Nem fogadnak el a munkahelyemen, mit tehetek?
26 éves lány vagyok, most kerültem új munkahelyre mert az elődöm felmondott egy jól fizető munkáért.
Sok a nő, vegyes a korosztály. Zárkózott csendes típus vagyok, de igyekeztem nyitni és kedves lenni mindenkivel. Ők (mindenki) ivós, bulizós alkatúak. Én meg a csendben olvasós, mozibajárós. Ez volt az első gond, a második
Az elődöm folyton visszamászkál, hogy jajj de utálja az új helyet, és így meg úgy hiányzik neki mindenki.
Rajtam keresztül néznek és állandóan azt hallgathatom, hogy bezzeg a Jolika így, bezzeg a Jolika úgy ...( Ugyan ez az ivós, részegedjünk le minden hétvégén típus)
Próbáltam kedves lenni, bekapcsolódni a beszélgetésekbe, de mivel a város is új ahol lakom nem ismerek senkit. Ha meg általános témákba szeretnék bekapcsolódni ( főzés, háztartás vezetés) ott levegőnek nézik amit mondtam is.
Én is dolgoztam ilyen helyen, bár csak 5-6 napot..
Ott az volt a baj, hogy + emberként mentem oda, ezért belerondítok a megszokott családias hangulatban.
Nem szóltam senkihez semmit, tojtam a fülükre.
(Bár ez hosszútávon nem kellemes megoldás)
Nálunk is ez van. Egy éve vagyok itt. Az első perctől fogva szó szerint keresztülnéznek rajtam, mintha ott se lennék a szobában, úgy állnak körbe, hogy engem kizárnak, nem hagyják, hogy a beszélgetésbe bekapcsolódjak, közben meg a HR-esnek panaszkodnak, hogy nem nyitok feléjük. Semmiről se kérdeznek meg, hogy mi hogy legyen, pl. a szülési szabadság előtt álló kolléga döntötte el, hogy hogy legyen berendezve az új iroda. Ebédelni nem hívnak sose, nem kérdezik, hogy mi van velem, ha esetleg mégis, azt is csak azért, hogy lekáderezzenek. Egymással meg nagyon nyájasan meg vigyorogva beszélnek folyton.
Cserébe én elvégzem a munkám és semmi pluszra sem vagyok hajlandó: 4-kor vége a munkaidőnek, telefon kikapcs., nem vagyok hajlandó senkinek semmit alátanúzni, aláírni, elhozni, elvinni stb. A magánéletem tabu, nem fogok velük hétvégente összejárni. Ha beteg vagyok, nem erőltetem meg magam, akárhogy dől össze a világ a munka terén. ÉS a jövőben is hasonló szintű odaadásra számíthatnak tőlem.
Valamit valamiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!