Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az aljább munkahelyeken...

Az aljább munkahelyeken (gyár, közmunka stb. ) miért ennyire központi téma a szex, meg a kollégák nemi élete?

Figyelt kérdés
Vagy nem csak az efféle munkahelyeken szokás, hanem az irodákban, hivatalokban is? Tényleg nem tudom, csak kérdezem, ha tévedek, kijavíthattok.
2017. ápr. 28. 13:00
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
20: De azért gondolom, irodai dolgozóként csak különbnek tartod magadat egy teszem azt nyolc osztályt épp hogy csak kijárt segédmunkásnál. Eléggé más a két eset.
2017. jún. 15. 11:50
 22/35 A kérdező kommentje:

Csak hogy totál tiszta legyen:

Az "alja" az adott munkahelyen többségben dolgozó embertípust jelenti.

2017. jún. 15. 11:58
 23/35 anonim ***** válasza:
58%

Ez akkor is csúnya megfogalmazás.

Két diplomával mondom ezt.

Üzemben dolgozom középvezetőként. A többi középvezető szalag mellől kiemelt dolgozó. Nálunk és gyakran téma ez. Mi nevetni szoktunk ezeken.

2017. jún. 19. 06:39
 24/35 A kérdező kommentje:
23: Most ha azt írom, hogy "alacsonyabb műveltségi szintű embereket vonzó munkahely", az jobb? Szerintem még sértőbben hangzik. De bárhogy is szépítjük, az nem sztereotípia, hanem tény, hogy az efféle helyeken dolgozók többsége nem színházról, történelemről, meg egyetemes kultúráról beszélget.
2017. jún. 19. 08:08
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

Én értem miről beszélsz kérdező.

Sajnos a szalag mellett állok, napi 8 órában, egy okj-s képzettséggel, és egy friss diplomával a kezemben.

Én sosem néztem le őket, maximum kimaradtam a beszélgetésből - sokszor valóban fárasztó dolgokról beszélgetnek. A szexes téma napi szinten előjön, viszont csak azzal kapcsolatban, aki hagyja. :-)

Annó engem is zrikáltak ilyenekkel. Eleinte vettem a poént, de amikor már untam, akkor leállítottam őket, azóta engem ez a téma kikerül.

A lenézésről viszont hozzátenném, hogy sokan fintorognak arra (többek között a 8 osztályt végzett főnökeim is), hogy levelezőn, 3 műszak mellett sikerült elvégeznem a főiskolát, pedig sose dicsekedtem.

2017. jún. 19. 09:26
 26/35 anonim ***** válasza:
64%

Neked lehet,hogy nem a szex a kedvenc témàd,de akkor sem vagy intelligensebb és szimpatikusabb annàl a tipusnàl,akit degradàlsz.Lenézed a fizikai munkàt végzőket,àltalànosítasz,végzettség alapjàn ítélsz.Pedig nem a diplomàval osztjàk az intelligenciàt!

Màr többen vàlaszoltàk,hogy irodàban is vannak olyanok, akiknek nem helyén való a témàja,de te akkor is csak fújod tovàbb ugyanazt!

Ha vàlasztani kellene,hàt könnyebben elviselek egy olyat,akinek a szex az egyetlen témàja,mint egy olyan embert,aki màsokat lenéz,megitél a munkàja miatt.

Kerülhetsz még te is szalag mellé.

Sok olyan ismerősöm van,akik felsőfokú végzezttséggel gyàrban vannak vagy közmunkàn, mert màs munka nincs és sajnos ez jutott.

Egyébként mondj valami értelmes,tartalmas témàt,amiről olyanokkal tudsz beszélni napi 8-12 óràban,akikel csak kényszerből vagy?!

Persze hogy egy időbutàn akaratlanul is előjön az emberből a hülyeség,csak hogy meg ne bolonduljon a melóba.

Üdv:egy múzeum és könyvtàr kedvelő takarító.

2017. jún. 19. 11:02
 27/35 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként nekem is van hasonlóan egysíkú kollégàm és nagyon unom.Nem a végzettsége,szakmàja miatt ilyen.Nem is a szex téma zavar,hanem hogy a magànéletem is érdekli.De sosem kap megfelelő vàlaszt.

Egyébként nem könnyű színvonalas beszélgetést folytatni komoly témàkról,miközben jàr a kezed és a munkàra kell figyelni.

Irodàban,ahol van napi öt kàvészünet,legalàbb félóràs,ott nyilvàn bele lehet kezdeni egy értelmesebb,hosszabb témàba.És ha a munka,a körülmények nem túl stresszesek,akkor a kollégàk nem holmi ostoba témàkkal,a màsik kibeszélésével,bosszantàsàval kompenzàlnak.

2017. jún. 19. 11:15
 28/35 A kérdező kommentje:

Figyu, alapból nem nézek le senkit a végzettsége alapján. De ha azt hallom, hogy egy ilyen gúnyolódik azokon, akik tanulnak, és továbbképzik magukat, kapásból elkategorizálom az illetőt sötét parasztnak. És a tapasztalat beszél belőlem, odahaza csak gyári melót és közmunkát csináltam. Utóbbi helyen egyeseknek én voltam az "okos csákó", mert épp leraktam levelezőn az érettségit.

Szerintem nagyon is lennének más témák, amikről beszélni lehetne. Akár filmek, sorozatok, vagy focimeccs, koncertek, és ilyesmi. De akárhányszor próbáltam, érdemben nem nagyon tartotta magát a téma az ilyen típusú embereknél.

Oké, te pont kivétel vagy, szeretsz művelődni fizikai munkás létedre, akárcsak én. De itt a kivétel tényleg erősíti a szabályt.

2017. jún. 19. 11:22
 29/35 A kérdező kommentje:
Ja, meg hadd javítsam kicsit ki magamat: Végülis történelemről valamilyen fokon lehetett beszélgetni. De ez az esetek többségében kimerült a "Mennyivel jobb volt a szocializmusban."-nyivákolásban. :)
2017. jún. 19. 11:25
 30/35 anonim ***** válasza:

Ha annyira zavar, és olyan értelmesnek gondolod magad, akkor miért nem állítod le őket normálisan és ésszel?

Az embereket tudni kell kezelni, és ez halmozottan igaz egy olyan helyen, ami 8-12 órán keresztül a monotonitásról, kéz-és lábfájdalomról, egy helyben állsáról szól, 20 perc szünettel megspékelve.

2017. jún. 19. 12:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!