Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért kell ellopni?

Miért kell ellopni?

Figyelt kérdés
Tudom nem kellett volna ezen fennakadnom, de nem értem a dolgot. Múltkor elmentem a mosdóra a melóhelyen. Bejött egy másik munkatársam. Mondja nyugodtan tegyek el a wc papírból mert mások is ezt csinálják. Mit ne mondjak meglepődtem. Legalább rájöttem miért nincs sose papír. Egész jól fizetnek ezért sem értem miért kell ilyen piti dolgokat ellopni?
2017. jan. 25. 23:20
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
91%
Mert neked szükséged van otthon a munkahelyedről lopott wc-papírra? Komolyan rendben van ennyire kicsinek lenni? Még ha így lenne, hogy nem engedhetek meg magamnak hetente két tekercs wc-papírt, még akkor is letagadnám, nemhogy még hangoztassam.. Hát mi szégyen már ennyire kicsinek és nyomorultnak lenni?
2017. jan. 26. 20:29
 12/30 anonim ***** válasza:

Ha úgy érzed, hogy ez a jussod, ami téged illet, akkor is lopás a lopás. Ha zavar, amiért kevés a fizetésed, akkor két dolgot tehetsz. Csatlakozol azokhoz az emberekhez, akik európaibb fizetést, változást akarnak. Ha ez nem jött össze, akkor pedig miért nem tanultál jobban, amivel sikerülne jobb helyeken elhelyezkedned, sokkal magasabb fizetésért.

Nagyon kérlek, olvad el erre a kérdésre érkezett válaszokat:

http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tanarok-iskolatarsak_..

Utána sokkal tisztább képet kapsz, hogy van-e jogod lopni, ha te saját magad miatt tartasz ott, ahol vagy.

2017. jan. 26. 20:46
 13/30 anonim ***** válasza:
36%
Hol írtam, hogy magamról beszélek???? A véleményem leírtam egy adott szituációrol. Egyébként, ha már ennyire meglovagolod a mindenkinek van lehetősége tovább tanulni jó munkahelyen dolgozni témát, akkor fel kell, hogy ébresszelek barátom, sajnos ez korántsem így van. Jártál már te kelet M.o-n. Még tescoba sem tudnak el helyezkedni sokan, mert a nyolc ált. Sincs meg. Sok esetben ez nem azért van, mert nem szeretnék elérni céljaikat, vagy tanulni, hanem nincs rá pénzük a szüleiknek, van hogy még egy nyamvadt cipőre sem, amivel bejátnak. Te ülsz a géped előtt a munkahelyeden és max google mapszon kocsikázol szét országunkban, én Bp-i vagyok, de rengeteg ilyen helyet jártam be a valóságban. Eleserítő hazánk helyzete, ezek után mi a fxt csodáljozunk a wc papír tolvajokon?
2017. jan. 27. 06:05
 14/30 anonim ***** válasza:
85%
Ej, de egybites világkép ez. Mert te már jártál nyomorult vidéken, majd jól megmondod, hogy rendben van lopni. Barátom, ha épp tudni akarod, én Kelet-Magyarországon élek, az általad vázolt helyzetben élők közt dolgozom - pont azon, hogy ne a lopás legyen az egyetlen opciójuk, hanem a továbbtanulás. De jössz te, és elmagyarázod, hogy hadd lopjon a paraszt a munkahelyén (ami egy merőben más élethelyzet ugye, hiszen ott se nyomorról, se alulműveltségről nincs szó, de te azért összemosod a kettőt, mert olyan jól hangzik, és okosnak is tűnsz tőle), csak mert a fehérgalléros bűnözés is virágzik. Ostoba vagy, ha azt hiszed, előbbre jut egy ország, ha mindenki lop. Valójában pont akkor omlik össze minden, ha bedobja a gyeplőt az átlagember arra hivatkozva, hogy ugyanmá', avityaislop... Akkor majd én is..
2017. jan. 27. 09:10
 15/30 anonim ***** válasza:
0%
Tedd már a szivedre a kezed és mond, hogy még életedben egy nyamvadt ceruzát nem vittél haza, vagy nem faltál fel egy nagy bevásárlás esetén egy műzli szeletet aminek az üres papírját nem huzattad le a kasszásal? Nem buzdítok én senkit lopásra, de ne játszuk már ennyire a díszpolgárt, saját magadnak ne hazudj már legalább.
2017. jan. 27. 09:41
 16/30 anonim ***** válasza:
Nem, nekem eszembe sem jutna ilyeneket csinálni. Soha sem lopnék, sem egy ceruzát, amit 40 forintért megtudok venni, sem egy nyamvadt csokiszeletet, csak mert megkívántam. Régebben is volt szegénység, régebben is voltak nagyon szegény emberek, akik mégsem loptak. A csokiszelet meg a ceruza pedig nem tartozik azok közé a szükségtermékek közé, amiket ne tudnál viszonylag olcsón megvenni, vagy amik hiányába te súlyosan szenvednél. Tehát te nem azért loptál, mert megérdemelted, vagy mert éheztél, hanem mert nem bírtad megállni. Soha eszembe sem jutna lopni, csak azért, mert megkívánok valamit.
2017. jan. 27. 15:28
 17/30 anonim ***** válasza:
31%
Lehet clepto mániás vagyok, vagy Ricardo. NEM LOPOTT! ;/) bakker
2017. jan. 27. 15:57
 18/30 anonim ***** válasza:

Ismétlem, megint olyan dolgokat mosol össze, amik nem tartoznak össze. Egyrészt teljesen lényegtelen, én loptam-e már ceruzát akárhonnan (egyébként természetesen nem, különben nem nézném le a magadfajta kommunista tempóm nevelkedett csicskákat, akik szerint viszont rendben van csokit magába tömni az embernek, majd elfelejteni kifizetni, mert engem megneveltek a szüleim). De legyen, lopd el a wc-papírt a munkahelyedről, de utána ne magyarázd azzal, hogy mert nyomorult a magyarok fizetése. Mert ez nem a nyomorról szól, hanem a köcsögségről.. Hogy nem rövidíted meg a munkahelyedet sem, mert oda dolgozni jársz, nem pedig azért, hogy ellásd magad wc-papírral.

2017. jan. 27. 16:49
 19/30 anonim ***** válasza:
31%
Már irtam, hogy klepto vagyok. Rá izgulok a maxikingre, ez van. De csak a tescos jön be, a kis vállalkozóké nem izgat fel.
2017. jan. 27. 18:15
 20/30 anonim ***** válasza:
Egy helyesírási szótárra is ráizgulhatnál.
2017. jan. 27. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!