Meghívás-e az aminek ha nem teszek eleget kirúgnak? Munkahelyi terror.
Iskolában vagyok technikai dolgozó magyarul takarító. Odajöttek hogy szeretettel meghívnak az iskolai szalagavatóra. Amely vasárnap du. lesz értelemszerűen nem munkaidő senkinek.
Mondtam akkor még mit sem sejtve hogy köszönöm a meghívást de nem tudok menni. Nem részleteztem miért nem elvégre vas du nem munkaidő semmi közük hozzá mi dolgom van, meghívtak, én nem megyek sztem ez ennyi.
Hát kiderült hogy valójában arra kellettem hogy a szalagavató alatt mosogassak pakoljak szóval dolgozzam ki a belem, mindez ugye a "meghívás, mint vendég" címszó alatt.
Mert ugye ha dolgozni hívnak el vasárnapra mely nem munkanap az rendkívüli munkavégzés lenne azt írásban el kéne rendelni és ha nem tévedek nettó órabér 200%-ával kéne honorálni.
Így viszont hogy csak "vendég" vagyok szó sincs túlóráról és persze pénzről se.
Menjek el vasárnap du hogy ingyencseléd legyek, mindezt a "szeretettel meghívjuk" zászlaja alatt.
Még nincs vége mondtam nekik itt és most tisztázzuk, hogy ez munkanap lesz nekem, akkor kérdezem mennyit fizetnek, vagy nem munkanap, akkor meg megyek ha kedvem tartja és ha nem megyek az is az én dolgom.
Most ott tartunk hogy megyek vagy kirúgnak.
Persze csak mint vendég megyek így túlóráról és pénzről nincs szó.
Mindez egy magát kereszténynek mondó vagy inkább hazudó iskolában.
Jó ez mi?
Más munkahelyen, más jellegű munkával, másféle zsarolással én is szembesültem, sajnos, hiába bármilyen törvény, még ha lenne bizonyítékod, akkor sem járnál jól.
Amennyiben van lehetőséged másik munkahelyet keresni, akkor ne menj el, ki tudja, talán csak a szájuk nagy és nem mernének kirúgni.
Vagy menj el, és csinálj felfordulást. Ejtsd le a pezsgős rekeszt, borítsd fel az italokat, köpj a tányérokra, önts hangyát a sütikre, dugítsd el a wc-ket...
Ha már bukod a munkahelyed, legalább mókázz egyet előtte. :D
Komolyra fordítva a szót, én a helyedben nem mennék el, ha emiatt tényleg kirúgnak, akkor a munkaügyi bírósághoz fordulnék. Nem sok remény, de többet nem lehet tenni.
???Attól az én (nem létező) ügyvéd ismerősöm se véd meg hogy ha ott és akkor nem is de másnap nem rúgnak ki bármi mondvacsinált okkal.
Ahogy leírták: kiöntenek egy kávét és rámfogják hogy nem csinálok semmit nem takarítok és repültem.
Csak az a baj hogy a diktafonon ugy kell kezdodjon a felvetel hogy a lehalgatott fel beleeggyezik a felvetelbe. Akkor meg tudjatok ki fog beszelgetni.
Kulonben a vasarnap delutan lesz a legkisebb gondja a kerdezonek.
Elhiszem hogy ez a közhiedelem, csak nem igaz. A ráutaló magatartás felülírja a beleegyezés szükségességét, márpedig a munkavállaló kirúgással fenyegetése arra az esetre, ha nem vállal ingyenmunkát munkaszüneti napon kimeríti a tényállást.
Ha nincs pénz ügyvédre, az ember saját maga járjon utána ezeknek ingyenes jogsegély telefonszámokon és fórumokon, de a legtöbb városban van ingyenes jogi segítség a hét egy napján. Élni kell vele.
Mindannyian tudjuk, hogy egyszerűen nincs nyerő pozícióban.
A munkáltató is nagyon jól tudja ezt, ezért műveli ezt az aljasságot. Felháborító, hogy még egy egyházi iskolában is így gondolkodnak.
Kérdező, pereskedni nem fogsz, mert 1. ha perelsz, kirúgnak, 2. ha megnyered a pert kapsz arra a napra 200 %-os pótlékot. Te is tudod kb. mennyi egy ügyvéd óradíja...Jogsegély? Nevetséges! Menj el, nézd meg azt az unott, nemtörődöm, felkészületlen, rád nem figyelő pofát. Látni fogod, hogy arra az emberre még felmosást sem szabad bízni.
a gyerekekkel kitolni, hogy tönkreteszed az ételt, italt, beleköpni? Jesszusom, miféle beteg elme gondolkozik így?
Te is csak azért írtad ezt a kérdést, mert jól tudod ezeket, szerintem csak a jogos mérgedet adtad ki.
Nem tudom, milyen ott a szülői közösség, mert hogy dolgozni fogsz, az biztos, ezt te is tudod.
Talán, ha a végzős osztályok szülőinek elmeséled a sztorit, és ők kellőképpen figyelmesek, talán belefér a szalagavatói költségekbe, hogy legalább egy doboz bonbonnal kedveskedjen neked a végzős osztály.
Hogy úgy érezd, ebben az áhítatos egyházi iskolában valaki emberszámba vesz téged. Az atyákat meg innen csókoltatom és kívánok nekik megfelelő jutalmat ezért onnan fentről. HA egyátalán hisznek abban, amit hirdetnek...
Az 5 os valaszolo vagyok.
NEkem volt olyan fiatalkoromban ,hogy lent dolgoztam a balatonon volt egy eleg kreten fonokom senki nem mert neki szolni,voltunk ott vagy 20an biztos dolgozok.Epp esett az eso kint alltunk aztunk es mondja a fonok mi a afszomert nem csinaljatok a dolgotokat ? fogd meg azt a k..va lapatot es csinald.Akkor raneztem elmosolyogtam magam letettem ami a ezemben volt.Ra fel orara azt mondj agyere beszelgessunk.Mi a baj? Mondtam ,hogy meg anyamtol sem viselem el ezt ,hogy igy beszeljen velem nem ,hogy egy idegentol akit nem is ismerek.Azt mondta oke odaadta a fizetesemet es hazajottem.Ez egy regi tortenet de mutatja meddig lehet elmenni egy fonoknek.Sajnos te mar benne vagy egy skatujaban es tudjak ,hogy barhogy beszelnek veled megcsinalsz barmit.A fonok reszerol ez nagyon nagy aljassag finoman szolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!