Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Gáz, ha 17 évesen még nem...

Gáz, ha 17 évesen még nem akarok diákként dolgozni nyáron?

Figyelt kérdés

A környezetemben szinte mindenki megy valahova nyáron, de nekem valahogy egyáltalán nincs kedvem ahhoz, hogy fizikai munkát csináljak. Főleg azért, mert gerincferdülésem miatt nem is végezhetek komolyabb munkát. Egyszer voltam két napot egy Tescoban, de ott csak még jobban elvették a kedvemet ettől. Jelenleg sima gimnazista vagyok, de mixing-hangmérnöknek szeretnék továbbtanulni.

Szüleim is mondták már, hogy kéne valamit csinálnom, de ezek közül mind fizikai.

Gáz, ha nem fogok dolgozni?

2017. márc. 23. 07:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%

Én 16 éves koromban mentem először, bár nem fizikai munkát kellett végeznem. Nekem tetszett, jó érzés volt megdolgozni a saját pénzemért. Nem mellesleg új embereket ismeretem meg és új kihívásokat teljesítettem magammal szemben. :)

Miért nem keresel valami irodai munkát?

2017. márc. 23. 07:54
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

En az egyetem vegeig nem dolgoztam soha egy percet sem az iskolai kotelezo gyakorlatokon kivul, es teljesen jol elvoltam.

Igaz nem is pumpoltam anyámékat hogy fizessek az igenyeimet.

Ha nem akarsz nem dolgozol, a kutyat nem erdekli. En speciel nem zavarnam el a gyerekem dolgozni, dolgozhat meg eleteben eleget.

2017. márc. 23. 08:04
 3/11 anonim ***** válasza:
76%

Én 14 évesen kezdtem el gyümölcsösbe a haverokkal... nem éreztem munkának,.mert sokat ökörködtünk, de nem is kerestünk sokat... inkább csak arra volt jó, hogy ne otthin rontsuk a levegőt. :)

Utána 2 évig (nyáron) kisegitő voltam ablakosok mellett... az annyiban volt jó, hogy mindennap új embereket ismertem meg. 18 évesen meg elmentem gyárba diákként. Ez 1 nyaras volt, de a legjobb volt. Laza munkát kaptam és lehetett csajozni.... diákként jó pénz is volt. :)

De persze ha olyan jól áltunk volna anyagilag én sem mentem volna dolgozni, hanem fejtem volna a szülőket.

De igy volt jó ahogy volt.:)

2017. márc. 23. 08:04
 4/11 anonim ***** válasza:
78%
Miért lenne gáz, ha nem akarsz teljesen önszántadból rabszolga lenni már 17 évesen?
2017. márc. 23. 08:19
 5/11 anonim ***** válasza:
94%
Én se dolgoztam és így utólag bánom. Diákként sok olyan munkát kipróbálhattam volna amihez ma nem elég az önéletrajzom, mert más irányba indultam érettségi után viszont érdekel. Jó belekóstolni a munka világába, hogy tudd mi az amit akarsz és mi az amit nem pl. Tesco később hosszabb távon.
2017. márc. 23. 09:38
 6/11 anonim ***** válasza:
90%

Menj el szerintem...és magad intézd a dolgot,sokat lehet belőle tanulni.Persze túlzásba ne vidd,ha nem vagy rászorulva!

A lecke többet ér diákként mint a fizetés.Látod hogy mi nem szeretnél lenni!!

2017. márc. 23. 10:14
 7/11 A kérdező kommentje:
A Tescoban éppen eleget láttam, hogy milyen nem akarok lenni.
2017. márc. 23. 12:01
 8/11 Noblesse Oblige ***** válasza:
80%

A diákmunkában nekem a pénz volt a legnagyobb a profit, hanem a tapasztalat.

Introvertált emberként kicsit kihoztak a komfort zónámból és olyan kompetenciáim fejlődtek ki vagy épp kerültek előtérbe, amiről nem is tudtam, hogy képes vagyok. Pl, hogy jó a beszélőkém.

Sok minden voltam diákként, kasszás, árufeltöltő, irodista, pultos, jegyszedő, hosstess, rendezvényszervező, állatgondozó, forgalomszámláló... stb. Kapcsolatokat szereztem, pl. a legtöbb fesztiválon pultos voltam, így vip belépőm volt és bulizhattam is, meg még pénzt is kaptam.

Az allianz jó ajánló levél volt egy biztosító álláshoz...

Szerintem a aki egy kicsit talpraesettebb, az a diákmunkát is már használja a karrier építéshez. Nem kell a tescóban robotolni, de a diákok sokkal könnyebben jutnak be kisegítő helyekre, ahol elkezdhetsz valamit.

Nem gáz ha nem mész dolgozni. A lehetőségek adottak élsz vagy nem élsz vele.

2017. márc. 23. 12:17
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Mennyire komoly a gerincferdülésed? Mert speciál nekem is van és nem okozott gondot.

Biztos van olyan munka ami megfelelő lesz számodra, csak keresni kell.

Igazából én is így voltam vele, aztán a szüleim elküldtek, és egyáltalán nem bántam meg, sőt! Tapasztalat, új ismerősök, tényleg egy élmény :) Szóval szerintem próbáld ki, 17 évesen valóban nem fog megártani.

2017. ápr. 2. 13:51
 10/11 anonim ***** válasza:
78%
Nem gáz. Én 20 éves vagyok és az egyetem végéig nem is tervezek dolgozni. Én úgy vagyok vele, hogy úgy is 40 évet dolgoznom kell, akkor minek kezdjem most el, hogy ha van pénzem, nem vagyok rászorulva és majd életem végéig csinálhatom ? Persze ez csak akkor jó, hogy ha nem a szuleidet nyaggatod, hogy erre meg arra kellene a pénz. Én pl egyetemi tanulmányi osztondijbol annyi pénzt szedek össze míg más egy nyár alatt szóval úgymond én már megdolgoztam ezért a pénzért, nincs szükségem arra hogy nyáron is ezt csináljam. Inkább nyelvet tanulók. Persze nincs semmi bajom.azzal aki nyáron dolgozik. Ha kell neki a pénz, vagy csak így szeretne lekötni magát akkor jó döntés
2017. jún. 29. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!