Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Bolti eladók, ti hogy kezelite...

Bolti eladók, ti hogy kezelitek a bunkó vevőket?

Figyelt kérdés
èn ruhásboltban dolgozom ès hihetetlen mennyi bunkó ember van.pl bevisz egy halom fürdőruhát, ès ahogy lehúzza a bugyiját úgy összesodorva odadobja nekem mert nem jó.illetve vannak a tipikus kötekedők, hogy mi kerül ezen ennyibe, mièrt nincs ez az? tudom hogy a vásárlónak van igaza, de pl a múltkor szinte ordibált velem egy hapsi, nem sok tartotta hogy ne szóljak vissza.ti hogy kezelitek ezt? máshol is vannak ilyenek?
2017. ápr. 28. 18:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
80%

Érdekes sztori,de ez valamilyen szinten az eladó hibája is.

Aki dolgozott már pár évet a kereskedelemben és fejlődőképes,vagy dolgozik a saját hatékonyságán,az ránéz az emberre és a testbeszédéből,a testének az irányából,a hangsúlyából az öltözködéséből elmondja az ember élettörténetét,annyira jó emberismerő és játszma elemző lesz.

És persze azt is pontosan fel tudja mérni igen gyorsan,hogy van-e vásárlási szándék,vagy csak kontroll harcra vagy mozizásra készül a másik.

Nyugdíjasoknál általában az utóbbi szokott lenni,ahogy ebben a példában is,kivéve a hónap 12. napján mert akkor van nyugdíj és akkor vásárolnak is.

2017. ápr. 29. 23:00
 12/17 A kérdező kommentje:
utolsó, persze hogy fel lehet mèrni hogy akar e vásárolni, èn már látom abból ahogy bejön az ajtón, de ha nem akar ès nèzelődik, attól nekem mèg ugyanúgy segítenem kell neki, nem zavarhatom el. sajnos olyankor tudom, hogy nulla forintèrt dolgozok.
2017. ápr. 30. 10:30
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

"Pl van egy típus a "lebeszélő".

Nézeget válogat 10 perce,odajön mellé egy másik vásárló,erre az első elkezdi lebeszélni,hogy ezek miért nem jók és rossz a minőségük,amikor nem az.

ilyenkor én simán közbelépek és felszólítom az azonnali távozásra. "

Hát ez azért nálam kiborítaná a bilit rendesen és az elküldött vásárlóval együtt én is elmennék. Ennek mégis mi a jó franc értelme van? :D

2017. ápr. 30. 18:25
 14/17 anonim ***** válasza:
74%

Az,hogy az emberek sokszor olyanok,mint a birkák.

Ha valaki feltűnően sugában hány,akkor a mellette álló is elkezdhet kritikusabban szemlélődni és megtörténhet az,hogy ennek hatására lebeszélheti önmagát a vásárlásról.

Vagy a lebeszélő vásárló nem kívánatos társasága miatt távozik gyorsabban a tervezettől.

Míg ha azt látják,hogy tömeg van és vásárlás,akkor ők is venni akarnak,viszonylag gyorsan is döntenek.

Ezért ha gyorsan leszerelem,egyébként teljesen normális stílusban,akkor az utána 1 perccel érkező másik 3 vásárló vélemény alkotásában már nem tehet kárt.

És ezért akár hajlandó vagyok beáldozni is egyet.Amúgy akivel volt ez legutóbb az is mondta nekem,hogy nem kérdezte a szenilis nő véleményét,de hát mondta a magáét.

Aztán vásárolt.

Egyébként ez a fajta viselkedés onnan ered,hogy szeretne vásárolni nagyon is,de vagy nincsen rá pénze,vagy sajnálja rá.

Ez frusztráltságot szül és e miatt kezdik el a fikázást.

Amúgy ha nem full para a helyzet,akkor bőven elég a közbelépés is.

Közéjük lépek,véletlenül a fikázó lábára,ez kizökkenti és megtöri a szituációt,elnézést kérek,aztán hátat fordítok neki közben megszólítom a lebeszéltet,lassú hátrálással "kilökve" a lebeszélőt,vagyis elkülönítem őket.

2017. ápr. 30. 19:25
 15/17 anonim ***** válasza:
84%

Évek óta kereskedelemben dolgozok és mostanában kezdek rájönni, hogy a legesleghálátlanabb feladat eladóként emberekkel foglalkozni.

Hihetetlen mennyire sokan kihasználják "a vevőnek mindig igaza van" szabályt, én úgy látom sokan csak azért mennek vásárolni hogy feszegessék a határokat és kötekedjenek..

Egyébként érdekes, nekem is az 50-60 év körüli nőkkel van gondom legtöbbször.

2017. máj. 4. 17:16
 16/17 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem a fordított eset a gyakoribb, hogy az eladók bunkók a vásárlókkal! A minap is bementem a boltba, és nem volt készpénz, aztán kártyával fizettem, de már a csaj vágta a fejeket meg puffogott, mikor meg megyek ki, még nekem áll, hogy legközelebb előre kéne szólni, hogy kártyával fogok fizetni! Kérdem én miért kellene nekem előre szólni??? Talán akkor ha annyira fontos, akkor neki kellene megkérdezni, hogy mivel szeretnék fizetni! Akkor a másik, amikor nincs apróm és természetesen minden szar 5 Ft-ra végződik és vágják a fejeket, nem köszönnek vissza, némelyik még rá se néz az emberre! Az ilyeneket meg tudnám ölni!
2017. jún. 4. 15:16
 17/17 anonim ***** válasza:
60%
Eleinte fapofa voltam de nem szoltam semmit sem de utsna a kàpükbe vigyorogtam .Nem baj majd idővel megvàlogatom hogy kihez menjek oda segiteni .:)
2017. dec. 1. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!