Tudtok olyan eseteket, amikor egy munkahelyen a főnök szándékosan hergelte, idegelte a beosztottjait, mert ezzel szórakozott?
Engem szándékosan idegelt, de hogy szórakozásból tette volna abban nem vagyok biztos. Én meg visszaidegeltem, mert tartom magam annyinak, hogy ezt nem engedem neki.
Végül felmondtam.
Hogy ez volt e célja vagy szórakozásnak vette, mai napig nem tudom.
Azért aki ezen szórakozik, hát nem biztos hogy komplett.
Én összeteszem a két kezemet, mert nagyon rendes főnököm van. Nem szedi le a fejem, ha kések öt percet, a születésnapomon felköszöntött, és tudja a cicám nevét, illetve azt, hogy cukor nélkül iszom a kávét, és ezekkel az apró gesztusokkal örökre belopta magát a szívembe :D
Anyukámnak volt ilyen felettese. Anyukám tanár, és az igazgatóhelyettes cseszegette folyamatosan. Nem a saját szórakoztatására, hanem azért, hogy a hatalmát fitogtassa a beosztottjai felett (mindenkivel ezt csinálta, a kollégái is folyton panaszkodtak arról a nőről).
Szerintem aki félelemben tart, az sosem fogja kiérdemelni az alkalmazottai tiszteletét. Én azért tisztelek valakit, mert jó ember, ha meg pocsékul végzem a munkám, úgyis kirúgnak, akkor meg minek ez a péniszméregetés?
Ahogy az előző mondja.
Az ilyen ennek szükségét érzi mert belül valójában rohadtul nincs ennyi önbizalma, mint amennyit mutat a külvilág felé. szerintem ez ezeknél is egyféle megfelelési kényszer lehet. De biztos, hogy ez egy belső bizonytalanság eredménye, különben gondolj bele, neked sem lenne szükséged a folytonos önigazolásra, ha elég önbizalmad lenne magaddal szemben. Ő sem demonstrálná folyton a hatalmát a többiek felé, ha nem érezné ennek szükségét a pozíciója/státusza megtartásához.
És valóban, ezek nem nagyok az én szememben sem, pláne hogy tudom a háttér okait. :) A nagyoknak erre nincs szüksége és ezek nélkül a játékok nélkül is magabiztosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!