Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan főnökről, aki a túlóráztatást sosem képes előre közölni, mindig az utolsó pillanatban szól oda, hogy bent kéne maradni tovább?

Figyelt kérdés

Én vendéglátóiparban jártam meg egy ilyennel. Amikor esküvő vagy valami egyéb nagy parti volt az étteremben, sose volt képes előre közölni, mindig aznap nyögte be, hogy ma b**omi forgalmas, bent kell maradni 3-4 órával tovább. Egy idő után szóvátettem, erre azt felelte, ez nem iroda, itt nincs helye 9-től 5-ig mentalitásnak. Oké, az még érthető, ha hirtelen betóduló vendégsereg miatt teszem azt egy óra hosszával tovább kell nyomni, pláne hétvégén. De a partikról és ilyenekről csak értesítenie kellene előre a dolgozót, nem? Mert az tényleg nem fair, hogy az ember bemegy abban a hiszemben, hogy végez a szokványos időpontban, és ott hirtelen szembesítik avval, hogy pár órát rá kell húzni. Egyszer emiatt volt egy kemény balhém, ami végül az elbocsátásomhoz vezetett, de alapjában véve nem bántam, mert addigra már elég kész voltam idegileg.

A másik "kedvenc"-em, amikor nem képesek előző nap megmondani, hogy másnap be kéne mennem korábban, hanem mindig aznap rámtelefonálnak, hogy azonnal induljak.

2016. nov. 10. 09:18
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
7.-8.: Azért az tényleg érdekes, hogy abban az étteremben, ahol utána dolgoztam, szinte mindig ki tudták papírozni a falra az extra partikat, időponttal és vendégek számával együtt. Megláttam, bekalkuláltam, volt, hogy maradnom kellett, volt hogy nem, de a fő, hogy számbavettem és így terveztem.
2016. nov. 10. 17:02
 12/21 A kérdező kommentje:

9: Na igen, és én is voltam olyan hülye, hogy több, mint 3 évet lehúztam ott. Mindig halogattam, hogy majd ha visszajöttem a következő szabiról, akkor keresek másik melót. És még utána is voltak hónapokig pszichés, mentális gondjaim.

Meg azt még nem tettem hozzá, hogy amikor szóvá tettem, hogy miért nem képes előre szólni, akkor volt, hogy arra hivatkozott, hogy rajtam kívül senki másnak nem probléma. (Bár a kínai alkalmazottak többségét szerintem mindig informálta kínaiul, csak minket, nem kínaiakat nem.) Tehát, hogy mindenki más meg képes érteni. Ez erősen a virágnyelvű verziójának tűnik annak, hogy más mindenki csicskul, akkor te miért nem.

De amúgy számomra meglepő volt megtapasztalni, hogy ez a kizsákmányolósdi itt Nyugat-Európában is megy. Szintén kint dolgozó ismerősöktől is hallok ezt-azt. És nem értem a logikát benne. Mert Mo.-n még gondolkodhat úgy a főnök, hogy "A csicskája úgyse fog felmondani, mert fél, hogy nem talál időben másik helyet." De itt azért, ha hirtelen mond is fel az ember, ha nagyon keres, 1-2 héten belül el bír helyezkedni. Tehát mi értelme van itt kizsákmányolgatni?

2016. nov. 10. 17:11
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

7-es vagyok

Na, meg ez is! dettó nekem kellett emellett futnom a pénzem után, és végül a beígért túlórám egy részét ki se fizette...

Ez már eleve a legalja, hogy neked kell futkoznod utána, hogy fizess már ki (persze feketén). Ráadásul ez irodai munka volt...

Mondanom sem kell " kis magyar cég", de neki az utazásai meg a luxus az meg volt, annyira hányinger..

A kínaiakról meg eddig is tudtam, hogy rabszolga mentalitás van náluk. Bár nekik javukra szóljon, hogy saját maguk is szarrá dolgoztatják magukat, és úgy várják el ugyanezt az alkalmazottaiktól, kb minimálbér, szünet nélkül sok meló, nekem valahogy mindig is ilyen képem volt róluk.

Na mindegy, a tanulság, hogy se kis magyar zsugori céghez, se kínaihoz nem megyek. Ezt már megfogadtam. :D

2016. nov. 10. 20:03
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Áh, nem kell messzire menni, magyar nagybank ügyvezető igazgató. Annyira buta, hogy fájdalom, családi, rokoni szálak ültették be a székébe az urat.

Egész nap járja a bankot, a vezető kollégáit, hogy összeszedjen valami morzsát, mit is kellene dolgozni, fél ötre visszasiet a helyére, és amikor a beosztottak már veszik a kabátjukat, kiadja a feladatot estére.

Rendszeres éjszakai túlórák, kifizetetlenül.

Mellesleg írtuk a nagy semmit a papírokra, nem volt egy értelmes gondolata az ürgének. Végre tulajdonosváltozás és ki..szták messzire.

2016. nov. 13. 09:25
 15/21 A kérdező kommentje:
13: Ja, igen, ezt nem is írtam: Amikor véletlenül összetörtem egy tányért, csészét vagy valamit, akkor jött oda szövegelni, hogy "Tudod, milyen sokba kerül?". És közben évi 3-4 alkalommal Kínába utazott, plusz még máshova is, átlagban minimum még egy Európán kívüli ország megvolt neki. Azt hiszem no comment.
2016. nov. 27. 07:26
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Én ilyenkor azt m9ndom a főnökömnek, hogy:

Már megint hülye vagy...

Ekkor fenyegetőzik egy sort, hogy ki leszek rúgva, akkpr felhívom rá a figyelmét, hogy kb leszarom, mert 1 pillanat alatt kapnék más cégnél melót...

Aztán úvysem rúg ki, mert se végkielégíteni nem akar, meg azzal is tisztában van, hogy nem sok balek szopna ennyit ennyi pénzért.

2017. ápr. 25. 08:31
 17/21 anonim ***** válasza:
63%

Szóval : kolbász és kerítés.

Kiszipojozzák külhonban is a dolgozókkal. Közben itthon meg a nagy " rongyrázás ".

Ja és sokan szégyenből kínlódnak tovább.

Pedig szerintem semmi gáz, ha hazajön, mert nem erre számított.

2017. aug. 25. 23:23
 18/21 A kérdező kommentje:
17: Nyilván belefuthat az ember külföldön is vacak helyekbe. Az összes többi hely, ahol azóta dolgoztam, mérföldekkel különb volt. Azt nagyon is hülyeségnek tartom, ha valaki kimegy külföldre próbálkozni, és ha elsőnek sz*r munkahelyet talál, rögtön beáltalánosítja, hogy ott se jobb a helyzet, és hazakoccol. Ha több helyet is megjár, és pár hónap vagy 1-2 év után úgy találja, hogy gyötri a honvágy, akkor persze megértem.
2017. aug. 26. 07:24
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy szemtelen és önző, aki csak a saját érdekeit nézi mint a legtöbb munkaadó. De abban az esetben, ha ebből nem csinál rendszert és ha néha a munkásnak van szüksége 1-2 szabadnapra és abból nem csinál gondot akkor még tolerálható.
2017. aug. 26. 13:20
 20/21 anonim ***** válasza:

Szabadnapot is néha úgy kell kikönyörögni.

Van olyan hely...

2017. szept. 18. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!