Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek ez jó reakció...

Szerintetek ez jó reakció bunkó és kötekedős kollégával szemben?

Figyelt kérdés
Van egy kolléganőm, aki jóval idősebb mint én és állandóan mindenbe beleköt, amit szerinte nem úgy kellene csinálnom (függetlenül attól, hogy halvány lila fingja nincsen arról, hogy a főnök mit mondott nekem). Mivel új vagyok és elég fiatal, azért nem szeretnék bunkó lenni vele. Arra gondoltam, akárhányszor ezt csinálja velem, mindig végtelenül illedelmesen és kedvesen megköszönöm, hogy szólt ezért, legközelebb majd jobban odafigyelek erre, ez jó reakció? Azt olvastam, az ilyeneket a kedveskedés csak még jobban felcseszi, ha látja, hogy nem okoz ezzel törést nekem :D

2016. nov. 6. 10:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen. Ne zaklasd fel magad, ne idegeskedj. Ha rájön hogy kiegyensúlyozottabb vagy nála, be fog pipulni.
2016. nov. 6. 11:01
 2/9 anonim ***** válasza:

Ezzel hosszútávon az lehet a gondod, hogy csicskáztatni fog, és ez téged fog jobban felcseszni. :)

Legyél határozott, add meg a tiszteletet, de ne engedd, hogy beleszóljon mindenbe. Azért persze nem baj, ha megpróbálod megismerni, ha már a nap nagy részében egy helyen vagytok.

+

Arra koncentrálj, hogy a főnök megbecsülje amit csinálsz, így egy későbbi esetleges konfliktusban jól jöhetsz ki a dologból.

2016. nov. 6. 11:01
 3/9 anonim ***** válasza:

"Arra koncentrálj, hogy a főnök megbecsülje amit csinálsz"

Ennyi a lényeg. Azt mond amit akar a kolléganőd, megpróbálhat csicskáztatni, de amíg a főnököd nem várja el hogy megcsinálj X dolgot, addig nem vagy köteles megmozdulni.

2016. nov. 6. 11:05
 4/9 vfrtom ***** válasza:

Mond azt, hogy köszönöm, persze úgy lesz, majd csináld , úgy ahogy kell. És végig mosolyogj. A másik verzió, hogy kerek perec megmondod, hogy nem úgy kell és kész, ha nem tetszik lehet menni a főnökhöz.

Ez kakaskodás a szemétdombon, vannak ilyen elemek, akik azt hiszik , hogy az évek feljogosítják erre, pedig nem.

2016. nov. 6. 11:06
 5/9 anonim ***** válasza:
igen ez jó reakció én alapvetően szétverném az illetőt de ez törvénybe ütközik, szóval marad a kedveskedés háta attól lenyugszik.
2016. nov. 6. 11:08
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen maradj jó nevelt,a bunkókkal csak igy lehet bánni, ne add meg neki azt a lehetõséget,hogy lesüllyedsz az õ szintjére.
2016. nov. 6. 11:09
 7/9 anonim ***** válasza:
Én az ilyenekkel gyorsan tudatni szoktam, hogy majd én tudom, mit hogy akarok csinálni, és majd ha szükségem lesz segítségre, szólok. Bár én rendkívül határozott jellem vagyok, velem még szinte soha nem kötekedett senki.
2016. nov. 6. 14:11
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok segítő választ, mindenkit felpontoztam :) Én is nagyon határozott jellem vagyok, de azért három hét után csak nem ordíthatom le X éve ott dolgozó X évvel idősebb kolléga fejét, nekem anno még a jellemem ellenére sem felejtették el a szüleim megtanítani a "tisztelet" szó jelentését (a főnökömnek, aki szintén jóval idősebb, maximálisan megadom és ő kellőképpen honorálja is ezt, végülis az ő szava és véleménye számít). Én is elvégzem egyedül a rám bízott feladatot, de azért három hét (jobban mondva 2,5) után ne várja már el, hogy úgy tudjak mindent, mintha a fél életemet ott töltöttem volna. Ráadásul soha nem dolgoztam még előtte ilyen területen.
2016. nov. 6. 14:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem kell leordítani senkit. Én is rendkívül tisztelettudó hangnemben szoktam leosztani bárkit, aki beleszól a munkámba. Ha évtizedekkel idősebb nálam, akkor is.
2016. nov. 6. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!