Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért kell ellopni?

Miért kell ellopni?

Figyelt kérdés
Tudom nem kellett volna ezen fennakadnom, de nem értem a dolgot. Múltkor elmentem a mosdóra a melóhelyen. Bejött egy másik munkatársam. Mondja nyugodtan tegyek el a wc papírból mert mások is ezt csinálják. Mit ne mondjak meglepődtem. Legalább rájöttem miért nincs sose papír. Egész jól fizetnek ezért sem értem miért kell ilyen piti dolgokat ellopni?
2017. jan. 25. 23:20
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
85%-os! A magánvállalkozók ugyanúgy alacsony béreket adnak, és ugyanolyan körülményeket teremtenek (valójában még rosszabbakat), mint akármelyik multi. Rájöttem miért lopsz. Bosszúból. Mérges vagy, haragszol rájuk. Úgy érzed, nem ezt érdemelnétek. Így akarsz visszavágni nekik. De ez NEM HELYES! Ha valaki bánt téged, lehet, hogy te fogod magad, és lopsz tőle valamit. De ezt nem szabad! Rosszul döntesz, rosszul cselekszel! Ha valaki bánt, megkárosít, akkor felelősségre kell vonni, esetleg bepanaszolni valakinek! Ha valaki beszól, nem az a megoldás, hogy amikor nincs ott senki, akkor belopsz tőle valamit! NEM! Ez nem megoldás, a megoldás az, hogyha megbeszéled vele jó alaposan a beszólás okát, és hogy máskor ne tegyen ilyet! (Aki meg csak röhög, és nem képes senkit sem tisztelni csak azt, aki beveri a pofáját, hát annak be kell verni, ez van!!) De lopni akkor sem szabad tőle, mert ez nem oldja meg a feszültséget, ettől csak elfajulnak még jobban a dolgok! Ő még rosszabb lesz, ha látja, hogy lopott valaki tőle. Ha rossz a főnök, vagy a cég, és kevés fizetést ad, akkor nem tetézzük úgy a dolgokat, hogy bosszúból lopunk tőle, mert ez bűn, és ettől nem lesz több fizetésünk! A helyes megoldás pl. egy sztrájk, amivel sokkal több pénzt kiharcolunk (JOGOS KERETEK KÖZT), mintha sutyiban lopnánk. Jobban járunk, ráadásul jogosan cselekedtünk! Ne lopj, akkor se ha megérdemlik! Mert igazából nem ők érdemlik meg a lopást, hanem te érdemelnél több pénzt (ami igazából attól is függ, hogy milyen a hozzáállásod.) Főleg hogy ameddig ők nem tudnak több pénzt adni, addig tök jogtalan, hogy lopsz tőlük, hiszen ha akarnának se tudnának adni több pénzt. Pl. lásd Baumax, ami kiment az országból, pedig biztos volt olyan magyar alkalmazott, aki szerint halálra keresték magukat pénzzel. Aztán meg közben szinte meg sem érte itt maradniuk.
2017. jan. 28. 12:41
 22/30 anonim ***** válasza:
Igazakat írsz, egyetértek sokmindenben veled, kifejezett dühöt nem érzek a Tesco iránt, egyhe bosszúság tán van bennem, mert rengeteg kisvállalkozót tett tönkre, a lopáshoz vissza térve, öszintén lett volna lehetőségem Lcd tévét kivinnem, de nem társultam ilyenhez szerveződésekhez, alapjáraton én is elitélem a lopást és nem tartom megoldásnak, na de egy ilyen szituban "illik" megenni minimum egy túrorudit, ha nem akarsz másnap munkát keresni, mellesleg túlzott büntudatom nem volt azt be kell vallanom. Már szerencsére tovább léptem rég. A tescon kívül a többi multi sem a szívem csücske a fent említett okok miatt. Picit vissza kanyarodva, a fogjunk össze, sztájkoljunk, gondolkodó emberekkel nyílván, hazánk birkái miatt nem könnyű, nézd meg. Itt az élő példa a 70százalékos, olyan mint az árnyékod, birka módjára követ téged. Köszi. Engem meg lehet győzni, és te elég jól átlász az embereken. Megy a zöld.
2017. jan. 28. 16:06
 23/30 anonim ***** válasza:

"Itt az élő példa a 70százalékos, olyan mint az árnyékod, birka módjára követ téged"

He? Ez komoly? Én vagyok a birka, mert nem lopok a munkahelyemről? Lol. A világ megérett a pusztulásra.

