Felmondás/kirúgás próbaidő alatt?
Hülye voltam aláírtam egy szerződést és első nap után meg utáltam a munkahelyem mert sok dolgot kell észben tartani gépbeállítás bürokrácia minden...stb holott ilyet még sose csináltam nem voltam tisztában vele hogy mivel jár konkrétan. Ma bementem hogy felmondok de erősködtek hogy maradjak. Viszont nem mentem vissza dolgozni és nem is akarok. Tiszta stressz vagyok. Próbaidő alatt ez így megoldható hogy kirugatom magam mert nem megyek be?
Vagy ezért meg büntethetnek?
"Ma bementem hogy felmondok de erősködtek hogy maradjak."
Ne legyél már ennyire életképtelen, hogy nem tudsz kiállni a döntésed mellett. Megírod a felmondólevelet, beviszed a főnöknek, onnantól nem marasztalhat, probléma megoldva.
1. Ha valóban próbaidőn vagy, akkor nincs gond
2. Nehogy azt hidd, hogy másik munkahelyen majd nem kell magadat megerőltetni ilyen-olyan módon, hogy el tudd végezni a melódat
3. Miért nincs benned egy kis önbizalom, egy kis akaraterő, hogy megmutasd, te sem vagy hülyébb a többinél, és meg tudod csinálni. Nem kellene rögtön feladni, ez csupa kudarcélményt ad a következőkre is.
Ó Te jó ég! Hol ez a munkahely, mert máris szívesen beállnék oda dolgozni.
Próbaidő lényege: Mindkét fél meggyőződik valamiről. Te arról, hogy megfelel-e a munka, belefogsz-e jönni, jó-e a közösség, emberileg normális-e a vezetőség, megfelelő-e a fizetés, jogszabálykövető-e a cég.
A munkáltató arról győződik meg, hogy megfelelő vagy-e a munkára, megbízhatnak benned, vagy sem.
Miért nem élsz ezzel a lehetőséggel? A próbaidő nem kötelez semmire, alatta bármikor felmondhatod a szerződést indoklás nélkül úgy, hogy utána már nem kell menned dolgozni.
Lehet, hogy 1 hét után más véleményen lennél, és szívesen dolgoznál ott.
Nem csak Neked kell megtanulni dolgokat, minden munkavállaló átéli ezeket, még az is, akinek van szakmája.
Na hajrá! Kitartás... :)
Nyugi; anno reptéren dolgoztam egy gyorsétteremben, úgy bántak velem mint a sz.rral, 2 hét után találtam jobb helyet, a felmondás próbaidőn azonnali tehát bármikor azt mondhatod, hogy cső, akkor én többet nem jövök. Így volt, hogy bementem reggel, hogy én akkor már nem megyek többet dolgozni és 3-an csesztek le, hogy hétvégéig igazán maradhattam volna és hogy ezt így nem lehet munkahelyen játszani, hogy felmondasz egyik napról a másikra, hiába szajkóztam, hogy próbaidőn voltam.
A munkáltató szereti ijesztegetni az embereket mert hát az velük kitolás ha kevesebb ember húzza az igát odabent; ha a szerződés szerinti próbaidő alatt felmondasz, akkor lépsz le amikor akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!