Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért fizeti ki a cég a főnök...

Miért fizeti ki a cég a főnök szabálysértési bírságát? Kocsival szabálytalankodott magánügyben nem munkaidőben-cégnek ehhez mi köze?

Figyelt kérdés

ha egy cégvezető munkaidőn kívül saját célja ügyében kocsikázva közlekedési szabálysértést követ el, és kap egy szép csekket-akkor azt a büntit a cég mégis miért fizeti ki neki?

Mi köze a cégnek ahhoz hogy akármely munkatárs (akár a főnök maga) totál privát ügyben és időben belelépett a gázba és lemeszelték a sünök? Büntit kapott oké-fizesse ki szépen. Miért a cég fizeti?

Még ha munkaügyben ment volna, talán. De akkor se. Nem kérte senki hogy lakott területen formula-1et játsszon.

Ha engem is lemeszelnek majd én is mehetek hogy fizessék ki? Pont annyi jogalap lesz rá mint az ő esetében( semmi).

Semmi közöm hozzá csak érdekel. Ha valaki hibázik magánügyben és időben ő dolga. De fizessen is és ne kenje a dolgot. Telik rá neki.

2016. dec. 21. 19:03
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Drága főnök úr levegőt se tudna venni magától.

Ott van a sereg körülötte akik dolgoznak és értenek hozzá.

Ő meg „elnököl” jó pénzért semmihez se ért, ugatni azt tud, többnyire még azt se tudja mit ugat éppen.

Fönök… hagyjál már.

2016. dec. 21. 20:23
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Jó sztori.. Minden napra jut egy ilyen..
2016. dec. 22. 08:12
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

És ettől megnyugszik a lelked, hogy ezeket kiírod magadból? Mert ennek a kérdésnek körülbelül ennyi értelme van.

Az, hogy miért főnök az egy dolog,. hogy milyen végzettsége van az egy másik. Az hogy kifizetik a büntijét az egy harmadik. Ennek összemosása egy végtelen frusztrált lélekre vall. Téged nem is ez zavar, hogy kifizetik neki, hanem az, hogy hiába tanultál hosszú éveket, százezerrel kiszúrják a szemed és még év végi jutalmat sem kapsz. Ez valóban nem igazság, de arra, hogy az élet igazságtalan akkor rá kellett volna jönnöd, mikor megtudtad, hogy nincs Mikulás.

Visszatérve a főnököknek olyan juttatási csomagja lehet, amibe a bírság összege is belefér. (telefon, laptop, céges autó, stb.). Azt már meg sem említem -mert az ünnepeket az idegosztályon töltöd-, hogy mennyi minden van, amiről nem is tudsz... Fizetett "céges" utak, extra karácsonyi ajándék. De hidd el, ha ezeket nem kapná akkor sem lennél boldogabb hidd el nekem. Azért kellemes ünnepeket kívánok és, hogy hamar túl tudd magad tenni ezen és a hasonló dolgokon.

2016. dec. 22. 08:36
 14/28 anonim ***** válasza:
13-as, enek hiába magyarázol, téged fog lehülyézni. Egy frusztrált, irigy, megkeseredett ember, aki csak itt mer pattogni, de ahhoz túl kényelmes, hogy változasson bármin is. Nem kell vele foglalkozni.
2016. dec. 22. 08:44
 15/28 A kérdező kommentje:

"hogy hiába tanultál hosszú éveket, "

Ja már hosszú éveket tanultam... nem sokkal korábban még az volt hogy "tanulni kellett volna"...

2016. dec. 22. 08:47
 16/28 anonim ***** válasza:

Minden cégnél aduász ,ha haverja komája rokona ágyasa vagy a nagyfőnöknek vagy valami befolyásos embernek. Vagy egyszerűen jól tudsz nyalni a feljebbvalóknak .Ehhez nem kell iskola,csak olyan jellem. Ez régebben is így volt, ma még inkább ,még a kormányzat is mutatja az irányt.

Egyenlőség, igazságosság nincs.Még a törvény előtt sincs ,mert ha nincs pénzed jó ügyvédre akkor hiába van igazad ,nem nyersz.

2016. dec. 22. 12:43
 17/28 A kérdező kommentje:

És akkor még merik mondani hogy „tanulj hogy valamire juss”

inkább azt mondanák taposs lefelé nyalj felfelé különben semmire se jutsz

.

Tanulni? Hát …. ha jó segget nyalj ki azzal többre jutsz.

2016. dec. 22. 13:20
 18/28 anonim ***** válasza:
Azért mondják ,mert kellenek a balekok ,és a szolgák. Nem lehet mindenki főnök, akkor kin uralkodnának?
2016. dec. 22. 17:42
 19/28 A kérdező kommentje:

„Nem lehet mindenki főnök, akkor kin uralkodnának?”

Hát igen még a végén még dolgozniuk is kéne. Borzasztó lenne.

Valóban borzasztó lenne, ha azzal segg aggyal azzal a zéró hozzáértéssel ami ezeknek van nekiállnának dolgozni.

Valóban: inkább ne tegyék.

2016. dec. 22. 18:32
 20/28 anonim ***** válasza:
39%

Hallod, pontosan ugyanilyen vagyok mint te :D Még egy kapcsolatot is felemésztett az idegsokkos természetem, mert csak arról tudtam beszélni, hogy a cég élére egy olyan embert tesznek, akinek annyi esze van, mint egy marék molylepkének. Aki meg ért hozzá, meg gürcöl, azt semmibe nézik, hiába lenne mondjuk jó ötlete...

Le kell tojni, változtatni úgyse tudsz.

2016. dec. 22. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!