Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit képzel ez magáról?

Mit képzel ez magáról?

Figyelt kérdés
A QS-ünk ma megkérdezte tőlem, hogy ismerem-e a számokat csak azért, mert nem személyi titkárként dolgozok, hanem operátorként és mertem neki nem szólni X hibás terméknél. A közvetlen felettesem a csoportvezetőm, neki vagyok köteles engedelmeskedni. Ha a QS paraszt, akkor kell-e nekem azt tennem amit mond? Gyárakban dolgozókat kérdem.
2017. jan. 27. 08:23
 1/3 anonim ***** válasza:

Nálunk elég szigorúak az alapelvek, még akkor is, ha gyakorlatban nem mindig érvényesül.

Ilyen esetben ha jelezzük, hogy xy nem a megfelelő hangnemet használja, akkor annak következményei vannak.

Azt az igazgató és a közvetlen beosztottjai nagyon szigorúan veszik, hogy a Lean rendszer alapja a termelő operátor, mindenki másnak az a feladata, hogy a munkáját gyorsabbá és könnyebbé tegye. Plusz nem tűrik, ha valaki nyíltan fölényeskedik és köcsög.

Ettől még persze előfordul egy-két eset, de nem ez a jellemző.

Más cég, más vállalati kultúra.

Természetesen ez a nagy ajnározás addig tart, amíg a vezetőségnek érdeke, pl. ha átalakítják a munkarendet, akkor itt is hamar kiderül ám, hogy az operátor csak eszköz, és kussol.

De a munkahelyi etikett minden ilyen megnyilvánulást szigorúan tilt.

Nálatok nem tudom, mi újság, és ezt a viselkedést mennyire engedheti meg magának valaki csak azért, mert más a munkaköre.

2017. jan. 27. 09:31
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez mindenhol így van. Miért? Mert megtehetik. Egyszerű emberi jellemző. Tapasztalataim során az ilyen gyárakban rengeteg a haszontalan pozíció jó pénzért.
2017. jan. 27. 10:26
 3/3 anonim ***** válasza:
Mi az a qs? Minoseg-ellenőr?
2017. jan. 28. 02:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!