Volt már olyan, hogy valaki az igazat mondta állásinterjún, amikor megkérdezték, hogy "Miért szeretnél váltani? "
Nekem mindig ezzel kezdik, pedig nem szívesen mondanám el, mindig hazudok valamit, ami esetleg előnyös lehet az adott pozícióhoz. Az álláskereséssel foglalkozó honlapokon is mindig szajkózzák, hogy nem jó ha szidjuk az előző munkáltatót, illetve nem jó, ha a pénz kérdéssel kezdünk.
De komolyan létezik olyan ember, aki jól érzi magát a jelenlegi munkahelyén, számára megfelelően keres és ennek ellenére a "kihívás" miatt váltana??
Én igazat mondtam, de nekem nem a munkahellyel vagy a munkaadóval, hanem magával a munka jellegével volt bajom. Nagyon monoton munka volt, és nem igazán tudtam fejleszteni a képességeimet, sőt kezdtem úgy érezni, hogy visszafejlődök és ezért akartam dobbantani. Ezt kb így elmondtam, hogy nem számítottam rá hogy ennyire ilyen lesz ez a munka, és úgy érzem, hogy változatosabb feladatokra és több fejlődési lehetőségre van szükségem.
Felvettek. De ha pl. azért léptem volna, mert szemetek voltak velem, azt tényleg nem lett volna ajánlatos elmondani.
"mindig szajkózzák, hogy nem jó ha szidjuk az előző munkáltatót"
Ez így van, de van különbség aközött, hogy konkrétan kapásból elkezded ócsárolni a munkahelyed, vagy pedig amikor rákérdeznek, hogy amúgy miért váltanál, akkor elmondod, hogy nem megfelelő a légkör, nem alkottatok jó csapatot, stb. És ez teljesen érthető akkor, ha amúgy az önéletrajzodban nem azt látják, hogy minden munkahelyeden ~2 hónapig voltál csak, mivel akkor ott nyilván veled van valami gond.
Én pl mindenhol elmondtam ezt őszintén és nagyon jól fogadták, mindig továbbhívtak következő körös interjúra. Nem volt megfelelő a légkör, gyakran nem értettem egyet a vezetés döntéseivel, DE ugyanakkor szerettem a munkámat, és rengeteget tanultam a kollégáimtól, amíg ott dolgoztam. Ez nem ugyanaz, mintha elkezdeném magyarázni, hogy mekkora gyökér volt a főnököm, szerintem te is érzed a különbséget.
Utolsó: ez lehet, hogy így van, csak a HR-es valószínűleg ennek ellenére is hibás következtetésre fog jutni. Eleve lehet, hogy már meg se hallgat, interjúra be se fog hívni, mert a CV-d alapján elkönyveli, hogy valami probléma van veled, esélyed se lesz megmagyarázni, hogy mi állt valóban a hátterében.
Na mindez off, az előző hozzászólásomnak se ez volt a lényege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!