Mit lehet tenni, ha idegesít az új kollégám, mert ezt csinálja? (többi lent) N
Ma került hozzánk, de amúgy is ismerem, méghozzá elég jól. Mindig jóban voltunk, most is, csak a viselkedése zavaró.
Az én munkahelyem nyugis. Ha valaki új munkahelyre kerül, próbál alkalmazkodni, nem pedig:
- okoskodni;
- fölényesen beszélni;
- a munkát lenézően kritizálni, mintha mi X ideje valami hülye munkát végeznénk, ő meg csak belecsöppent;
- pletykálni;
- belső, rá nem tartozó dolgokról faggatózni.
Úgy viselkedik, mintha kisfőnöknek érkezett volna. Tudálékoskodik állandóan. Nem volt ilyen ennyire,csak mióta tehetősebb családba ment férjhez.
Én is jól keresek, a családom jobban áll anyagilag,mint ők, mégis normálisan, tisztelettudóan beszélgetek mindenkivel, az idősebbekkel, a főnökömmel alázatos vagyok, nem megvágó, mint ő. Én szégyelltem első nap megszólítani, de nagyon felidegesített. Nem bírom, mikor valaki elszáll magától, miközben senkitől nem különb,sőt.
Hogyan kell az ilyenekkel beszélni, leállítani?Hihetetlenül irritál a megvágó, már-már bunkó dumája.
Én inkább nem szólnék, mert harag lenne belőle. Ha hirtelen elönt a düh, félek még kiosztom.
Az alázat nagyon fontos. Minden normális értékrendű emberben jelen van.
De, értem, és szép dolognak tartom más munkájának elismerését, csak én munkakerülő senkiházikkal vagyok körülvéve, és mind közül a legnagyobb senki a főnököm, és elkövettem azt a hibát, hogy a saját helyzetemre értelmeztem az alázatot.
Mindenesetre még mindig úgy gondolom, hogy ha elég intelligens vagy, le tudsz úgy osztani bárkit, hogy ne gerjedj haragra, hanem értse, mennyire nem helyénvaló a viselkedése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!