Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ez miért baj, ha nem fecsegek...

Ez miért baj, ha nem fecsegek a semmiről a munkahelyen, ne adj isten csendesebb vagyok? Más is van/volt ilyen helyzetben? - Munkahelyi megjegyzés a "szótlanságomért", pedig a barátaimmal pl nem vagyok az.

Figyelt kérdés

Inkább valóban csendesebb vagyok itt, mondjuk inkább ez, minthogy folyton valami sz*r jöjjön ki a számon...

(Ráadásul pont a legpletykásabbtól kaptam)

Eléggé rosszul tud esni, amikor ezt szóvá teszik, pedig alapvetően barátságos vagyok és nem vonom ki magam, velük töltöm a kajaszünetet is pl, pedig nem mindenki tesz így (de ezek után nekem sem sok kedvem van jópofáskodni.)

... Úgy érzem ezektől a beszólásoktól, hogy van rajtam még egy plusz megfelelési kényszer, vagy nem is tudom. Tény, hogy vannak olyan témák ( életkorból fakadó is pl), amihez A.)nem tudok hozzászólni vagy B) semmi értelmes csak üres szófos*ás, de azért én viszonylag jól éreztem magam.. És az is igaz, hogy inkább csendesebb vagyok, mint pletykás vagy szómenéses.

Pedig a barátaim és aki TÉNYLEG ismer (régi közvetlen kollégáim is), az nem tart szótlannak meg csendesnek, sőt, velem is el lehet kreténkedni és szeretem is a humort.

Azért is üthetett szíven a dolog, mert hónapok óta még mindig hiányzik a régi közeg, ahol pl elfogadtak és szerettek, el tudtam hülyéskedni a többiekkel, és mostanában kicsit önmagamat sem találom. Erre kaptam meg még ezt is, hogy csendes vagyok és nem igen szólok hozzá a témákhoz.

Tényleg olyan, mintha nem lenne meg az igazi Önmagam, új közeg, új kihívásokban vagyok itt hónapok óta, nincsenek meg a régi barátaim már nap mint nap, és ez most valahogy nagyon szíven ütött, mert csak arra gondolok, hogy itt nincs meg az, ami a réginél meg volt: hogy elfogadtak és szerettek, itt ez sokkal felületesebb, és borzasztóan rosszul esik, mert valóban nem tudom önmagam adni.

Már nem is tudom milyen az jófej és boldog énem.

#munkahely #önmagam #kolléga #szomorúság #viszony #csendes vagyok #-ja nem #önmagamra találás
2017. márc. 31. 20:24
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Nocsak, egy régi kérdésemre jött egy válasz. :)

Hú, azóta is itt vagyok, egyébként teljesen jól érzem már magam. :)

Nekem az első munkahelyemen szó szerint szoros baráti viszony volt, azóta már itt is jó kis csapat van, vegyes emberekkel, de olyan mint az, sosem lesz. De nem is baj. :)

Egyébként a csillagászat engem is mérföldekkel jobban érdekelne, mint az idióta small talk-ok a semmiről vagy műkörmözés a konyhában. ;) Szerencsére vannak itt is jó páran akik ezzel így vannak, és látom rajtuk pl azt is, amit írtatok: introvertáltak is, nem is nagyon érdeklik őket sem ezek a felszínes csevejek, (sőt, még látom is 1-2 emberen, hogy kifejezetten zavarja őket). Én őket is kedvelem!

Amúgy tényleg sokat tanultam, pl azt a pletykás kollégát nehezen, de sikerült 1-2 év alatt teljesen elfogadnom.

Egyszerűen mások vagyunk. Ő valóban pletykás és kibeszél azért embereket a háta mögött ( kb mindenkit,), de már régen megtanultam őt elfogadni olyannak, amilyen, látom pl a sérülékeny, emberi oldalát is, ami végül is még hozzá is közelebb hozott.

- Bár túl sokat beszélgetni nem szoktunk azóta sem azért. :D De már érzem, hogy mindketten elfogadtuk a másikat teljesen békében.

Egy szó mint száz: már tudom, hogy én pl ilyen vagyok, mások olyanok, amilyenek, amúgy szeretnek/kedvelnek, megismertek jobban, ahogy kinyíltam. Nincs ezzel semmi gond. Én is nehezen bízom, beszélgetünk, haverkodunk is olykor, de ennyi, pici távolság megtartása nem árt, ez így van.

Most már helyén tudom kezelni ezt is, és elő sem jött szerencsére ez a kérdés a fejemben azóta, hogy baj lenne pl velem emiatt. Ilyen vagyok és kész. :)

2019. aug. 31. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!