Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Másik munkahelyi APRÓBB...

Másik munkahelyi APRÓBB bakijait közlitek a főnökséggel?

Figyelt kérdés

Ami engem illet, ha olyan hibát vét el a kolléga, amit én magam ki tudok javítani, nem szólok a főnököknek - kijavítom, aztán odamegyek szólni a kollégának, hogy ezt csinálta, így javítottam, ha esetleg nem ismerte az azzal kapcsolatos dolgokat, akkor pár percben elmagyarázom. Úgy vagyok vele, hogy mindenki lehet fáradt vagy mindenkinek lehet rossz napja, plusz a főnököknek egymillió dolguk van, nem kell olyan apróságokkal zargatni, amik ki lettek amúgy javítva. (Ha a hibája pedig nagyobb, súlyosabb, akkor is inkább a kollégához megyek és meghagyom neki a lehetőséget, hogy Ő szóljon erről a főnöknek).

De velem volt, hogy bakiztam és elmondták a főnököknek. Egyszer pl egy boltban kasszazárásnál úgy számoltam össze az eurót, hogy 10+10+10 = 20 - kicsit fáradt voltam, de az ottlétem alatt ez volt az egyetlen baki; másnap kasszanyitásnál a kollégám vette észre, gyorsan átírta, de lekiabálta a fejem, utána elmondta főnököknek, akik elbeszélgettek velem, hogy talán nem vagyok alkalmas rá, hogy egyedül dolgozzak a boltban.

A másik a következő munkahelyemen történt, amikor bakiztam egyet, a mr helyett véletlenül mrs-t írtam a megszólításban egy levélben, az ügyfél visszaírta utóiratban, hogy amúgy ő férfi, tett egy mosolygós szmájlit, egy kolléganőm észrevette (mert közös levelezési rendszer volt - ha én írtam egy levelet és arra válaszoltak, az is a közösbe ment), szólt az egyik főnöknek, ő pedig leordította a fejemet.

Ti mit tesztek, ha a kolléga elkövet egy apróbb bakit és ki lehet javítani és Ti veszitek észre? Szóltok a főnöknek?

2017. febr. 14. 22:33
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez óvodás szint. Legtöbbször nincs közöm más emberek bakijaihoz, ha mégis akad olyan, aki a "kezem alá dolgozik", és mondjuk vét egy hibát, akkor én szó nélkül kijavítom. Ha többször ismétlődik a hiba, akkor persze szólok neki, hogy nem jól csinálja. Az a hiba, ami meg nem tartozik az én hatáskörömbe, hol érdekel? Megvan a saját bajom, nem kell a másé is. :D

25F

2017. febr. 14. 22:43
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem jobb lesz ha szólok? Nem. Akkor mièrt szólnèk? A hibát ha nem èn vètem, akkor logikailag közöm sincs hozzá, engem nem vonhatnak èrte felelőssègre. Max szólok annak aki hibázott, hogy hibázott ès ha tudja javítsa ki. Ez egy idő után jelentkezik minden nagyobb cègnèl, ahol több ember dolgozik. Mikor mindenki megismer mindenkit, elkezdenek unatkozni. Az unalom pedig a munkahelyi nyomással társulva, szemètkedèssè válik.
2017. febr. 14. 22:54
 3/10 anonim ***** válasza:
Velem olyan volt, hogy először nem szóltam, javítottam. Aztán észrevettem, hogy sokszor ismétlődik hasonló jellegű hiba és akkor már rákérdeztem a főnöknél, hogy ha ilyet látok mit kezdjek vele, úgy hagyjam vagy javítsam. Logikus volt ha már ott van előttem, akkor javítom, nem sok idő.
2017. febr. 15. 08:28
 4/10 anonim ***** válasza:

Hát a két utolsó sztorin ki is akadtam.

Most ezekért tényleg leordították a fejed? Remélem be is adtad a felmondásod.

Mert ha egy céges Audi-t törsz össze az még megértem, de hogy Mr helyett MRS-t írsz. Vicc.

