Halálra idegesít egy munkatársam, mit lehetne tenni?
Egy egészen jó és barátságos csapatban dolgozom, jól érzem magamat a munkatársaimmal. Van azonban egy kolléganő, aki egyszerűen a létezésével, már attól, hogy itt van, megszólal, az oruletbe kerget!
Az egész úgy kezdődött, hogy elég csendes, magának való, antiszociális figuraként ismertük meg. Elzárta magát a társaságtól, mindenkinek volt valami sértő megjegyzése, én is megkaptam, ellenőrizte a munkámat, pedig nem is fonok, egyszóval kiállhatatlan volt. Ez egészen addig fajult, hogy saját bevallása szerint utál, lenéz minket, csak más osztályok dolgozóival beszélgetett, velük viszont szinte teljesen az ellentéte volt, mint velünk. A hab a tortán az az eset volt, mikor a csapatot beárulta a fonoknel, nagyon etikátlan modon.
Aztán, amikor előléptették (átvették a céghez, mert előtte közvetítő cégen keresztól megy nálunk a munka), teljesen megváltozott, szinte 180 fokos fordulat állt be a viselkedésében. Próbál minden beszélgetéshez hozzászólni, törleszkedik, szakmai szinten idegesítően tudálékos, mindenbe bele kell szólnia. Nyilvánvalóan feljebb törekszik, mert igyekszik mindenkivel megismertetni magát, a nevét az irodában és nagyon jó úton halad.
Idegesít az, hogy ilyen tudálékos, idegesítő, illetve leginkább az, hogy ugy véli, minden el van felejtve (a gusztustalan árulása), és meg van bocsájtva azzal, hogy így törleszkedik. Én képtelen vagyok az ilyet megemészteni, ennél undorítóbb dolgot a saját közösségeddel szemben nem tudok elképzelni, így én nem tudok túllépni a dolgon, mint mások úgy tűnik.
Illetve ami ijeszto, hogy néha teljesen a semmibol bekattan, kiakad és vannak ijeszto megnyilvánulásai mások felé. Mintha valami személyiségzavara lenne.
Egyszóval a kérdésem: mit tennétek, hogy ne idegesítsen halálra?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Szia!nekem egy ugyanilyen munkatàrsam van,dominansan kell fellépni ellene be kell törni,ez az egy megoldàs!
Amíg meghunyaszkodnak neki addig ugyanolyan bunkó,barom marad!
Volt nekem is egy hasonlóan idegesítő munkatársam, viszont nekem van egy hülye tulajdonságom, akit kirekesztenek, automatikusan védelmembe veszem.
Így megtudtam, millióegy munkahelye volt már, és beismerte ő is, hogy kiállhatatlan természete van, nem tud vele mit csinálni.
Ha titeket zavar valakinek a jelenléte, és közösségileg elítélhető, annak távoznia kell.
Így tanul az ember, a hibáiból, másként sosem.
Hát kezeld külön állatfajként, gondolom majd rájössz idővel, hogy semmi sem az aminek látszik, a "kellemes csapatlégkör sem" a nem kedvelt kolléga , pedig nyilván a "főnök bizalmasa" akinek nem hullik olyan könnyen a feje, mint a tiétek.
Megkérdezhetem, hány év munkatapasztalatod van?
Vagy, hogy mennyi idős vagy?
# 4
Te meg operátor, vagy admin vagy?
Neked nem teljesen tökmindegy?
És a többieket nem zavarja?
Nekem fura, hogy ennyire kiállhatatlan és mégis felvették a céghez és elismerik a munkáját.
Nálunk ilyen nem történne meg. Elküldenék, aki így viselkedik.
Szóval lehet, hogy csak neked van vele problémád.
# 6
A többiek már lehet, hogy ismerik a "dörgést", szerintem jobb ha te sem "célzod be" az illetőt, lehet a melódba kerül idővel.
Vagy maradj amíg gondolod, de közben tekingess más meló után, ahol nincs leosztva a "játéktér"
Legjobbak az olyan munkák ahol nincs kollega.
"Illetve ami ijeszto, hogy néha teljesen a semmibol bekattan, kiakad és vannak ijeszto megnyilvánulásai mások felé. Mintha valami személyiségzavara lenne. " sztem innentől nem hiteles hiába sározod attól még bennetek is ott a hiba ha ilyen lenne valszeg fel seveszik.
és am mi volt az a nagy rossz amit tettetek? ha már árulkodni kell rátok az már régen nem jó..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!