Műszak előtt 1-2 perccel érkezés-mi problémája lehet ezzel a vezetésnek? Időre munkát kezdenek halál pontosan
Ovisnak nézik őket? A főnökség azon problémázik hogy a melósok egy része miért csak pár perccel akár 1-2 perccel műszak előtt érkezik és ezt hogy képzelik.
Ők meg nem értjük mi a gond. Az az elvárás hogy műszakkezdésre (7h) ott legyenek átöltözve munkaruhában. Ez megtörténik. 7-re teljes harci díszben ott vannak. Többen ezt úgy érik el hogy kocsival jönnek már eleve munkaruhában és kiszállnak 5 lépés és ott vannak. Nem érnek oda 5 perccel se előbb hanem pontra érkeznek.
Hol itt a gond én nem értem? Miért baj az ha 7kor kezdenek és előtte 1 perccel érkeznek meg? 7re ott vannak elvárás szerint, egy perccel se előbb ugyan de miért is lennének ott akár 1 perccel is előbb?
Sose értettem ha valaki a boltban megveszi a legolcsóbb cikket adott áruféleségből az miért panaszkodik hogy milyen a minősége... miért mit várt? Nyomott áron nyomott minőség? A boltban a sportcipő 30.000-es a kínai piacon meg 3000.
Na mégis milyen lehet a 3000-es cipő? Amilyen az ára. Szar.
Hát itt is. Minimál pénzért melóztat embereket akik úgy állnka hozzá amilyen fizut kapnak. Szar pénz szar meló.
Hát én meg 1 percet se vagyok hajlandó inygen ott lenni miért is tenném.
Egyébként amit a munkahelyed tesz az törvénytelen. Átadás átvétel vagy bármi egyébre rá lehet fogni hogy ezért kell korábban jönni később maradni ez eddig oké na de ki is kell ám fizetni.
És itt a jogsértés.
És az hogy ott ezért senki se háborog? Hát birkák.
Nem szórakozni vagyunk ott hanem melózni.
A zöldségesnek se mondhatom hogy itt van egy kiló krumpli ára adjon már másfelet. Miért adna? Ha többe kell fizess többet. Egy kiló áráért 1 kilót kapsz.
Te se gondolod másképp remélem.
Ezzel elég érzékeny kérdéseket feszegetsz. :) De tegyük hozzá, teljesen jogosan.
Egy dolog biztos: ha teljesíted a munkahely szerződésben foglalt elvárásait, akkor elvileg onnantól egy szavuk nem lehet, hogy te azt hogyan csinálod, csak teljesítsd. Ha annyi az előírás, hogy 7:00-kor állj ott munkára készen, akkor teljesen mindegy, hogy te 6:30-kor érsz oda, vagy 6:59:59-kor állsz be a gyártósor mell, mindkét esetben teljesítetted az elvárást.
Ha elő van írva, hogy munkakezdés előtt X perccel már a helyszínen kell lenni, nos, ez esetben jogosan teszik szóvá, ha te később - de még munkakezdés előtt - érkezel. Az persze más kérdés, hogy mennyire jogosan vesz el a munkáltató a te szabadidődből úgy, hogy azt nem fizeti meg. Ezen lehetne hosszasan vitatkozni.
Abban viszont nincs igazad, hogy teljesen mindegy lenne, hogy valaki 7:00-kor csomagolja az első csomag tésztát, vagy 7:02-kor. Mert ez viszont a cégnek veszteség, főleg, ha rendszeresen, és többen csinálják. Bár hozzátenném: normális helyeken a vezetőséget sem az élteti, hogy a kákán is csomót keressen.
Bírom az ilyen mentalitást, de komolyan. Pontosan kezdünk, mert azt az öt percet nem fizetik, pontosan végzünk, mert ugyebár egy perc már túlóra és nem fizetik.
Nem jön ide a kutya se, mert olyan alacsony a fizu. A mai munkaerőpiac... Munkaerő hiány van mindenhol, mert nem fizetnek... Ezért azt csinálok, amit akarok, ha a fizetett meló el van végezve. Kérdem én, ha ilyen bátor vagy, miért nem keresel normális fizetéssel állást? Ha ennyire nem zavar, ha elküldenek akkor rajta, mondj fel és keress mást. Ja, hogy az nem menne...
Ne itt pampogj. Csináld csak amit akarsz és kész. Értékes, pótolhatatlan munkaerő vagy. Pontosan érkezel, elvégzed amit kell és pontosan távozol. Ennyi. Mindenki más bekaphatja.
Remélem érzed az iróniát.
És azt nem várja el, hogy visszahívd saját mobilodról, saját számládra? Mert olyan is van, ugyebár.
;)
"Értékes, pótolhatatlan munkaerő vagy. Pontosan érkezel, elvégzed amit kell és pontosan távozol. Ennyi. Mindenki más bekaphatja. "
Gyakorlatilag igen ezt gondolom. Van egy szerződésem van egy munkaidő szabályzatom az abban foglaltakat maradéktalanul teljesítem.
7kor kezdünk 7re ott vagyok és kezdek.
Nincs sehol leírva se fizetve hoyg korábban kezdenék. miért is tenném.
Hogy mennyire vagyok értékes? Hát kb annyira mint a szegény ember aki a szekere elé ló híján a csacsit fogja be. Igaz a ló az értékesebb erősebb lenne na de a szegény örülhet hogy csacsija is van.
Na itt is így van. Értékes munkaerő vagyok igen annyiban hogy ennyi pénzért a cég nem fog mást találni.
Lenne nálam jobb csak azt meg is kéne fizetni. Sőt én is lehetnék jobb, csak azt is meg kéne fizetni.
Míg a cég skót és alap fizut ad addig ezt kapja.
Nem is értem hol itt a gond. 8 órát fizet 8 órát kap. Miért is kapna akár 5 perccel is többet. Fizesse és akkor megkapja.
Kedves munkatársunk! Most, 11 óra 9 perckor, 11 óra 41 perckor, 12 óra 4 perckor mivel tetszik foglalkozni?
A tésztagyártáshoz feltétlenül szükséges az internethasználat?
"a ennyire nem zavar, ha elküldenek akkor rajta"
Nem nem érted a lényeget. Engem az zavar hogy egy cég amely lasszóval fogdossa az embereket és akinél hiány van az még pampog a meglevő melósokra ahelyett hogy a két kezét összetenné hogy egyáltalán még van valakije aki melózik neki.
Vajon felfogja hogy ha pampog esélyes hogy bármelyikünk feláll (ahogy már sokan felálltak innen) és akkor még így se lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!