Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Értekezlet munkaidő után-volta...

Értekezlet munkaidő után-voltaképp miért is várható el tőlem hogy ott legyek?

Figyelt kérdés

Valaki el tudja nekem értelmesen magyarázni hogy ha van mindenkinek egy fix fizetett munkaideje és a cég „munkaértekezletet” (trendi hunglish bullshittel meetinget) tart hetente kizárólag munkaidő után, de persze a túlóra mint fogalom itt nem létezik-akkor nekem voltaképp miért is kéne ott maradnom?

Van egy fizetett munkaidő mely lejárt munkát elvégeztem-mit keresek még benn? Mi az alapja az elvárásnak hogy benn legyek? Ez egy munkahely itt azért teszek bármit is mert fizetik. De ez már ingyen megy-grátisz. Miért van hogy morog mindenki (én is) de szólni senki se mer(én se)? Azt meg hogy bárki is hazamenjen arról ne is beszéljünk.

2017. jan. 22. 18:17
 1/9 A kérdező kommentje:

Ja és ugye határozott megújuló szerződéssel van itt mindenki. vagyis ha valaki beszólna hazamenne ki nem rúgnák, csak megvárnák míg lejár a szerződés és nem kapna újat.

És semmit se tehetne, mert ez nem kirúgás. Az új szerződés oda nem adását meg nem kel indokolni.

2017. jan. 22. 18:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az élet nem habos torta. Vannak akik 12 órát dolgoznak 500ft-os órabérrel, szerintem heti 1-2 ilyen meetingbe nem fogsz belehalni, nem volt még igazán rossz munkahelyed ezek szerint, ha egy ilyen miatt fennakadsz.
2017. jan. 22. 18:28
 3/9 A kérdező kommentje:

"Vannak akik 12 órát dolgoznak 500ft-os órabérrel,"

Az nem érv hogy van szarabb is. Igem van szarabb van olyan is hogy valaki egy tál ételért melózik látástól vakulásig ha meg szökni akar agyonverik.

Most az a mérce hogy hol a gödör alja?

2017. jan. 22. 18:29
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
nálunk is ez volt, minden két héten plusz egy óra... keresni kell másik munkahelyet, aztán kész... van lehetőség most bőven
2017. jan. 22. 18:53
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Te folyton itt nyavalyogsz a munkahelyedre, a főnöködre a kollégáidra,(ráismerni a stílusodra) ahelyett, hogy céget alapítanál, ahol te hozod a szabályokat és megválogathatod a munkatársaidat.

Ja, hogy erre nem vagy képes?

Akkor nyeld le a békát és a "szokásjog" alapján vedd tudomásul, hogy egy héten 2x addig tart a munkaidő.

2017. jan. 22. 19:13
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Miért van hogy morog mindenki (én is) de szólni senki se mer(én se)?

Azt másoktól akarod megtudni, hogy mit miért csinálsz, vagy nem csinálsz?

2017. jan. 22. 19:14
 7/9 anonim ***** válasza:

mert nincsen szakszervezet,ezért a munkáltató gyakorlatilag ezt követel amit akar.

ausztriában a munkás kamara ilyesmiért azonnal perre menne.

ott nincsen 1 perc kifizetetlen túlóra sem.

2017. jan. 22. 20:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Keress másik állást. Én nem maradnék egy ilyen helyen.
2017. jan. 23. 07:06
 9/9 A kérdező kommentje:

"ausztriában a munkás kamara ilyesmiért azonnal perre menne. "

Nana azért ismerősöm vendéglátózott a sógoréknál és mesélt ezt azt.

Ott is volt olyan hogy étterem zárt volna 22-kor de rendezvény volt és addig kellett maradni amíg a vendégek úgy nem döntöttek hogy mennek, vagyis hajnalig és semmivel se kapott többet mint egyébként kapott volna.

2017. jan. 23. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!