Megtilthatja a főnököm, hogy munkaidőben kimenjek a mosdóba?
Nem ismerem a jogszabályokat, de kizárt dolognak tartom, hogy ne mehessetek ki, ha nem is olyan speckó munkahely, ahol szkafanderben vagytok és nonstop figyelni kell valami veszélyes dolgot, ami nyilván nem igaz.
A pisiszünet is elég fárasztó, nálunk csak az irodából kimenetelt kellett írni egy ideig, de azt is felháborítónak találtam, sokkal többet vett el a munkaidőmből, hogy magyaráztam s néztem, hogy 3 percre kiugrottam egy banánért vagy levegőzni...
Bár ez semmi volt ahhoz, amikor extrém durva határidőnél elvárta a menedzser, hogy félórát magyarázzam, mit, miért, kivel, merre csináltam. Bár őt elküldtem a csudába és inkább a munkámat végeztem.
A napi jelenléti ívet is utáltam, az többször volt s havonta töltöttük ki az egészet. Akkor fejlesztettem ki a hipergyors aláírást...
Bocs, kicsit eltértem, bár összefügg. Szerintem nem így kell ösztönözni a termelékenységet.
"Korlátozható a mosdók látogatása munkaidőben?
Különösen a munkavállaló testi épségét és egészségét szem előtt tartva a mosdók látogatásának teljes körű tiltása vagy korlátozása munkaidőben a munkavállaló személységi jogát sértené, ezért a munkáltató ilyen jellegű tiltást vagy korlátozást nem rendelhet el."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!