Munkaerőhiány esetén a főnök miért nem áll be dolgozni? Ideiglenesen? Végzettsége megvan.
Naiv lennék?
Vendéglátóipari beszállító cég olyan emberhiánnyal hogy már megrendelések kerülnek visszadobásra mert nincs ember aki csinálja.
És ott a főnök aki 0-24ben anyázik hogy nem igaz hogy nincs ember és senki nem akar melózni ebben az országban (de akarna csak nem szar pénzért amit ő fizet, de ez más lapra tartozik).
Felteszem a kérdést: ha nincs ember aki melózzon akkor a főnök maga miért nem áll be melózni? Állítólag vendéglátóiparit végzett szóval végzettsége megvan, meg aztán olyan feladatokról van szó amit akárki meg tudna csinálni. Rendelés előkészítés dobozolás.
Pl minapi balhé rendeltek 150 szendvicset szakács elkészíti de ki az aki dobozolja címkézi. Mert mindenkinek más dolga van ezer. A főnök meg áll és szentségel.
Na de kérdés ő a nagy fáraó és atyaúristen miért nem áll be melózni? És akkor egy gonddal kevesebb. Miért, neki méltóságon aluli mondjuk szendvicset csomagolni? Hogy neki nem ez a dolga? Hát másnak se az a dolga amit napi szinten csinál mégis csinálja!! Nekem se dolgom az árukiszállítás mégis csináltam amikor a sofőr lelépett és nem sivítottam mint a fürdősk***va.
Szóval hogy van az hogy a főnöknek napi 24-ben van ideje anyázni meg téblábolni és mindenkit feltartani azzal a címszóval hogy nincs ember. Hát álljon be és egy emberrel több lesz! Miért aranygyűrű leesik az ujjáról?
Naivnak tűnök de nincs igazam?
"Tehát hatékonyan végzi munkáját."
Ühüm. Úgy hogy a cég bejövő rendeléseket dob vissza mert nincs ember aki megcsinálja. Inkább eldob egy potenciális bezsáll szerződést mert nincs ember és lemond a nem kevés jövőbeli haszonról ahelyett a barma hogy felvenne plusz embert. Ühüm.
ÍGY kell csinálni igaz?
Megszerezhetnék 1000 ft hasznot ha kiadnék 10 ft ot humánerőforrásra. De nem, ehhez skót vagyok inkább lemondok az 1000ről de 10et ki nem adok....
Bölcs vezetés valóban. Követendő.
"Az anyázásával eléri,"
Nem éri el. Ha elérné nem lenne visszadobott ki nem szolgált ügyfél.
" minthogy megmozdítsa a kisujját is"
Nem baj, majd amikor a lakart rákerül a retek cégére akkor elgondolkodik hogy tán mégis jobb lett volna kisujjat mozdítani amíg lehetett.
(vagy nem jön rá akkor se ...)
Ha így van (új megrendelések megérnék plusz munkaerő alkalmazását), akkor viszont előbb-utóbb valaki, aki a helyére pályázik majd súgni fog a vezetésnek.
Ha meg ő a tulaj, akkor lehet, hogy egyik beosztottja már mosolyogva várja, hogy mikor megy tönkre a cég. Pl. mert meg akarja venni aprópénzért a romjait.
Az ilyen főnök annak az állatfajnak egyede, amelyik azt hiszi, hogy ha pozíciót kapott, az Isten kellő észt biztosít hozzá.
A dolgozói megalkuvóak abból a szempontból, hogy "igaz, kevés a pénz, de az is kell."
Nincs senki, aki összefogná őket és kellő támogatással megmondaná a főnöknek: ha így viselkedsz, holnaptól nem jövünk be!
"holnaptól nem jövünk"
Hát itt olyan a fluktuáció hogy még összefogás se kell anélkül is kiürül lassan a cég. Új ember persze mindig jöhet ideig óráig de többnyire a nevét se jegyezzük meg már ott sincs.
"hogy egyik beosztottja már mosolyogva várja, hogy mikor megy tönkre a cég."
Egy full adósságokkal kötbérrel nav tartozással és b**ott rossz hírrel terhelt céget.... bomba üzlet lenne....
Kérdezd meg tőle! De legalább ilyen alpári paraszt stílusban, mint ahogy itt megtetted. Már hozzászoktam, hogy az interneten a faék gondolkodású embereknél a főnök egyenlő a gonosszal, ő a rabszolgatartó aki csak dolgoztat és hó végén számolja a milliárdjait. A szomorú az, hogy sokan tényleg ezt hiszik, hogy így van. Van ilyen? hát biztos, de maradjunk annyiban, hogy több szar magyar munkaerő van mint szar magyar főnök.
Nekem vendéglátóm van a Balatonon, azzal a különbséggel, hogy sokkal többet dolgoztam mint a dolgozóim. Cserébe tudod mit kaptam? ha az egyik helységben güriztem akkor a másikban megállt az élet, mert a legtöbb magyar munkavállalónak büdös a munka. Aztán mikor reklamálás van és átmegyek akkor hirtelen beindul a konyha. Ha a konyhára állok be akkor a pultos lop a kasszából, mert a legtöbb magyar szeret lopni. Ha nem gürizem, hanem lesem a lazsáló, semmirekellő, egy forintot sem érdemlő munkatársaimat akkor meg jönnek az ilyenek mint te és felháborodnak, hogy a főnök miért nem dolgozik. Mindig azt javaslom az ilyen rinyáló alakoknak, hogy legyetek ti is főnökök, legyen saját üzleted/céged ahol te is számolhatod hó végén a milliárdjaidat. Hisz a munkavállaló mindig mindent jobban tud...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!