Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan főnökről, aki a túlóráztatást sosem képes előre közölni, mindig az utolsó pillanatban szól oda, hogy bent kéne maradni tovább?

Figyelt kérdés

Én vendéglátóiparban jártam meg egy ilyennel. Amikor esküvő vagy valami egyéb nagy parti volt az étteremben, sose volt képes előre közölni, mindig aznap nyögte be, hogy ma b**omi forgalmas, bent kell maradni 3-4 órával tovább. Egy idő után szóvátettem, erre azt felelte, ez nem iroda, itt nincs helye 9-től 5-ig mentalitásnak. Oké, az még érthető, ha hirtelen betóduló vendégsereg miatt teszem azt egy óra hosszával tovább kell nyomni, pláne hétvégén. De a partikról és ilyenekről csak értesítenie kellene előre a dolgozót, nem? Mert az tényleg nem fair, hogy az ember bemegy abban a hiszemben, hogy végez a szokványos időpontban, és ott hirtelen szembesítik avval, hogy pár órát rá kell húzni. Egyszer emiatt volt egy kemény balhém, ami végül az elbocsátásomhoz vezetett, de alapjában véve nem bántam, mert addigra már elég kész voltam idegileg.

A másik "kedvenc"-em, amikor nem képesek előző nap megmondani, hogy másnap be kéne mennem korábban, hanem mindig aznap rámtelefonálnak, hogy azonnal induljak.

2016. nov. 10. 09:18
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Kínaiba nem javaslom 2-nél dolgoztam.

Elsőnél sz-r volt a kaja (panírozott húsokat vízben elrakták, majd másnap kisütötték stb). Az időbeosztás fix és kényelmes volt, szálló szép volt.

A közvetítőnk szétszedett engem s párom ...ezzel akkor szembesültünk amikor az 1. helyre érkeztünk, ezért nem maradtunk ott sokáig.

A második pedig maga a pokol volt.

Szálló- pult mögötti folyosón egy ablak nélküli raktárszoba... fűtés szval nem volt.

Elméletben a nap:

9kor start, du.2-3 szünet, 10-ig nyitvatartás, 11ig elpakolás...

Nos ez így nézett ki:

9kor start, délutáni szünet 10perc, éjjel 3kor végeztünk s mehettél aludni ...

Nem lazulós hely volt, legjobb pihenés az üveg pucolgatása kómásan volt remegő/fájó testtel a túlterhelés miatt. Az este megpihent test pedig reggelente ...mozdulni alig tudtunk.

Az ottani 2 magyar páros meg sz-rt bele a munkába, mert tervezték a lelépést, amit meg is értek.

A főnöknek indulás előtt 1 héttel szóltak. Aznap éjjel ordibálás volt "kaptok 5percet összepakolásra", kifizette és kirakták őket decemberben (2016) a minuszokba.

Rá egy nappal visszahozták őket, nyalva a seggüket, ne legyen gond az üzletet nézve. Reggelire rendes menüt kaptunk hirtelen mindannyian s nem a víz ízű rízskását kaptuk.

Voltak ott dolgok, a pohár akkor telt be, hogy mi maradtunk csak ott, mindent mi csináltunk és közölték: nincs ünnep, ráadásul 25-én 41fokos lázzal dolgoztatni kezdték páromat is.

Odamentem és mondtam engedjék pihenni basszus ... Nem engedték én pedig kinyitottam a számat torkom szakadtából.

A főnök anyja jött rendet rakni s mehetett pihenőre, én pedig kijelentettem: Fizessen ki s itt se vagyunk, mert ez nem élet és a fizetés ...no comment.

Soha többet kínaiba :)

Azóta befektettem a pénzemet alapanyagokba s alkotásból, amit szeretek is közel az ottani fizu négyszeresét kapom kézhez, az időmet magam osztom be.

Jelenleg már csak az üzletvezetőit kellene letennem, amit egy mostani tanfolyamon fogok megtanulni.

Aki tudja mást akar s adódik lehetőség: Keresse a nyugodt s kényelmesebb élet fele vezető utat. :)

Aztán a kis kínaiaknak: .i.

2018. jan. 16. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!