2017. febr. 15. 11:42
 5/10 anonim ***** válasza:

""A másik a következő munkahelyemen történt, amikor bakiztam egyet, a mr helyett véletlenül mrs-t írtam a megszólításban egy levélben, az ügyfél visszaírta utóiratban, hogy amúgy ő férfi, tett egy mosolygós szmájlit, egy kolléganőm észrevette (mert közös levelezési rendszer volt - ha én írtam egy levelet és arra válaszoltak, az is a közösbe ment), szólt az egyik főnöknek, ő pedig leordította a fejemet. ""

ööö ne haragudj haver ez melyik kocsma???

2017. febr. 15. 12:11
 6/10 anonim ***** válasza:

Én nem szoktam szólni, pont azért, amit te is írtál.

De sajnos vannak olyanok, akik imádnak árulkodni. Azt hiszik, hogy ők a minőségellenőrök a cégnél, és a legkisebb baki után is rohannak a főnökhöz, hogy beárulják a hibázó munkatársat. Az ilyeneket utálom! Nem is annyira azért, mert szólnak a hiba miatt, hanem azért, mert ők vannak a legjobban felháborodva, ha valaki az ő munkájukban talál hibát és szólni mer! Akkor bezzeg jön az a szöveg, hogy "Ó, hát mindenki hibázhat! Ebből is látszik, hogy én sokat dolgozom, nem úgy mint mások!" stb. Ezeket meg tudnám fojtani egy kanál vízben!

2017. febr. 15. 17:36
 7/10 anonim ***** válasza:
Tudom miről beszèlsz. :) ezek mind ovisok. Sajnos agyilag lassan öregednek.
2017. febr. 15. 18:20
 8/10 A kérdező kommentje:

Amúgy az én első esetemben egy olyan kollégáról beszélünk, aki nekem szidta a főnököket, a főnököknek meg engem. Plusz néha nagyon véresen komolyan vette az apróságokat. Most nem az esetemre célzok, de tényleg olyanokat mesélt, hogy eltátottam a számat, hogy ezen miért húzta fel magát.

Illetve fontoskodó volt és élvezte, hogy a főnökök imádják és bíznak benne, ezért is árult be nekik aztán persze nekem szidta a főnököket, hogy leszidtak engem...

Pár nap múlva fel is mondtam. Találtam új helyet. Ahol a második eset történt.

A másik helyen aki beárult az egy életemben nem láttam lány volt (mármint egy irodában dolgoztunk, de sosem beszéltünk, kb azt sem tudtam, hogy létezik), a főnök meg fontoskodó, ő is néha apróságokon húzta fel magát és szerette az emberekkel éreztetni, hogy van 1-2 okos ember az irodában, a többi hülye.

Nem emiatt mondtam fel, de ez is közrejátszott.

Úgyhogy osztom azoknak a véleményét, akik szerint a fontoskodó emberek árulkodnak.

2017. febr. 15. 19:34
 9/10 anonim ***** válasza:
Én részben e miatt akarom otthagyni a jelenlegi munkahelyem :(. Nem birom az ilyen viselkedést, ovis, hisztis szint kb. Megspékelve némi rosszindulattal. Kell a pénz azért vagyok még itt. Átérzem kérdező amiről irsz. De a pozitív az egészben az, hogy kicsit megedződök lelkileg, megtanulok kezelni nehéz helyzeteket, ilyen-olyan embereket.
2017. febr. 16. 20:10
 10/10 anonim ***** válasza:

Két éves ugyan, de látom, ki van emelve a kérdés, szóval még aktuális.

Ha engem érint a kolléga bakija vagy egyebe, akkor természetesen szólok, ha a figyelmeztetések ellenére folytatja vagy, ha olyan hatalmas a baki. Sőt meg is esett, hogy szólnom kellett a főnöknek. Mondjuk az nem baki volt, hanem ő éjszakai műszakban napokon át lófact se csinált (annak ellenére, hogy rászóltam), én dolgoztam helyette és leterhelt a dupla annyi munka (főleg éjszaka), mert az övét is kellett csinálnom. Azt vártam, hogy tegyenek be valakit mellém, aki dolgozik vagy érjék el, hogy ő dolgozzon, nem a markomban röhögtem, hogy jól bemártottam őt.

Ha engem nem érint, akkor minek árulkodjak?

2019. márc. 23. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!