Szerintetek illetlenség egy ismeretlentől megkérdezni, hogy mivel foglalkozik?
# 10
Az ismerkedésben és a mai érdekvilágban tényleg úgy nyerni normális barátokat, ha nem faggatózunk személyes dolgokról és még a sokadik körben sem, de elsőben...ááá.
Ha az ember érdekel minket, tényleg számít? Elmondja, ha akarja, de összerakod a beszélgetésekből és ennyi, ha tudod.
Részemről több ismerősöm is valami tevékenységet művel, de nem sérteném meg "turkálással". Rendes ember, nem bűncselekményből él...
Sokkal jobb alapokra épül egy ismeretség, ha az anyagi megítélésű dolgokat kihagyjuk.
Egyszer a sokszor látogatott közértben az eladó megkérdezi bár csak köszönés szinten voltunk mindig: Te képviselő vagy? Elég komoly arccal-nem tréfálva...., így megsérteni és az emberiség aljához minősíteni... :D
Sokat járok telekocsival. Ha beszélgetős a társaság, akkor rá szoktam kérdezni. Ki mit csinál, miért utazik, stb.
Legutóbb például mikor megtudtam, mivel foglalkozik az egyik útitársam, arra is rákérdeztem, nem-e tud munkát. De volt már rá példa, hogy az egyiküknek saját boltja volt, míg a másikuk épp sajátot akart nyitni, így arról beszélgettünk. Vagy épp a szinte mindig felbukkanó külföldi munka, ki, mikor, mennyit, hol dolgozott odakint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!