Mit tegyek ha nem akarok dolgozni nem akarok munkahelyekre jarni?
Választasz egyet az otthoni megélhetési források közül.
Például az én nagyapám még az 50-es évek államosítása előtt otthon dolgozott a saját parasztgazdaságában és 7 gyereket felnevelt. A szüleimnek is volt egy háztáji gazdasága de elmondásuk szerint a TSZ nem hiányzott nekik, csak nyűg volt. Egy ideig én is a szüleim gazdaságában dolgoztam és az volt életem legszebb időszaka. Nem lehet idegen munkahelyhez hasonlítani. Lehet önellátóként is csinálni, de lehet úgy is hogy adsz el valamit (tüzifa termeléstől kezdve az élelemig bármit lehet).
Nem. Anyád nem tudná feldolgozni. Meghalt a testvérem, tudom, hogy miről beszélek.
Egyszer csak el kell menned dolgozni, mert valamiből meg kell élni. Minden kezdet nehéz. Ha elkezdesz dolgozni és már meglesz a napi rutinod, könnyebb lesz.
Próbáltad? Nem.
Nem,olyan szar, mint képzeled. A test olyan, mint a dinamó, ha nem használod nem melegszik fel. Nehéz lesz, te meg kedvetlen.
Az öngyilkos hajlamosoknak az üzenem, hogy a legnagyobb öngyilkosság közmunka, 8 óra, havi 52 ezerért.
De még mindig jobb, mint nyakig állni a sz#rban.
Ha jól értem házban laktok, vagyis gondolom, hogy van kertetek. Az már egy jó kiindulási alap. Nem tudom, hogy értesz-e valamicskét az állattenyésztéshez és a növénytermesztéshez, de ha nem, bármikor el lehet kezdeni.
Nekem van munkahelyem, de még emellett is tudom gondozni a minigazdaságunkat.
8 tyúkom van (tojóhibridek), minden nap 6-8 tojás van tőlük. Van egy csomó paradicsom, paprika stb. tövem, erről van egész nyáron zöldség+ befőzni való. A palántákat magam nevelem előző évben szedett magokból. Nem egy nagy dolog ez, de mégis sokan kérnek tőlem tojást, zöldséget, palántát.
Ezekhez a dolgokhoz nem kell sok anyagi ráfordítás. De ha ügyes vagy, lehet belőle pénzed, de legalábbis nem halsz éhen.
Ezen kívül pedig néha vállalhatsz alkalmi munkát. Egyszer-egyszer azt is ki lehet bírni.
Ha ilyesmihez van
előző voltam.
Szóval ha ilyesmihez van kedved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!