Annak lehetséges okára vagyok kíváncsi, miért lételeme egyes főnököknek, hogy sorozatosan megalázzák beosztottjaikat, esetleg terrorban tartsák?
Frusztráció, önbizalomhiány. Legtöbbször az élet más területén (pl. családban) nem sikeres, nem kap elég figyelmet, problémák vannak. Vagy nem elég rátermett a vezető pozícióra, állandóan stresszel, hogy megfelel-e az elvárásoknak + fél mindenkitől, aki esetleg ugyanúgy vagy még jobban el tudná végezni a munkáját, versenytársat lát benne.
Ehhez a magatartáshoz egyébként még főnöknek sem kell lenni, elég, ha csókos kolléga az illető. Volt szerencsém hasonlóhoz.
Én nem akarok senkit sem felmenteni a viselkedése alól, egyszer voltam olyan pozícióban, ahol nem én voltam a főnök, de lényegében én végeztem minden munkáját és a nagy felelősség miatt néha komolyan nehézséget jelentett, hogy normálisan viselkedjek a másikkal (bár úgy érzem ez mindig sikerült végül, de nem az hagyta el a számat amikre gondoltam). Nagyon nagy türelem kell hozzá, mert nehéz az, ha ott liheg a nyakadban más, és minden ember munkájáért összességében te felelsz, ergo téged fognak lecseszni is más hibájáért. És normálisan időt szakítani, elmagyarázni mindenkinek mindent, segíteni miközben a határidőkkel kell szembenézned nem könnyű.
De amúgy, igen, vannak kicsinyes emberek akik évezik mások csesztetését.
Ó, a nevezett főnök a felelősséget mesterien tudja másra hárítani.... annak szintén nagy mestere, hogy konkrét kérdésre semmitmondó vagy kétértelmű választ adjon, hogy azután a végeredményt kritizálni lehessen.
Igazából csak a lelkivilága érdekelt volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!