Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahelyi kávéscsészéket...

Munkahelyi kávéscsészéket kinek a dolga lenne elmosogatni? Miért gondolják egyesek hogy "valakinek" el kéne mosogatni? Valakinek csak nem neki?

Figyelt kérdés

Munkahelyi pszichológia. Közös iroda a sarokban a „kávésarok”. A cég ad kávéfőzőt kávét csészéket a dolgozó ha kávézni akar annyi a dolga hogy lefőzi kiönti megissza. Meg persze illenék csészét elmosogatni… na ez az ami nem megy 10ből 9 embernek. Úgy kell elképzelni hogy egységsugarú marika megissza a kávét majd leb**ssza a csészét ahogy van. Majd később jön inni keres egy másikat. Ami még tiszta. Még véletlen se mossa el maga után. Mivel a csészék száma véges így hamar eljutunk oda hogy az összes szennyes.

És akkor egybites marika (vagyis a cég dolgozóinak 99%-a) elkezd pampogni. Hogy hát mi van itt. És miért nem mosogat el valaki. Valaki… és ki az a valaki akinek más után kéne mosogatni azt valaki árulja már el.

És akkor jön este a takarítónő és vagy elmosogatja az egészet vagy nem. Ha nem, akkor másnap lázadás és lincshangulat. Hogy hát mi van itt. És még egy kávét se lehet inni.

És egybites marika kimondja a varázsmondatot: hogy micsoda emberek vannak itt!! Hát most nézzem meg! Még mosogatni se tudnak maguk után. Mondja ezt 10ből 9 ember azután hogy ő se mosogatott el maga után.

Vajon miért van az hogy ez az elemi feladat (kávét megiszik- csésze elmos-két mozdulat) ez meghaladja a dolgozók 90%-ának képességeit?

Valamint hogy van az hogy 10ből 9 embernek magas az a képlet hogy ha tiszta csészét akar akkor tán mossa el maga után mert senkinek se dolga más ganéját pucolni?

De amikor egyszer megemlítettem az egyik díszluvnyának hogy hát mióta itt állsz és panaszkodsz hogy mi van itt azalatt már elmosogathattál volna. Ha mást nem csak azt a pár csészét amit magad és nem más mocskolt be… hát úgy nézett hogy ölni tudott volna…

Miért megy ez így?

2017. márc. 6. 08:46
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem,te a baromfiólas csávó vagy,a múltkor is válaszoltam neked,akkor is elsőként,mint most,hogy legyél te a kakas ebben a baromfiudvarban. Látom,megfogadtad,és tényleg te akarsz lenni a kakas.

Többiek: a kérdezőt onnan lehet felismerni,hogy állandóan a munkahelyére panaszkodik,és MINDIG csirkének,kacsának,libának (stb.) hívja a női munkatársait. Úgy látszik,náluk munkahely helyett tyúkól van.

2017. márc. 6. 17:53
 22/29 anonim ***** válasza:

jaaaa, ő az?! Tudtam, hogy ismerős a stílus.

Kérdező, válts már munkahelyet, könyörgöm :) Nem éri meg ennyit stresszelni egy melón, megértem, de hidd el, nem érdemes.

2017. márc. 6. 17:54
 23/29 A kérdező kommentje:

"náluk munkahely helyett tyúkól van."

Hát majdnem. Inkább disznó. Vagy kupleráj. vagy diliház.

Vagy mindez együtt.

2017. márc. 6. 17:55
 24/29 anonim ***** válasza:
A kávé nálunk is spúr dolog, mi álljuk. Ezt még el is fogadom, csak egy-két kollegina rávár a másikra, na majd ez a marha lefőzi. Örök vita, mint ahogy a dohányos - nem dohányos. Kicsit lépek fel a netre és nem szakmai oldalra, megy a lebaxás, nem baj, hogy nem járok le bagózni. A másik kedvenc, a budi ki nem szellőztetése. Én rám is rám jön a nagyobb dolog, elismerem, de aztán vagyok olyan kedves, hogy kitárom a nyílászárót, az elmúlt hetek hidege hamar kivitte a szagot. No comment.
2017. márc. 6. 18:05
 25/29 anonim ***** válasza:
Ja, meg még a viráglocsolás, vagy inkább meg nem locsolás. Kinek a reszortja, ki locsol 10 liter vízzel, ki az, aki csak kipécéz hármat? Vááá, borzalom. Ilyen ez, ahol 1-nél több nő van.
2017. márc. 6. 18:08
 26/29 anonim ***** válasza:

"Többiek: a kérdezőt onnan lehet felismerni,hogy ..."

Meg onnan, ha ideges lesz "madárkám"-nak szólítja a válaszolókat. Nagy kamugép☺. Talán munkanélküli, mert időbélyeg szerint rendszeresen munkaidőben írogat, és ezt nem tudja feldolgozni.

2017. márc. 6. 20:14
 27/29 anonim ***** válasza:

Nálunk ez úgy működik, hogy mindenkinek van saját pohara, amit tisztán tart. (Mondjuk van olyan kolléga, aki havi egyszer öblögeti el, de az ő dolga)

A kávéra, cukorra, tejszínre közösen dobjuk össze a pénzt.

Az a pár ember (ügyfél, biztonsági őr, stb) aki betéved a kávézós helységbe, ők műanyag poharat kapnak.

Senki nem mosogat senki után, nem is várjuk el.

Ha a te helyedben lennék, én rendszeresítenék egy saját csészét, a többiek meg azt csinálnak amit akarnak...

2017. márc. 6. 21:37
 28/29 anonim ***** válasza:
He gyerekek, ha most eláruljátok miről lehet felismerni a kérdezőt akkor változtatni fog, bár majd arra is rá ismerünk, de kell egy kis idő :D Mondjuk változnia sem könnyű (berögzült szavak stb)...:)
2017. márc. 6. 22:45
 29/29 anonim ***** válasza:

Elmondom én mit csináltam:

Megláttam hogy leteszik az asztalra, odamegyek, megfogom és odaviszem az íróasztalukra szó nélkül.

1 hét alatt leszoknak róla :)

2017. júl. 31. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!