Főnök bemószerolása?
A főnökömnek van pár ügye. Nem lehetek biztos benne, de mondjuk úgy, hogy erős sejtéseim vannak arra vonatkozóan, hogy pénzt fogad el hallgatásért cserébe, mindeközben pedig a munkánkból adódóan jelentős környezetszennyezés felett hunyunk szemet és az igazán nagy halak helyett kis embereket bírságolunk agyon.
Nekem ettől kezd a belem kifordulni.
A legutóbb pont én döntöttem mindent, mivel volt olyan hülye, hogy kiküldött egy mintavételre egy külsős céggel, ahol viszont a körülmények nem tették lehetővé a munkánk elvégzését. Némi nyomozás után (kb. két órás közös gondolkozás a partner céggel) eljutottunk a probléma forrásáig, ahol viszont brutális bakikat fedeztünk fel. Amikor ezt jelentettem a főnökömnek ő abszolút nem lepődött meg, mintha régen tudott volna róla, inkább ijedtnek tűnt a hangja, de próbált valami áll dicséretet kinyögni, hogy úgy tűnjön mintha... Ketten álltunk fiatalok vele szemben értetlenül... Akkor azt mondta nem ezért mentünk, nem vehetjük fel így jegyzőkönyvbe. Két nap múlva pedig közölte, hogy ami nincs a jegyzőkönyvön, az nem létezik, gyakorlatilag felejtsem el, amit láttam (megjegyzem nehéz lenne elfelejteni).
Amiért ügy lett belőle, az az, hogy a külsős cég embere is jelentett a saját főnökének és így szerencsére eljutott a "nagyobb hatalmakig" a hír. Azóta is tesz a főnököm megjegyzéseket erre, amiből igencsak az sejtetődik, hogy keresztbe húztuk a bizniszét.
Sok sok millióról és tényleg jelentős környezetszennyezésről beszélünk, tehát nem mindegy.
Sejtek még 2-3 hasonló ügyet az éterben és képtelen vagyok nyugodt lelkiismerettel szemet hunyni felette... Főleg úgy, hogy mellette ténylegesen kisnyugdíjas házaspárokhoz megyünk bírságokkal, amik ehhez képest gyakorlatilag 0 jelentőséggel bírnak. Vannak ötleteim, de ezeket most megtartom magamnak és inkább megkérdezem: Ti mit tennétek?
A probléma az, hogy nem tudom HOGYAN lehetne megfogni. Bizonyítékom nincs. Csak erős megérzések a kijelentéseiből és azt gondolom van is olyan okos, hogy úgy csinálja, hogy sehol ne legyen ennek nyoma.
Alaptalanul nem tudok vádaskodni, mert nyilván az ő szava az enyémmel szemben... Elég egyértelmű lenne ki jön ki győztesként. Nem mellesleg féltem a karrieremet, mert elég szűk a szakmai kör, ha valakit félre akarnak állítani, akkor megteszik úgy, hogy soha többé nem érvényesül...
Szóval a kérdésem inkább a hogyanra irányul, mintsem arra, hogy elinduljak-e ebbe az irányba.
Az utolsó szerintem reálisabban látja a dolgot.
A főnök likvidálásával nem biztos, hogy megszűnik a baj, plsuz ki tudja, keresztbe tud-e neked tenni, mi sül ki belőle.
A névtelen sajtónak ( akár többnek is) adott fülest viszont bepróbálhatod, gyűjtsd össze az infókat stb.
Abból neked nem lesz bajod, és ha lehozzák, kénytelen foglalkozni vele, és jól meg is vágják őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!