Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek illetlenség egy...

Szerintetek illetlenség egy ismeretlentől megkérdezni, hogy mivel foglalkozik?

Figyelt kérdés
2017. márc. 14. 15:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Szerintem azt meg lehet ismeretlentől.

Legfeljebb nem mondja meg.

De szerintem nem neveletlenség, de mondjuk az hogy mennyit keres az már az végülis.

2017. márc. 14. 15:23
 2/14 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem illetlenség ilyesmit kérdezni. Egyszerű párbeszédekben is simán felmerülhet az effajta kérdés, már csak annak érdekében is esetleg, hogy jobban megismerje egymást a két fél.
2017. márc. 14. 15:34
 3/14 A kérdező kommentje:

Kicsit olyan,mintha az anyagi helyzetére szeretne rálátni valaki az embernek.

Most ha valaki párkapcsolat miatt ismerkedik ez valahol érthető,de egy full idegent miért érdekli más anyagi helyzete?

2017. márc. 14. 15:42
 4/14 anonim ***** válasza:

"jó napot kívánok, ne haragudjon, Ön mit dolgozik?"

Nem tűnik neveletlennek. De ne csodálkozz, ha nem akar majd rá válaszolni. Tehát ha nem akar válaszolni, de utána elkezded faggatni továbbra is, meg hogy te csak egy-két dologra vagy kíváncsi, na az már tiszteletlenség.

2017. márc. 14. 17:59
 5/14 anonim ***** válasza:

Ha tőlem valaki aki számomra idegen, megkérdezné, hogy mivel foglalkozom, nem jutna eszembe, hogy az anyagi hátterem felől érdeklődik burkoltan. Másfelől miért csak a párkapcsolati céllal való ismerkedésnél természetes ez a kérdés? Ha valakit baráti céllal kérdezel ilyemsi felől, az sem illetlenség egyáltalán szerintem.

#2 voltam.

2017. márc. 14. 18:06
 6/14 A kérdező kommentje:

Nem tudom,szerintem ez olyan dolog,hogy ha az ember magától nem hozza fel,akkor nem kérdezünk rá.

Mint más személyes kérdésekre sem...

2017. márc. 14. 18:33
 7/14 anonim ***** válasza:
Pedig nincs bent semmi durva. Én is meg szoktam kérdezni, mikor ismerkedek: "Van szakmád?"
2017. márc. 14. 20:57
 8/14 A kérdező kommentje:

Van szakmád?

Inkább úgy,hogy mi a szakmád,az sokkal kevésbé tolakodó.

Viszont a mivel foglalkozol,az már arra utal,hogy hol dolgozol,tehát kíváncsiskodás.

2017. márc. 14. 20:59
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

Pofátlan tolakodás és beskatulyázási kísérlet, illetve érdek ismerkedést mutat.

Párkapcsolatnál is undorító, mert az anyagiasságot mutatja.

2017. márc. 14. 21:13
 10/14 anonim ***** válasza:

Szerintem szituációtól függ. Engem általában érdekel, mikor már egy ideje mondjuk valakivel szóbaelegyedtem, akkor van hogy átfut a fejemen, hogy vajon mi lehet a foglalkozása. De nem mindig kérdezek rá, attól függ hogy halad a beszélgetés.

Mikor tőlem kérdezte valaki, sosem éreztem tolakodónak vagy illetlennek. És olyankor mindig visszakérdezek. Van aki meg annyira beszédes, hogy elmondja magától, olyankor én nem hozakodok elő a magam dolgaival, csak ha kérdezi válaszolok.

2017. márc. 15. 07:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!