Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Állásinterjún tudatlan kislány...

Állásinterjún tudatlan kislánynak néztek, hogyan kellett volna reagálnom?

Figyelt kérdés

Könyvelő asszisztensi munkára jelentkeztem egy kis könyvelőirodába, egy idős nővel zajlott az interjú. Sértőn megkérdezte hogy hány éves vagyok (23), később mikor elmondtam neki hogy hasonló munkakörben dolgoztam egyetem mellett akkor közölte, hogy a nagy cégeknél(gyárakban) nem is végeznek könyvelést a pénzügyön, csak kontárok. Majd elmondta hogy ő tapasztalt könyvelőt keres a 4 fős irodájába, mikor kérdőre vontam, mert az asszisztens meg a könyvelő nem ugyanaz annyival elintézte, hogy "akkor félreérthetően raktam fel a hirdetést".

Nem is értem minek hívott be, hisz az önéletrajzomban minden világosan benne van, ráadásul végig úgy kezelt, mintha tök hülye lennék: Elmagyarázta mi az a túlóra, a 13. havi bér, majd közölte, hogy sokszor túlórázni kell, gyakran szombatonként is kell dolgozni, de nem fizet túlórabért, hanem a 13. Havi bérrel kompenzálja, ráadásul mivel " kezdő" vagyok a könyvelésben maximum br. 110 ezer forintot fizetne, de azt is sokallja.

Ti hogy reagáltatok volna? Normálisak az ilyen emberek?

2016. szept. 19. 14:08
1 2
 1/18 besenyőpistabácsi ***** válasza:
100%
Elköszönsz és ennyi!
2016. szept. 19. 14:13
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Én ilyen esetben két dolgot szoktam csinálni.

Vagy megköszönöm a lehetőséget, és illedelmesen távozok, vagy pedig frappánsan, az illető stílusához és szintjéhez mérten, de annál mindenképpen elegánsabb módon visszavágok.

2016. szept. 19. 14:15
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem normális, de nem kell az ilyenekkel foglalkozni. Inkább az interjún derüljön ki az, hogy rosszul fizet és sokat is kell túlórázni, mint amikor már benne vagy.

Ha meg bunkó volt, hát ez van. Te rendesen szóltál hozzá, az hogy ő hogyan viselkedik, az csak az ő szégyene. Amúgy érdekes, mert én akárhányszor voltam bunkóknál, azok mindig felvettek volna. De az ilyeneket én csípőből visszautasítom, bunkó cégnél nem dolgozok.

2016. szept. 19. 14:18
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Közöltem volna hogy kár volt pazarolnunk egymás idejét és legközelebbi interjújára jobban készüljön fel.
2016. szept. 19. 14:30
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Udvariasan elköszöntem volna, amint elég impulzus ért volna ahhoz, hogy ott tutira nem skarok dolgozni.
2016. szept. 19. 14:34
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Van ilyen. Engem behívtak egy interjúra az önéletrajzom alapján (semmi hazugság nem volt benne, tehát én nyílt lapokkal játszottam), majd az interjú alatt végig - kb. háromnegyed órát - azt hallgattam, hogy nekik nem kell olyan ügyvédjelölt, aki nem volt Erasmussal külföldön legalább fél évet az egyetemi időszak alatt.

Ebben csak az a vicces, hogy én az önéletrajzban sem állítottam, hogy voltam (nem is voltam), az interjún is őszintén megmondtam, hogy nem voltam... De azért csak elemezgette, hogy milyen lúzer vagyok, és így nekik ám nem kellek... Akkor minek hívott be, vagy miért nem küldött el rögtön?

Az ember az ilyenen nevet, és gazdagodik egy tapasztalattal. Ennyi.

2016. szept. 19. 14:42
 7/18 anonim ***** válasza:
36%

túlóra nélkül azt a pénzt el kell fogadni, de a 13.havi nem kompenzálja a minden szombati túlórát.

Szóval a fizetéshez nem igazán értek, de az ilyen főnökben nem lesz köszönet. Szado mazó típus, de pár hónapra jó tapasztalat szerzés :D

2016. szept. 19. 14:49
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Én annyit mondtam volna hogy:

"Köszönöm a lehetőséget, de Mazsola Bt-nél nem szeretnék dolgozni a jövőben"..

2016. szept. 19. 14:57
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Hangosan a képébe nevettem volna, majd köszönöm szépen, hogy időt szakított rám, viszont látásra. :D

Ne is agyalj rajta!!!

2016. szept. 19. 19:22
 10/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást. Igazából az bánt a legjobban, hogy 64 km-re van és ennyit utaztam csak azért, hogy megtudjam ő még arra se vette a fáradtságot, hogy elolvassa az önéletrajzomat.

Így utólag belegondolva az állást nem hiszem, hogy véletlenül hirdette meg könyvelői asszisztensnek a könyvelő helyett, hisz egy könyvelőnek azért ennél jóval több fizetést kellene adnia így meg spórolhat rajta. Egyébként mikor jelentkeztem rá meg is lepődtem, hogy még nem töltötték be, mert július óta hirdeti az állást, így sejthettem volna, hogy ne számítsak sok jóra.

2016. szept. 19. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!