszerű az.

Ha csak 1 db van, akkor nincs ez. De ha több, akkor gondolkodom ilyeneken is.

Nem kutakodtam, érdeklődtem. Csak azt nem tudom, hogyha nem is helyesen tettem volna, érdemeltem-e ilyen "büntetést".

2017. máj. 31. 23:50
 12/32 anonim ***** válasza:
40%
Akkor első körben miért nem csak olyan helyekre jelentkezel ami igazán megfelelő számodra. Olyan eget-rengető különbség nem lehet fizetés tekintetében pl. a munkahelyek között, hogy az egyik jobban megérje mint a másik. Olyan helyet meg ritkaság kifogni ami pont a szomszédban van és csak átkel sétálnod dolgozni. Azt is megfogod érni, hogy sehova nem vesznek majd fel és utazhatsz 20-30 kilométereket.
2017. máj. 31. 23:59
 13/32 A kérdező kommentje:
Mi miatt gondolod, hogy meg fogom érni azt is?
2017. jún. 1. 00:02
 14/32 anonim ***** válasza:
60%
Általánosságban, megtapasztalásból.
2017. jún. 1. 00:03
 15/32 A kérdező kommentje:

Így igaz, az előző munkahelyem is 20 km-re volt, de jártam már 40 km-re is.

Most egy jó, de 50 km-re lévő munkahelyet és ezt, a helybelit hasonlítottam össze; csupán ezért volt fontos, hogy itt mit mondanak.

2017. jún. 1. 00:09
 16/32 Fatal_3rror_ ***** válasza:
75%

Szerintem simán túlgondolod a témát és feleslegesen pörögsz rajta. Felhívtad, érdeklődtél, megkaptad a választ, ennyi.

Innentől nem mindegy hogy pénteken utasítanak el vagy szerdán?

2017. jún. 1. 06:43
 17/32 Fatal_3rror_ ***** válasza:
92%

Az ilyen elmegyek és bemószerolom a főnökénél dolog is csak visszafelé sülhet el.

Egyrészt én cégvezetőként alapból nem vennék fel olyan embert akivel így indul a kapcsolatunk. Másrészt ha esetleg utána is kérdez, akkor is kap egy választ, hogy nem feleltél meg a követelményeknek. Sőt, több mint valószínű, hogy erről már a "főnök" is tudott, tekintve hogy menet közben szoktak egyeztetni hogy kik az esélyesek, kik felelnének meg, kiket hívjanak vissza.

Na meg ez a főnököt kell a cégben elérni dolog is csak részben igaz.

Nálunk például ott kezdődik a dolog, hogy az irodavezetői pozíciót az ügyvezető unokahúga látja el. Én meg néha tök jókat röhögök mikor központi telefonon őt érik el, és fennhangon hangoztatják hogy nem a titkárnővel akarnak beszélni, meg hogy kapcsolja a főnökét ő meg simán lepattintja őket. Ráadásul ő kezeli a központi e-mailt, ő nézi át az önéletrajzokat, ő választja ki a jelölteket, ő interjúztat, ráadásul tényleg jól végzi a munkáját és gyakorlatilag szabad döntési joga van cégen belül. Mindamellett a "főnökkel" egyezteti hogy kik az éppen esélyesek, mert mégiscsak ő adja a pénzt hozzá.

Ezt azért mondom, mert nem tudhatod hogy te éppen kivel beszélsz a cégből. Lehet hogy akit te "interjúztató csaj"-ként tartasz számon, az a csaj a vezetőség része.

2017. jún. 1. 07:13
 18/32 anonim ***** válasza:
82%
Nagyon sok hr-es nagyra van magától, pedig a diplomájuknál nem sok könnyebben megszerezhető van. Egyik ismerőst azért szórta ki a hr-es nőcike, mert Csengének hívják ismerőst és ez túl magyarkodó név. Apropó nevek, nem ez volt az első eset. Nemcsak névre, hanem pofára is szelektálnak. Mondhatom igazán bíztató, hogy lehet egy jó szakembertől esik el a cég, mert a hr-es épp bal lábbal kel vagy nem elég jóképű a mérnök pasi. Sőt, olyan is előfordult, hogy nála szebb nőt elvből elutasított. Vajon hány ilyen hr-es nőci lehet még ?
2017. jún. 1. 08:32
 19/32 A kérdező kommentje:
16: ez igaz lehet, mégis utánajártam, mégpedig azért, hogy NE a telefon miatt ne vegyenek föl. Ha egyébként sem akartak, az rendben van, azt elfogadom.
2017. jún. 1. 10:24
 20/32 A kérdező kommentje:

17: na, álljon már meg a menet egy pillanatra. Engem pont nem érdekel, hogy kinek a kije ül milyen székben, nem is az én dolgom. Ha én a cégvezetővel akarok beszélni, akkor a cégvezetővel FOGOK beszélni, és NEM az unokahúgával, titkárnőjével, kiskutyájával, stb. Hogy miért? Egészen egyszerűen azért, mert nem ő az illetékes. Még akkor sem, ha ugyanazt mondanák. Attól, hogy ő az unokahúga, még nem ő a cégvezető.

Engem soha nem tudnak lerázni ilyen kotnyeleskedő titkárnők, pedig próbáltak már sokszor. Ha én négyszemközt szeretnék beszélni a főnökkel, akkor fogok is, a titkárnő pedig elmehet addig a dolgára, és becsukhatja az ajtót maga után.

2017. jún. 1. 10:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!