2017. jan. 28. 16:33
 24/30 anonim ***** válasza:
70százalékos, eleinte, azt hittem egy illetővel fojtatok párbeszédet, csak egyszer kipihentebb, jó formában van, máskor át vált alpári üzem módba. Aztán vissza néztem s láttam, hogy egy értelmes ember ír nekem, akit te lehúztál a szememben a stílusoddal. Az utolsó írásomra is te csak a szokásos "megalázok, magam alá gyűrök mindenkit" stílusban kommenteltél, mig ő áz látott a szitán és kulturáltan, tök igaz dolgokról írt. Erre bosszúból őt is le pontoztad, ahogy látom.
2017. jan. 28. 17:04
 25/30 anonim ***** válasza:

Már melyikre gondolsz, amiben "clepto mániásnak" adtad elő magad? :D Jó, tény, hogy ott elszállt az agyam, elnézést.

Én egyszerűen csak piti dolognak tartom azzal bosszút állni a rendszeren, hogy ellopok egy Túró Rudit. Ha megtehetem, hogy megveszem, akkor nem lopom el. Ha nem engedhetem meg magamnak, akkor nem vágyakozom utána, és nem relativizálom a lopásomat azzal, hogy "de hát lopnak a politikusok is". Ez olyan demagóg, érted. :/ Semmi pénzért nem süllyednék le az ő szintjükre. Ha bennünk sincs tartás, akkor megette a fene az egészet.

2017. jan. 28. 17:14
 26/30 anonim ***** válasza:
Amúgy csak véletlen egybeesés, hogy 55%-ossal vannak közös gondolataink, de egyébként örülök neki, mert kiderül, hogy rajtam kívül is van, akinek nem pálya a kisstílűség.
2017. jan. 28. 17:17
 27/30 anonim ***** válasza:
Nem a néző pontoddal van a baj, hanem, hogy még most is ugyanazt szajkózod, nem is figyeled a fejleményeket, mintha elejéről kezdenénk, igaz nézhettem volna ki kivel van. Lerágott csont mostmár szerintem, búcsúzzunk ettől a kérdéstől egy pacsival, én zöldel teszem. Szép napot!
2017. jan. 28. 17:40
 28/30 anonim ***** válasza:
Nem akartam én tovább bonyolítani a dolgot, csak bennem maradt ez a gondolat, és leírtam. Figyeltem én a fejleményt, csak az nem érdekelt. De amúgy nem volt kötelező szóba állni velem.
2017. jan. 28. 17:49
 29/30 anonim ***** válasza:

Bizonyíthatom, hogy két külön személy vagyunk. :)

Ha lepontoztál, hát spongyát rá. Köszönöm a zöld meg a piros "pontokat" is. Azoknak is, akik csak követik az eseményeket, de nem válaszolnak (lévén, hogy 52%-os értékeléshez legalább 6-7 ember értékelése szükséges). A kérdező remélhetőleg ennyi válaszból le tudja szűrni azt, amit szeretett volna. :)

2017. jan. 28. 19:01
 30/30 anonim ***** válasza:

Ezt a gondolatomat még leírom.

Azzal, hogy ellopják a wc papírokat, csak egymással tolnak ki a kollégák. A munkahely akkor sem fog több wc papírt kiosztani, csak a dolgozók tolnak ki egymással. Sőt, idővel kialakulhat az a munkahelyi szokás, hogy mindenki maga visz wc papírt wc-re menet, emiatt a munkahelynek már gondoskodnia sem kell wc papírról. Tehát még (ennyivel) jobban is járt a munkahely. Tanulság, hogy mindig végig kell gondolni, hogy bizonyos döntésekkel milyen következményeket okozhatunk. ha valakivel bajunk van, NEM az a megoldás, hogy megtoroljuk rajta (akár lopással, akár máshogy). Hanem hogy megbeszéljük vele.

2017. febr. 5. 00:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!