Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Meghívás-e az aminek ha nem...

Meghívás-e az aminek ha nem teszek eleget kirúgnak? Munkahelyi terror.

Figyelt kérdés

Iskolában vagyok technikai dolgozó magyarul takarító. Odajöttek hogy szeretettel meghívnak az iskolai szalagavatóra. Amely vasárnap du. lesz értelemszerűen nem munkaidő senkinek.

Mondtam akkor még mit sem sejtve hogy köszönöm a meghívást de nem tudok menni. Nem részleteztem miért nem elvégre vas du nem munkaidő semmi közük hozzá mi dolgom van, meghívtak, én nem megyek sztem ez ennyi.

Hát kiderült hogy valójában arra kellettem hogy a szalagavató alatt mosogassak pakoljak szóval dolgozzam ki a belem, mindez ugye a "meghívás, mint vendég" címszó alatt.

Mert ugye ha dolgozni hívnak el vasárnapra mely nem munkanap az rendkívüli munkavégzés lenne azt írásban el kéne rendelni és ha nem tévedek nettó órabér 200%-ával kéne honorálni.

Így viszont hogy csak "vendég" vagyok szó sincs túlóráról és persze pénzről se.

Menjek el vasárnap du hogy ingyencseléd legyek, mindezt a "szeretettel meghívjuk" zászlaja alatt.

Még nincs vége mondtam nekik itt és most tisztázzuk, hogy ez munkanap lesz nekem, akkor kérdezem mennyit fizetnek, vagy nem munkanap, akkor meg megyek ha kedvem tartja és ha nem megyek az is az én dolgom.

Most ott tartunk hogy megyek vagy kirúgnak.

Persze csak mint vendég megyek így túlóráról és pénzről nincs szó.

Mindez egy magát kereszténynek mondó vagy inkább hazudó iskolában.

Jó ez mi?

2016. okt. 18. 13:48
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

"HA egyátalán hisznek abban, amit hirdetnek..."

..... khm... ugye volt itt már többx a múltban rendőrségi vizsgálat állítólag zaklatás ügyében (szexuális zaklatás) sose lett belőle semmi tehát hivatalosan semmi se történt a gyanúba keveredett atyát áthelyezték. ennyi.

2016. okt. 18. 20:03
 22/25 A kérdező kommentje:

"veled megcsinalsz barmit."

ja. Addig legalébbis amíg nem találok mást.

márt értem hova tűnt az előző takarító és miért kellett nekik nagy hirtelen új ember.

nyilván azzal is ezt csinálták az meg tűrt amíg nem talált mást aztán 5 perc alatt lelépett.

én is ezt teszem majd.

2016. okt. 18. 20:05
 23/25 anonim ***** válasza:

Állítsd őket te magad döntés elé.

Vagy te is csak vendég leszel, és akkor ennyiben lesz hagyva.

Vagy elvállalod a melót, de kérsz cserébe plusz egy szabadnapot, amit fizessenek ki neked.

Ha nem fogadják el a feltételedet, akkor majd a szalagavatóra fogadjanak külsős munkást, aki 3x annyiért vállalja a melót, de téged akkor sem kötelezhet ingyen.

2016. okt. 18. 23:53
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Jól gondolod, kérdező. Csináld meg nekik azt a rohadt szalagavatót, legyenek vele boldogok. Lefotóztatnám magam valakivel, hogy a szalagavatón éppen robotolok. Több felvétel is kell, legyen később bizonyítékod, hogy dolgoztál.

Közben meg gőzerővel keress másik helyet. Ha már összejött az új hely, az előző napon írásban benyújtanám a rendkívüli felmondásomat azzal, hogy a szalagavatón munkavégzésre köteleztek (erről fényképfelvételek állnak a rendelkezésedre), a bérpótlékot nem fizették meg, a munka ellenértékének meg nem fizetése rendkívüli felmondásra okot adó körülmény, azonnal felmondasz.

15 nap áll a rendelkezésedre, hogy felmondj. Te esetedben ez úgy számolódik, hogy pl.októberben volt a szalagavató, a pótlékot a fizetésnapkor kellene megkapnod, mondjuk nov. 5. a fizetésnap, akkor nov. 20-ig rendkívülivel felmondhatsz.

2016. okt. 19. 17:41
 25/25 A kérdező kommentje:

" Lefotóztatnám magam valakivel, hogy a szalagavatón éppen robotolok" Ezt a kört már lefutottam egy ügyvédi konzultációval.

nem jó öltet a fénykép semmit se jelent ott vagyok ahol a part szakad.

Látszik a fotón hogy dolgozom-és akkor mi van? ki mondta hogy én dolgozzak? Hátha önként és dalolva dolgoztam?

Hogy bizonyítom hogy utasításra dolgoztam?

Hiszen lesznek ott szülők és diákok akik szintén dolgoznak majd és ők tényleg önként.

2016. okt. 19. 17:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!