Értekezlet munkaidő után-voltaképp miért is várható el tőlem hogy ott legyek?
Valaki el tudja nekem értelmesen magyarázni hogy ha van mindenkinek egy fix fizetett munkaideje és a cég „munkaértekezletet” (trendi hunglish bullshittel meetinget) tart hetente kizárólag munkaidő után, de persze a túlóra mint fogalom itt nem létezik-akkor nekem voltaképp miért is kéne ott maradnom?
Van egy fizetett munkaidő mely lejárt munkát elvégeztem-mit keresek még benn? Mi az alapja az elvárásnak hogy benn legyek? Ez egy munkahely itt azért teszek bármit is mert fizetik. De ez már ingyen megy-grátisz. Miért van hogy morog mindenki (én is) de szólni senki se mer(én se)? Azt meg hogy bárki is hazamenjen arról ne is beszéljünk.
Ja és ugye határozott megújuló szerződéssel van itt mindenki. vagyis ha valaki beszólna hazamenne ki nem rúgnák, csak megvárnák míg lejár a szerződés és nem kapna újat.
És semmit se tehetne, mert ez nem kirúgás. Az új szerződés oda nem adását meg nem kel indokolni.
"Vannak akik 12 órát dolgoznak 500ft-os órabérrel,"
Az nem érv hogy van szarabb is. Igem van szarabb van olyan is hogy valaki egy tál ételért melózik látástól vakulásig ha meg szökni akar agyonverik.
Most az a mérce hogy hol a gödör alja?
Te folyton itt nyavalyogsz a munkahelyedre, a főnöködre a kollégáidra,(ráismerni a stílusodra) ahelyett, hogy céget alapítanál, ahol te hozod a szabályokat és megválogathatod a munkatársaidat.
Ja, hogy erre nem vagy képes?
Akkor nyeld le a békát és a "szokásjog" alapján vedd tudomásul, hogy egy héten 2x addig tart a munkaidő.
Miért van hogy morog mindenki (én is) de szólni senki se mer(én se)?
Azt másoktól akarod megtudni, hogy mit miért csinálsz, vagy nem csinálsz?
mert nincsen szakszervezet,ezért a munkáltató gyakorlatilag ezt követel amit akar.
ausztriában a munkás kamara ilyesmiért azonnal perre menne.
ott nincsen 1 perc kifizetetlen túlóra sem.
"ausztriában a munkás kamara ilyesmiért azonnal perre menne. "
Nana azért ismerősöm vendéglátózott a sógoréknál és mesélt ezt azt.
Ott is volt olyan hogy étterem zárt volna 22-kor de rendezvény volt és addig kellett maradni amíg a vendégek úgy nem döntöttek hogy mennek, vagyis hajnalig és semmivel se kapott többet mint egyébként kapott volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!