Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahelyi kávéscsészéket...

Munkahelyi kávéscsészéket kinek a dolga lenne elmosogatni? Miért gondolják egyesek hogy "valakinek" el kéne mosogatni? Valakinek csak nem neki?

Figyelt kérdés

Munkahelyi pszichológia. Közös iroda a sarokban a „kávésarok”. A cég ad kávéfőzőt kávét csészéket a dolgozó ha kávézni akar annyi a dolga hogy lefőzi kiönti megissza. Meg persze illenék csészét elmosogatni… na ez az ami nem megy 10ből 9 embernek. Úgy kell elképzelni hogy egységsugarú marika megissza a kávét majd leb**ssza a csészét ahogy van. Majd később jön inni keres egy másikat. Ami még tiszta. Még véletlen se mossa el maga után. Mivel a csészék száma véges így hamar eljutunk oda hogy az összes szennyes.

És akkor egybites marika (vagyis a cég dolgozóinak 99%-a) elkezd pampogni. Hogy hát mi van itt. És miért nem mosogat el valaki. Valaki… és ki az a valaki akinek más után kéne mosogatni azt valaki árulja már el.

És akkor jön este a takarítónő és vagy elmosogatja az egészet vagy nem. Ha nem, akkor másnap lázadás és lincshangulat. Hogy hát mi van itt. És még egy kávét se lehet inni.

És egybites marika kimondja a varázsmondatot: hogy micsoda emberek vannak itt!! Hát most nézzem meg! Még mosogatni se tudnak maguk után. Mondja ezt 10ből 9 ember azután hogy ő se mosogatott el maga után.

Vajon miért van az hogy ez az elemi feladat (kávét megiszik- csésze elmos-két mozdulat) ez meghaladja a dolgozók 90%-ának képességeit?

Valamint hogy van az hogy 10ből 9 embernek magas az a képlet hogy ha tiszta csészét akar akkor tán mossa el maga után mert senkinek se dolga más ganéját pucolni?

De amikor egyszer megemlítettem az egyik díszluvnyának hogy hát mióta itt állsz és panaszkodsz hogy mi van itt azalatt már elmosogathattál volna. Ha mást nem csak azt a pár csészét amit magad és nem más mocskolt be… hát úgy nézett hogy ölni tudott volna…

Miért megy ez így?

2017. márc. 6. 08:46
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig a vegleny frocsogesed, ha pedig nincs rendezve, hogy kinek a dolga akkor szimplán szar a vezetőség vagy a hr.
2017. márc. 6. 11:55
 12/29 anonim ***** válasza:

Az EÜM-SZCSM rendeletek szerint a munkavállalóknak kell rendben tartani a céges eszközöket ebben az esetben. Tehát nektek kell elmosni.

Amúgy könnyen megoldható a dolog, viszel magaddal egyet és kész.

2017. márc. 6. 12:05
 13/29 A kérdező kommentje:
Hát az én megoldásom a legjobb a cégnél termosz és csá. Nem főzögetek nem csürülgetek mosogatok.
2017. márc. 6. 12:12
 14/29 A kérdező kommentje:

"ha pedig nincs rendezve, hogy kinek a dolga"

??? mondjuk ha főnök lennék én se szabályoznám ezt a piti semmit.... annyira evidens---vagy tán azt is szabályozni kéne ki húzza le a wc-t utánam?.....

hát ki más mint aki végezte... ki mossa el a szennyesemet-hát ki más én aki összemocskoltam-ez lehet kérdés?

2017. márc. 6. 12:13
 15/29 anonim ***** válasza:

Ki van használva teljes mértékben a mosogatógép, mivel nem csak kávézunk, de eszünk is a munkahelyen, így a tányérokat és az evőeszközöket is abba pakoljuk, amit szintén a cég ad. Nem visz mindenki külön tényért az ebédhez.

Szóval szerintem ez egy jó megoldás.

2017. márc. 6. 12:53
 16/29 anonim ***** válasza:

"

??? mondjuk ha főnök lennék én se szabályoznám ezt a piti semmit.... annyira evidens---vagy tán azt is szabályozni kéne ki húzza le a wc-t utánam?.....

hát ki más mint aki végezte... ki mossa el a szennyesemet-hát ki más én aki összemocskoltam-ez lehet kérdés?"

Őszintén ha válaszatnom kell, hogy az utolsó piti dolgot is szabályozom vagy a dolgozók közötti apróbb összetűzésekre és anonim GYK-s nyafogásokra adok okot, akkor 100x is az előbbit választanám, akármilyen nevetséges. Ez ugyanaz, mint, hogy azt is el kell mondani hogyan kell WC-t használni mert, közös lónak túros a háta elvvel, kritikán aluli egyes helyeken a mosdó használat, amikor meg már szóváva hozva mindenki kuncog, hogy 30-40 éves emberkenek erről kell beszélni, ettől mégis telibe lesz kulázva a WC másnap..

A szennyest pedig az mossa akinek a munkaköre, ha adott esetben veszel fel erre bejárólányt, vagy takarítónőt pl, ha pedig nincs, akkor nyilván a te dolgod. Na a csészék esetében is ugyanígy van :)

2017. márc. 6. 13:00
 17/29 A kérdező kommentje:

Á amilyen luvnyák itt vannak sztem üres lenne a mosogatógép mert ahhoz is lusta/gyökér lenne hoyg bepakoljon.

meg aztán az ilyen gépet nem lehet 2 pohárral indítani. Ahhoz nap végén kéne valaki aki az egészet bepakol megvár kipakol.

És ki lenne az? Itt? ki vállalná? Reménytelen.

2017. márc. 6. 13:02
 18/29 A kérdező kommentje:

"ha pedig nincs, akkor nyilván a te dolgod."

Hát már bocsi de uezt mondtam! Gizike iszik gizike mosogat . Tiszta sor nem kérdés. Elvileg.

Gyakorlat: gizike iszik mosogatni szarik ahhoz lusta de pofázni tud hogy és tiszta pohár hol van...

ha meg szóvá teszed neki még meg is sértődik.

2017. márc. 6. 13:04
 19/29 anonim ***** válasza:

Nem tán a munkaügyis vagy?

De válaszolok neked.

Legyen név szerinti csészék (alkoholos filc)

2017. márc. 6. 14:42
 20/29 A kérdező kommentje:

"Nem tán a munkaügyis vagy? "

Nem. Én csak egy férfiember vagyok aki szíve szerint rendet tenne ebben a tyúkólban de úgy hogy csak úgy nyekkenne minden liba. Ez is meg más ügy miatt is. Ez csak a jéghegy csúcsa.

Csak sajnos nem én vagyok a góré a góré meg egy puhap..

2017. márc. 6. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!